|
|
|
... citromhéj
- Fél teáskanál fahéj
Elkészítési mód: pucoljuk meg az almát, hámozzuk meg, majd reszeljük meg, kissé nyomkodjuk ki a levét.
Adjunk hozzá 2 evőkanál cukrot, citromhajat, fahéjat, különböző aromákkal még ízesíthetjük. Egy másik tálban a tojásfehérjékből habot verünk, míg a tojássárgáját a maradék cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a sütőport és a l... |
2018-02-19 12:47:27 |
|
|
|
|
|
|
... (Mérges Istvánné Madács Mária kézírásos receptfüzete)
Az 1993. évi bölcskei néprajzi kutatás során özvegy Mérges Istvánné Madács Mária egy kézírásos füzetet adott kölcsön Magyar Erikának és Szabó Máriának, a néprajzi tábor gyűjtőinek.
A közel száz oldal terjedelmű receptgyűjtemény több mint 160 darabját saját maga gyűjtötte össze és másolta a füzetbe. Az ... |
|
2016-09-28 09:29:02 |
|
|
|
|
|
|
Lakodalmas sütemények
(Mérges Istvánné Madács Mária kézírásos receptfüzete)
Az 1993. évi bölcskei néprajzi kutatás során özvegy Mérges Istvánné Madács Mária egy kézírásos füzetet adott kölcsön Magyar Erikának és Szabó Máriának, a néprajzi tábor gyűjtőinek.
A közel száz oldal terjedelmű receptgyűjtemény több mint 160 darabját saját maga gyűjtötte ... |
2016-02-27 19:59:47 |
|
|
|
|
|
|
... meg zsemlemorzsával, majd tegyük a mazsolát egy kancsó forró vízbe. Válasszuk szét a tojás sárgáját a fehérjétől, majd kavarjuk ki a sárgáját cukorral. Adjuk hozzá a citromlevet és a citromhajat, és a masszát jól keverjük össze a liszttel.
A friss tehéntúrót és a puha vajat egy villával addig nyomkodjuk, amíg krémessé nem válnak. Hozzáadjuk a tejszínt, majd a mazsolát é... |
|
2015-08-24 14:01:07 |
|
|
|
|
|
|
A potpourrikról:
A hozzávalók:
A potpourri alapját képező növényrészeket alapvetően négy kategóriába sorolják. Hogy a végeredmény ne csak egy illatozó egyveleg legyen, hanem díszítse is a környezetét, fontos, hogy illatos és színes szirmokat, leveleket gyűjtsük össze. Érdemes fixálókat adni a keverékekhez, melyeknek az a feladata, hogy segítsék az illat tovább való ... |
|
2015-04-21 12:46:14 |
|
|
|
|
|
|
...
Júlia Fazekas
Túrós rakott palacsinta
A palacsintákhoz : 2 db tojás, 20 dkg liszt, 3 dl tej, 2 dl víz, 1 k kristálycukor, 1 csipet só, 0,75 dl olaj
A töltelékhez : 50 dkg tehéntúró , 20 dkg porcukor, 6 kanál vaj, 4 db tojás, 1 db citrom reszelt héja, 5 dkg mazsola , 1 k rum
Az öntethez: 2 db tojás, 6 dkg porcukor, 1 cs vaníli... |
2015-03-29 07:49:17 |
|
|
|
|
|
|
... citromhéj
- Fél teáskanál fahéj
Elkészítési mód: pucoljuk meg az almát, hámozzuk meg, majd reszeljük meg, kissé nyomkodjuk ki a levét.
Adjunk hozzá 2 evőkanál cukrot, citromhajat, fahéjat, különböző aromákkal még ízesíthetjük. Egy másik tálban a tojásfehérjékből habot verünk, míg a tojássárgáját a maradék cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a sütőport ... |
2015-02-16 10:09:53 |
|
|
|
|
|
|
Szedres-citromos torta
Hozzávalók: 15 dkg vaj, 5 dkg porcukor, csipetnyi só, 1 citrom reszelt héja, 2 db tojás sárgája, 15 dkg liszt, 5 dkg kókuszreszelék, 4 evőkanál tej.
Krémhez: 8 dkg étkezési keményítő, 5 db tojás sárgája, 1.5 dl tejszín, 20 dkg cukor, csipetnyi só, másfél deciliter friss citromlé, 1 citrom reszelt héja, 1 evőkanál vaj, 40 dkg szeder.... |
2014-09-03 16:02:33 |
|
|
|
|
|
|
... meg zsemlemorzsával, majd tegyük a mazsolát egy kancsó forró vízbe. Válasszuk szét a tojás sárgáját a fehérjétől, majd kavarjuk ki a sárgáját cukorral. Adjuk hozzá a citromlevet és a citromhajat, és a masszát jól keverjük össze a liszttel.
A friss tehéntúrót és a puha vajat egy villával addig nyomkodjuk, amíg krémessé nem válnak. Hozzáadjuk a tejszínt, majd a mazsolát é... |
2014-05-13 20:52:13 |
|
|
|
|
|
|
Túrós rakott palacsinta
A palacsintákhoz : 2 db tojás, 20 dkg liszt, 3 dl tej, 2 dl víz, 1 ek kristálycukor, 1 csipet só, 0,75 dl olaj
A töltelékhez : 50 dkg tehéntúró , 20 dkg porcukor, 6 evőkanál vaj, 4 db tojás, 1 db citrom reszelt héja, 5 dkg mazsola , 1 ek rum
Az öntethez: 2 db tojás, 6 dkg porcukor, 1 cs vaníliás cukor , 2 dl tej|... |
2012-01-10 22:12:03 |
|
|
|
|