|
|
|
Ebben a receptben nincs tejszín, íze inkább egy különleges, pikáns lekvárhoz hasonlítható. Hűtés után még az állaga sem különbözik a dzsemtől és 3 hétig is eltartható. Készítsétek el ti is, érdemes eleve két adaggal kezdeni, hogy ne fogyjon el rögtön. Reggelire, kiflire, sütibe, csokis piskótára mennyei.
Hozzávalók egy üveghez:
10 dkg vaj
18 dkg cuk... |
2018-05-04 21:40:43 |
|
|
|
|
|
|
...citromkrém: 2citrom reszelt héja és leve 8ek cukor 0,5l hullala tejszín felverve.piskóta :6tojás sárgája 20dkg cukor. pici víz,reszelt citromhéj(1),20dkg liszt pici sütőpor.tojás fehérje a legvégén felverve óvatosan hozzáadva.... |
2016-06-25 08:18:54 |
|
|
|
|
|
|
Epres-citromkrémes-mascarponés torta
Hozzávalók:
5 tojásból sütött kakaós piskóta
a piskótához:
5 egész tojás
15 dkg cukor
12 dkg finomliszt
3 dkg holland kakaópor
2 ek étolaj
főzött citromkrém
125 ml... |
|
2016-05-06 07:50:20 |
|
|
|
|
|
|
... vajkrémet és a cukrozott gesztenyepürét egyenlő arányban összekeverjük, és ízlés szerinti rummal (esetleg néhány csepp rumesszenciával) és kevés vaníliás cukorral ízesítjük.
Citromkrém: Negyven deka alapvajkrémet elkeverünk egy citrom levével és lereszelt héjával. Ezeknél a krémeknél nagyon fontos, hogy a krémet az ízesítőanyagokkal habverő segítségével nagyon jól és na... |
|
2016-02-02 21:55:00 |
|
|
|
|
|
|
... sárgáját keverjük el a fazékból kivett 2 evőkanál, forró folyadékkal. Addig keverjük, amíg teljesen csomómentes lesz. Most már beleönthetjük a tűzről lehúzott lábosba.
Szűrjük át a citromkrémet hőálló edénybe, és forraljuk fel újból.
Azonnal öntsük csíramentes üvegekbe, zárjuk le, tegyük hűvös helyre, és tároljuk hűtőszekrényben.
2 hétig elta... |
2015-07-30 22:32:46 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 csomag vanília puding
½ liter tej
15 dkg vaj - esetleg jó minőségű margarin
10 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja és leve
½ evőkanál zselatin 2 evőkanál vízben feloldva
A pudingporból ... |
2015-05-12 13:12:47 |
|
|
|
|
|
|
... felteszem a tűzre. Amikor felforrt, még 10 percig főzöm kevergetve, majd alaposan kimosott üvegekbe szedem, lezárom, és szűraz dunsztban hagyom kihűlni.
Lemond curd - angol citromkrém
Hozzávalók:
4 citrom
25 dkg cukor
10 dkg vaj
5 db tojás
Elkészítés: A citromokat alaposan megmosom, majd a héjukat lereszelem, levüket kinyo... |
2015-04-25 22:37:21 |
|
|
|
|
|
|
Lemon curd, az angol citromkrém
A lemon curd ízig-vérig angol találmány. A selymes, bársonyos, magával ragadó citromkrém a XIX. század közepe óta meghatározó eleme az ötórai tea szertartásának, fontos alapanyaga számos angol süteménynek.
A citrom héját és levét egyaránt tartalmazó krém első fellépése Lady Charlotte Campbell Bury ragyogó szakácskönyvének me... |
2015-04-25 22:25:05 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók
10-12 szelet» Tészta:
20 dkg liszt
10 dkg hideg vaj
5 dkg porcukor
2 tojássárgája
csipet só
Citromkrém:
4 citrom leve és héja
17,5 dkg cukor
3 egész tojás
4 tojássárgája
15 dkg vaj
A torta tetejére:
ribizli
pisztácia... |
2015-03-20 18:49:16 |
|
|
|
|