Belépés
Almás piskótatekercs
... citromhéj
- Fél teáskanál fahéj

Elkészítési mód: pucoljuk meg az almát, hámozzuk meg, majd reszeljük meg, kissé nyomkodjuk ki a levét.

Adjunk hozzá 2 evőkanál cukrot, citromhajat, fahéjat, különböző aromákkal még ízesíthetjük. Egy másik tálban a tojásfehérjékből habot verünk, míg a tojássárgáját a maradék cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a sütőport és a l...
2018-02-19 12:47:27
Lakodalmas sütemények
... (Mérges Istvánné Madács Mária kézírásos receptfüzete)

Az 1993. évi bölcskei néprajzi kutatás során özvegy Mérges Istvánné Madács Mária egy kézírásos füzetet adott kölcsön Magyar Erikának és Szabó Máriának, a néprajzi tábor gyűjtőinek.

A közel száz oldal terjedelmű receptgyűjtemény több mint 160 darabját saját maga gyűjtötte össze és másolta a füzetbe. Az ...
2016-09-28 09:29:02
Lakodalmas sütemények
Lakodalmas sütemények
(Mérges Istvánné Madács Mária kézírásos receptfüzete)

Az 1993. évi bölcskei néprajzi kutatás során özvegy Mérges Istvánné Madács Mária egy kézírásos füzetet adott kölcsön Magyar Erikának és Szabó Máriának, a néprajzi tábor gyűjtőinek.

A közel száz oldal terjedelmű receptgyűjtemény több mint 160 darabját saját maga gyűjtötte ...
2016-02-27 19:59:47
Így készítsük az egyszerű túrótortát
... meg zsemlemorzsával, majd tegyük a mazsolát egy kancsó forró vízbe. Válasszuk szét a tojás sárgáját a fehérjétől, majd kavarjuk ki a sárgáját cukorral. Adjuk hozzá a citromlevet és a citromhajat, és a masszát jól keverjük össze a liszttel.

A friss tehéntúrót és a puha vajat egy villával addig nyomkodjuk, amíg krémessé nem válnak. Hozzáadjuk a tejszínt, majd a mazsolát é...
2015-08-24 14:01:07
A potpourrikról:
A potpourrikról:

A hozzávalók:
A potpourri alapját képező növényrészeket alapvetően négy kategóriába sorolják. Hogy a végeredmény ne csak egy illatozó egyveleg legyen, hanem díszítse is a környezetét, fontos, hogy illatos és színes szirmokat, leveleket gyűjtsük össze. Érdemes fixálókat adni a keverékekhez, melyeknek az a feladata, hogy segítsék az illat tovább való ...
2015-04-21 12:46:14
Túrós rakott palacsinta
...

Júlia Fazekas

Túrós rakott palacsinta

A palacsintákhoz : 2 db tojás, 20 dkg liszt, 3 dl tej, 2 dl víz, 1 k kristálycukor, 1 csipet só, 0,75 dl olaj

A töltelékhez : 50 dkg tehéntúró , 20 dkg porcukor, 6 kanál vaj, 4 db tojás, 1 db citrom reszelt héja, 5 dkg mazsola , 1 k rum

Az öntethez: 2 db tojás, 6 dkg porcukor, 1 cs vaníli...
2015-03-29 07:49:17
Tele van almával
... citromhéj
- Fél teáskanál fahéj

Elkészítési mód: pucoljuk meg az almát, hámozzuk meg, majd reszeljük meg, kissé nyomkodjuk ki a levét.

Adjunk hozzá 2 evőkanál cukrot, citromhajat, fahéjat, különböző aromákkal még ízesíthetjük. Egy másik tálban a tojásfehérjékből habot verünk, míg a tojássárgáját a maradék cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a sütőport ...
2015-02-16 10:09:53
Szedres-citromos torta
Szedres-citromos torta

Hozzávalók: 15 dkg vaj, 5 dkg porcukor, csipetnyi só, 1 citrom reszelt héja, 2 db tojás sárgája, 15 dkg liszt, 5 dkg kókuszreszelék, 4 evőkanál tej.

Krémhez: 8 dkg étkezési keményítő, 5 db tojás sárgája, 1.5 dl tejszín, 20 dkg cukor, csipetnyi só, másfél deciliter friss citromlé, 1 citrom reszelt héja, 1 evőkanál vaj, 40 dkg szeder....
2014-09-03 16:02:33
Így készítsük az egyszerű túrótortát
... meg zsemlemorzsával, majd tegyük a mazsolát egy kancsó forró vízbe. Válasszuk szét a tojás sárgáját a fehérjétől, majd kavarjuk ki a sárgáját cukorral. Adjuk hozzá a citromlevet és a citromhajat, és a masszát jól keverjük össze a liszttel.

A friss tehéntúrót és a puha vajat egy villával addig nyomkodjuk, amíg krémessé nem válnak. Hozzáadjuk a tejszínt, majd a mazsolát é...
2014-05-13 20:52:13
Túrós rakott palacsinta
Túrós rakott palacsinta



A palacsintákhoz : 2 db tojás, 20 dkg liszt, 3 dl tej, 2 dl víz, 1 ek kristálycukor, 1 csipet só, 0,75 dl olaj

A töltelékhez : 50 dkg tehéntúró , 20 dkg porcukor, 6 evőkanál vaj, 4 db tojás, 1 db citrom reszelt héja, 5 dkg mazsola , 1 ek rum

Az öntethez: 2 db tojás, 6 dkg porcukor, 1 cs vaníliás cukor , 2 dl tej|...
2012-01-10 22:12:03
1 2 
Címkék: Istvánné Madács Mária, Mérges Istvánné Madács Mária, Magyar Erikának, Szabó Máriának, Júlia Fazekas, egyszerű túrótortát, másik tálban, tojásfehérjékből habot, maradék cukorral, kézírásos füzetet, néprajzi tábor, közel száz, kancsó forró, tojás sárgáját, sárgáját cukorral, friss tehéntúrót, puha vajat, villával addig, potpourri alapját, illatozó egyveleg, illat tovább, tojásfehérjékből, receptgyűjtemény, zsemlemorzsával, növényrészeket, palacsintákhoz, piskótatekercs, kókuszreszelék, tojássárgáját, potpourrikról, kristálycukor, ízesíthetjük, keverékekhez, receptfüzete, töltelékhez, citromlevet, citromhajat, környezetét, elkészítési, végeredmény, kategóriába, sütemények, terjedelmű, hozzávalók, nyomkodjuk, gyűjtőinek, túrótortát, hozzáadjuk, lakodalmas, fehérjétől, palacsinta, kikeverjük, tehéntúrót, alapvetően, citromhéj, válasszuk, tehéntúró, gyűjtötte, teáskanál, kézírásos, potpourri, készítsük, melyeknek, fixálókat, leveleket, szirmokat, különböző, csipetnyi, deciliter, keményítő, aromákkal,
© 2013 TVN.HU Kft.