|
|
|
... válhat kedvencünkké. Természetgyógyászok köhögés, meghűlés ellenszereként, légutak tisztítására is ajánlják. Ha a nyári melegben fogyasztjuk, és szódával hígítjuk - egy beledobott citromkarika még rátesz az ízvilágára egy lapáttal.
Forrás: http://sokszinuvidek.24.hu/otthon-ke szult/2016/04/23/szorp-fenyorugybol- ha-megkostolod-biztosan-a-kedvenced- ... |
2017-07-15 17:10:44 |
|
|
|
|
|
|
... ízesítem.
Hozzávalók:
25 dkg báránycomb
1 kisebb vöröshagyma
20 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, zöldség, zöldborsó)
1 kisebb fehér paprika
1 dl tejszín
1 citromkarika
só
bors
morzsolt tárkony
Elkészítés:
Az 1x1 cm-es kockára vágott báránycombot, zöldséget, sárgarépát, fehérpaprikát, valamint a zöldb... |
2013-04-17 00:46:39 |
|
|
|
|
|
|
VICCEK A GASZTRONÓMIA VILÁGÁBÓL: IV.
- Pincér, ez a tokány nem eléggé borsos!
- Nem? Na majd a számlát nézze csak meg az úr!
- Pincér! Melyik bort ajá... |
2011-11-21 18:53:27 |
|
|
|
|
|
|
... személyre: 80 dkg hámozott, friss paradicsom, vagy 25 dkg sűrített, 10-12 dkg húsos, füstölt szalonna, 2 fej hagyma, 1,2 l húsleves, vagy csont alaplé (kockából is készülhet), 4 vékony citromkarika, néhány szál friss majoránna vagy egy kávéskanálnyi szárított, csipetnyi őrölt feketebors, kakukkfű és bazsalikom, só.
A húsos, füstölt szalonnát vékony csíkokra vágjuk, zsírját k... |
2011-02-13 09:37:13 |
|
|
|
|
|
|
Ha a seggedet konfetti borítja, ha a farkadon citromkarika lóg, zacskódon sült zsír csorog, akkor berúgtál és az újévi malacot dugod. BÚÉK
... |
2010-12-29 09:46:48 |
|
|
|
|
|
|
... * 1 dl étolaj
* 1 cs sütőpor
A krémhez :
* 1 adag vajkrém
* 1 nagy citrom héja és leve
Díszítéshez:
* felfőzött citromkarikák, vagy ízlés szerint cukorgyöngyök
elkészítés
1. A tojások sárgáját habosra keverjük a cuko... |
2010-10-30 23:39:06 |
|
|
|
|
|
|
... * 1 dl étolaj
* 1 cs sütőpor
A krémhez :
* 1 adag vajkrém
* 1 nagy citrom héja és leve
Díszítéshez:
* felfőzött citromkarikák, vagy ízlés szerint cukorgyöngyök
elkészítés
1. A tojások sárgáját habosra keverjük a cuko... |
2010-10-30 21:26:51 |
|
|
|
|
|
|
... lesz.Felöntöm vizzel beteteszek felapritott gombát,zöldbabot.Fűszerezés: só,fehérbors,tárkony.Ha megfőtt tejszint kikeverek kevés liszttel,vagy ételsűrítővel, és belekeverve felforralom.Egy kis citromkarikát héjastól beleteszek,és belenyomok fél citrom levét.
#1527
2008. december 15. 09:03
Előzmény Kertesi Lászlóné Boldog Ildi... 2008. december 14. 17:46 ... |
2010-09-22 05:10:26 |
|
|
|
|
|
|
... hagyom hűlni.
6. A formából kiborítom, rácson hagyom hűlni. Porcukrot szitálok a tetejére.
7. Meghámoztam egy citromot. Papírtörlővel leitattam a felesleges nedvességet a citromkarikákról, megcukroztam, szórtam rá egy kis reszelt citrom héjat és azzal tálaltam.
Természetesen nem azzal ettük, nem akartam én citromba harapni!:) Miután díszítő funkcióját be... |
2010-07-13 14:08:45 |
|
|
|
|
|
|
... (Collins vagy highball) kétharmadáig jeget teszünk, majd hozzáöntjük a citromlevet, cukorszirupot és a gint. Erre töltjük rá a szódavizet, majd az egészet megkeverjük. A díszítéshez citromkarikát használhatunk és citromfű levélkét.
... |
2008-07-17 12:41:52 |
|
|
|
|