Belépés
Citromos csirke...
Hozzávalók (4 személyre):

4 nagyobb csirkecomb, 1 ágacska rozmaring, 2 citrom + 1 a díszítéshez, 1 ek. cukor, fél kk. őrölt fahéj, 4 ek. olívaolaj, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, 1 + 1 dl fehérbor, 1 csapott ek. étkezési keményítő.

1. A csirkecombokat megmossuk, műanyag dobozba vagy mély üveg-/porcelántálba tesszük. A páchoz a rozmaringot leöblítjük, levélkéit...
2006-11-23 18:22:21
Mézes csillag
...
Elkészítési idő: 2 óra
Hozzávalók: 20 szelet elkészítéséhez
15 dkg méz, 50 dkg liszt, 7 dkg porcukor, 12 dkg vaj, 2 tojás, 1 tasak vaníliás cukor, 1 tasak sütőpor, fél citrom reszelt héja, 10 dkg vegyes ízű dzsem

A vajat beledolgozzuk a gyúródeszkára szórt lisztbe, majd hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport, a tojásokat, a mézet és a re...
2006-11-23 13:16:44
Mazsolás kalács
...
Elkészítési idő: 2 óra 20 perc
Hozzávalók: 1 kg elkészítéséhez
36 dkg méz, 1 citrom reszelt héja, 44 dkg liszt, 4 tojás, 2 tojássárgája, 24 dkg mazsola, 1 dl tej, 0,5 dkg szalalkáli, őrölt fahéj,

A tojásokat, a tojássárgákat és a mézet egy keverőtálban habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet és a tejben feloldott szalalkálit, majd tíz percen át keverjük...
2006-11-23 13:15:27
Kókuszos-mézes kocka
...
Elkészítési idő: 90 perc
Hozzávalók: A tésztához 3 dkg vaj, 25 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 3 evőkanál méz, 1 tojás, fél citrom reszelt héja, 28 dkg finomliszt, 1 csomag sütőpor, 2 dl tej
A tepsi kikenéséhez vaj, liszt
A csokoládémázhoz 22 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 4 dkg kakaópor, 4 evőkanál rum, 10-12 evőkanál tej,
A forgatáshoz 15-20 dkg kó...
2006-11-23 13:14:16
„Citromos” trükkök
... C-vitaminban gazdag gyümölcs nemcsak megfázás esetén tesz jó szolgálatot. Ötletek sora bizonyítja, hogy milyen sokoldalúan használható.
F Saláták készítéséhez ecet helyett használjunk citromot, így ízletesebbek és vitaminban gazdagabbak lesznek.
F Az alma, körte, banán megőrzi színét, ha citromos lébe forgatjuk.
F A karfiol, kelkáposzta főzővizébe csepegtetett citro...
2006-11-22 20:13:35
Nincs Cím
Hát.... nem olvastam el nyári szünetbe az Egrit, de azóta már kész vok! Jah... ne MSN-re vegyél fel hanem Skype-ra! nevem (ott): enn_14
VAgy ha így nem talál, akkor E-mailcímem: annakatalin@citromail.hu
CSak tudnám, hogy mér a citromon regiztem! Luke vók! Am sztem az MSN a Skype -hez képest gagyi javaslom, sztem tölts le te is, ha még nincs......
2006-11-22 18:51:39
Pozsonyi kifli és diós, mákos
... vaj, 6 dkg porcukor, 1 tojás sárgája, 2 dkg élesztő, 2 dl tej, csipetnyi só.
A diótöltelékhez: 50 dkg dió, 12 dkg kekszmorzsa, 40 dkg cukor, 3 dkg mazsola, 3 dkg cukrozott gyümölcs, 1 citrom reszelt héja, 1 dkg őrölt fahéj, 1,5 dl tej.
A máktöltelékhez: 60 dkg mák, 40 dkg cukor, 3 dkg mazsola, 2 dkg cukrozott gyümölcs, 1 dkg őrölt fahéj, 1 citrom reszelt héja, 2,5 dl tej...
2006-11-22 17:48:55
Tonhalsalátás zsemle
Hozzávalók:

1 doboz tonhalkonzerv, fél darab citrom, 1 teáskanál magos mustár, negyed fej jégsaláta, 2 evőkanál majonéz, só, darált bors, metélőhagyma, 4 darab zsemle

Elkészítése:

Szűrjük le a tonhalkonzerv levét, majd tegyük egy tálba a halat. Adjuk hozzá a mustárt, a meghámozott és felkockázott citromot, valamint a majonézt. ĺzesítsük sóval és kev...
2006-11-22 00:23:53
almáspite
... tojással megkenjük.Közepes hőmérsék...
2006-11-20 21:52:50
Csokoládésmazsolás rizsfelfújt
Hozzávalók (8 személyre):

20 dkg rizs, 4 dl tej, só, 15 dkg porcukor, 6 dkg margarin, 1 csomag vaníliás cukor, 3 tojás, 5 dkg mazsola, 1 citrom lereszelt héja, a tepsi kikenéséhez margarin, zsemlemorzsa, a tálaláshoz kész vaníliaöntet.

1. A rizst lábasba töltjük. Annyi forrásban levő vizet öntünk alá, amennyi éppen ellepi, és kevergetve főzzük. Közben a tejet...
2006-11-19 11:57:13
1 2 3 .................1785 1786 .........2678 2679 .........3546 3547 3548 3570 3571 3572 
Címkék: Nincs Cím, csirkecombokat megmossuk, rozmaringot leöblítjük, vajat beledolgozzuk, gyúródeszkára szórt, vaníliás cukrot, keverőtálban habosra, tejben feloldott, tepsi kikenéséhez, forgatáshoz 15-20, citromon regiztem, tonhalkonzerv levét, tálaláshoz kész, rizst lábasba, csokoládémázhoz, elkészítéséhez, diótöltelékhez, máktöltelékhez, csirkecombokat, tojássárgákat, beledolgozzuk, tonhalsalátás, porcelántálba, tonhalkonzerv, gyúródeszkára, metélőhagyma, vaníliaöntet, csepegtetett, zsemlemorzsa, felkockázott, ízletesebbek, keverőtálban, készítéséhez, tojássárgája, gazdagabbak, annakatalin, elkészítése, kelkáposzta, elkészítési, díszítéshez, kikenéséhez, rozmaringot, szolgálatot, sokoldalúan, használható, rizsfelfújt, szalalkálit, kekszmorzsa, meghámozott, forgatáshoz, használjunk, hozzávalók, leöblítjük, szalalkáli, vitaminban, hozzáadjuk, kevergetve, főzővizébe, csirkecomb, tálaláshoz, bizonyítja, finomliszt, almáspite, forgatjuk, jégsaláta, csipetnyi, mailcímem, forrásban, porcukrot, személyre, teáskanál,
© 2013 TVN.HU Kft.