|
|
|
...orosz !
2 tojás;
310 gr. liszt;
220 gr cukor;
70 gr vaj;
150 gr. tejföl;
40 ml citromlé;
1-2 tk. reszelt citromhéj
60 ml napraforgóolaj
menta levelek;
1 tk. sütőpor.
elkszitése:
a tojást, vajat és a cukrot összekeverem,a lisztet ,tejfölt,sűtőport is bele teszem.A citromhéjat,levet és a metalevelet ap... |
2011-01-24 18:21:15 |
|
|
|
|
|
|
... dkg főtt burgonya, 2 pár virsli, 2 csomó újhagyma, 1 dl majonéz, 1 kávéskanál cukor, 1 citrom, só ízlés szerint.
A főtt burgonyát és a virslit kockára vágjuk. Leöntjük a cukorral, citromlével és majonézzel összekevert, apróra vágott hagymával.
Hagymás burgonyasaláta
Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg burgonya, 2 kis fej vöröshagyma, a díszítéshez 1 csomó ... |
|
2011-01-24 16:40:05 |
|
|
|
|
|
|
... ízesítjük, és cukorral meghintjük.
Burgonyasaláta gombával
Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg főtt burgonya, 10 dkg konzervgomba, 2 dl tejföl, 1 csomó újhagyma, egy kevés citromlé, só, törött bors ízlés szerint, zöldpetrezselyem és kapor.
A gombát felvágjuk, összekeverjük a kockára vágott burgonyával. Egy kevés citromlével és tejföllel ízesítjük. Sózzuk, ... |
2011-01-24 16:35:54 |
|
|
|
|
|
|
...
Burgonyasaláta babbal
Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg burgonya, 10 dkg szárazbab, 2 fej vöröshagyma, másfél dl tejföl, néhány fejes-saláta-levél, 1-2 paradicsom, 1 evőkanál mustár, cukor, citromlé vagy ecet, törött bors, só ízlés szerint.
A babot megmossuk, és 12 óra hosszat vízben áztatjuk. Ugyanebben a vízben addig főzzük, amíg megpuhul. A héjában főtt és m... |
|
2011-01-24 16:09:10 |
|
|
|
|
|
|
... hallal
Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg burgonya, 15 dkg sült hús vagy hal, 10 dkg kovászos uborka, 1 alma, 10 dkg konzerv zöldborsó, 2 kemény tojás, 2 dl majonéz, cukor, ecet vagy citromlé, mustár, vágott zöldpetrezselyem, só ízlés szerint.
A burgonyát megfőzzük, meghámozzuk, és kihűtjük. A sült húst vagy halat, a burgonyát, a kovászos uborkát, a nyers hámozott al... |
|
2011-01-24 16:00:43 |
|
|
|
|
|
|
... dkg ecetes uborka, 20 dkg nem csípős zöldpaprika, 1 fejes saláta, 1 kemény tojás, 1 csomó zöldpetrezselyem.
A tartármártáshoz: másfél dl majonéz, 2-4 evőkanál fehérbor, 2 evőkanál citromlé, 2 kávéskanál mustár, fél dl tejföl, késhegynyi porcukor, törött bors, só ízlés szerint.
A burgonyát és a friss zöldbabot megfőzzük. A burgonyát, a paradicsomot, az ecetes uborkát és... |
2011-01-24 15:54:17 |
|
|
|
|
|
|
... 2 kis fej hagyma, 1-1 piros és zöldpaprika, ½ csokor petrezselyem, 30 dkg piros bab (konzerv) egy teáskanál pirospaprika, ½ evőkanál zöld bors néhány csepp Worcesterszósz és citromlé, 2 dl tejföl, 1 dl tejszín, 5 dkg olaj, vágott petrezselyem meghinteni
Előkészítés: A fokhagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk; a húst megtisztítjuk a zsírtól, az ínaktól és ... |
2011-01-24 10:47:21 |
|
|
|
|
|
|
Hagymás csirkecomb
Hozzávalók: 4 db szép csirkecomb, 3 fej vöröshagyma, 1 csokor
petrezselyemzöld, 3 evőkanál olaj, 1 evőkanál citromlé, kevés liszt,
tojás, zsemlemorzsa a bundázáshoz, só és törött fekete bors ízlés
szerint.
Elkészítése: A vöröshagymát megtisztítjuk, egyet megreszelünk vagy
fokhagymaprésen átnyomunk, a másik kettőt kariká... |
2011-01-24 10:42:25 |
|
|
|
|
|
|
Sajtsaláta holland módon
Hozzávalók: 30 dkg Gouda sajt egyben 20 dkg főtt sonka egyben 1 kígyóuborka, 1 zöldpaprika, 4 evőkanál joghurt 2 evőkanál tejföl, 2 evőkanál citromlé só, fehér bors tetszés szerinti friss zöldfűszerek, mint kapor, petrezselyem, turbolya.
Előkészítés: A sajt héját levágjuk, majd nem túl vékony, 4 cm hosszú darabokra vágjuk; a kígyóub... |
2011-01-24 10:41:26 |
|
|
|
|
|
|
... fej cékla, 4 db burgonya, 2 db sárgarépa,
fél db zeller, 1 db fehérrépa, 1 evőkanál ecetes, reszelt torma,
1 pohár joghurt, 1 teáskanál cukor, 1 teáskanál só, 1 evőkanál
citromlé.
Elkészítése: A céklát héjastul megfőzzük, majd meghámozzuk. A
burgonyát és a répát lobogó, sós vízben majdnem puhára főzzük,
majd leszűrjük. A zellert megtisztítjuk é... |
2011-01-24 10:40:20 |
|
|
|
|