|
|
|
... zacskó vaníliás pudingpor (lm, gm)
5 dl tej (lm)
1 ek nádcukor
1 késhegynyi vaníliaőrlemény
1 dl gyümölcstea
5 dkg mandulaszirom
A citromhabhoz:
1 dl habtejszín
2 ek porcukor
1 db citrom héja és leve
Elkészítés
Lábosba tejet öntünk, hozzáadjuk a pudingport és csomómentesr... |
2018-04-18 23:32:35 |
|
|
|
|
|
|
... sárgadinnyeleves citromhabbal
Hozzávalók
1 db sárgadinnye
1 db citrom
2 db zselatinlap
8 dkg porcukor
2 ek desszertbor
A citromhabhoz:
2,5 dl tej
2,5 dl tejszín
1 csipet só
1 db citrom
8 dkg porcukor
3 db zselatinlap
Elkészítés
... |
|
2016-08-26 23:14:56 |
|
|
|
|
|
|
... dkg vaj
15 dkg cukor
15 dkg mák (darált)
15 dkg finomliszt
1 k szódabikarbóna
1 citromból nyert citromhéj
2 dl tej
A citromhabhoz
4 db tojásfehérje
10 dkg porcukor
0.5 citromból nyert citromlé
A töltelékhez
5 k meggylekvár (vagy bármilyen savanykás lekvár )... |
2014-11-06 16:05:20 |
|
|
|
|
|
|
... nem sül és ha beleszúrunk egy kést a tészta már nem ragad rá. 20 perc után többször ellenőrizzük mikor lesz kész.Ha kész vegyük ki a sütőből ,de még ne kapcsoljuk ki a sütőt.
A citromhabhoz először felverjük a fehérjét. Ehhez tesszük a félretett fehérjéket is amikor jó habos lesz hozzáadjuk a citrom levét és kanalanként a cukrot. Ne verjük túl a habot (döntsük oldalra , ha a ... |
|
2013-12-04 10:09:53 |
|
|
|
|
|
|
... sütőpapírral kibéleljük, és a tésztából nyolc, kb. 10 cm hosszú csíkot nyomunk rá. Előmelegített sütőben, 200-210 fokon (gáztűzhelynél 4-es fokozaton) megsütjük, majd rácsra téve kihűtjük. A citromhabhoz a zselatint hideg vízbe áztatjuk. A citrom héját lereszeljük, a levét kinyomjuk, majd belekeverjük a feloldott zselatint. A tejszínt habbá verjük, közben beleszitáljuk a cukrot, é... |
|
2011-08-03 10:25:53 |
|
|
|
|
|
|
... kibéleljük,
és a tésztából nyolc, kb. 10 cm hosszú csíkot nyomunk rá. Előmelegített sütőben, 200-210 fokon (gáztűzhelynél 4-es fokozaton) megsütjük, majd rácsra téve kihűtjük.
A citromhabhoz a zselatint hideg vízbe áztatjuk. A citrom héját lereszeljük, a levét kinyomjuk, majd belekeverjük a feloldott zselatint. A tejszínt habbá verjük, közben beleszitáljuk a cukr... |
2010-04-01 00:27:56 |
|
|
|
|
|
|
... sütőpapírral kibéleljük, és a tésztából nyolc, kb. 10 cm hosszú csíkot nyomunk rá. Előmelegített sütőben, 200-210 fokon (gáztűzhelynél 4-es fokozaton) megsütjük, majd rácsra téve kihűtjük. A citromhabhoz a zselatint hideg vízbe áztatjuk. A citrom héját lereszeljük, a levét kinyomjuk, majd belekeverjük a feloldott zselatint. A tejszínt habbá verjük, közben beleszitáljuk a cukrot, é... |
2010-03-31 19:22:59 |
|
|
|
|