|
|
|
... sárgarépa,
1 kis fej hagyma,
1 csokor petrezselyem,
2 leveskocka,
1 babérlevél,
10 szem bors,
1 evőkanál liszt,
2 dl tejföl,
1-2 evőkanál citromlé
Elkészítés:
1. A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, megmossuk. A répát és a hagymát meghámozzuk, a répát szeletekre vágjuk. A petrezselymet leöblítjük, szárazra... |
2007-08-12 19:15:40 |
|
|
|
|
|
|
... papírzsebkendővel letöröljük, s a bőrt érzékeny bőrre való arcvízzel megtisztítjuk. Végül az arcot egy kevés hidratáló krémmel kenjük be.
A bőr kisimítására
1 tojásfehérje, néhány csepp citromlé
A tojásfehérjét a citromlével összekeverjük, s habbá verjük. Ezt felvisszük az arcra és a nyakra, s 10 percig hatni hagyjuk. A pakolást a bőrtípusnak megfelelő arcvízzel lem... |
|
2007-08-12 00:36:27 |
|
|
|
|
|
|
... 1 db őszibarackbefőtt, 2 db eper, papaya.
Zöldségköret: 4 db paradicsom kalapja levágva, kifúrva, 10 dkg főtt brokkoli áttörve, 1 db főtt tojás reszelve, 3 dkg vaj kikeverve, citromlé, cukor, őrölt szerecsendió, só
A kifúrt paradicsomokat brokkolikrémmel betöltjük. Ezt a hidegtálat 2-3 órával a vendégek érkezése előtt elkészíthetjük, és fóliával letakarva teg... |
2007-08-11 00:39:14 |
|
|
|
|
|
|
...• 4 cl tequila blanco
• 1 cl triple sec
• 1,5 cl citromlé
• 1 tk. porcukor
• 1 karika friss ananászszelet
Az összetevőket tört jéggel összeturmixoljuk, és a jégkása állagú frissítőt kisebb highball pohárban szervírozzuk.
... |
|
2007-08-10 23:22:10 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
30 dkg orsótészta
20 dkg gépsonka
25 dkg konzervkukorica
2 dl kefír
2 dl tejföl
3 szál újhagyma
1 evőkanálnyi mustár
cukor
citromlé
só
őrölt fehérbors
Elkészítés:
A sonkát vágd csíkokra, a hagymát apróra. A tejfölt keverd össze a kefírrel, mustárral, cukorral, sóval, borssal és citromlével. A kifőtt ... |
|
2007-08-10 14:16:35 |
|
|
|
|
|
|
... rászórjuk a halra. A sütőpapírra vajat teszünk, a halat betakarjuk, vele, majd sütőben 180 fokra készre sütjük.
Egy serpenyőben... |
2007-08-09 13:54:42 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
8 paradicsom, 1 fejes saláta, 40 dkg alföldi hússaláta, 5 dkg majonéz, 1 evőkanál mustár, fél pohár tejföl, só, cukor, őrölt bors, fél evőkanálnyi citromlé, 25 dkg szójamentes párizsi, 1 főtt burgonya, 1 alma, 5 dkg csemegeuborka. A díszítéshez: főtt zöldség (sárgarépa, kukorica, főtt bab, zöldborsó).
Elkészítése:
A paradicsomot megmossu... |
2007-08-06 00:38:41 |
|
|
|
|
|
|
... elsötétített szobában, kánikulában gyakran zuhanyozzunk. Ne is töröljük magunkat egészen szárazra, mert a bőrünkről elpárolgó víz kellemesen hűsít.
6. Frissítő italok: a hűtött citromlé és a kevés édesítőszerrel készített limonádé, valamint a borsmentatea, az ásványvíz pár csepp citrommal vagy almaecettel kellően gondoskodik arról, hogy szervezetünkben kellő folyadéktar... |
2007-08-04 00:39:46 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
4 banán, 6 dl tej, 1-1 evőkanál porcukor és citromlé, 1 zacskó vaníliás cukor.
Elkészítés:
Az elvagdosott banánt turmixgépbe teszem, ráöntök 2 dl tejet és beleszórom az összes hozzávalót. Pépesre verem. Ezután beleöntöm a maradék tejet és habosra keverem
Nagyon egyszerű és nagyon fini!! ... |
2007-08-03 15:13:16 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 kg görögdinnye húsa, 1 ek. citromlé, 2 dl citromszörp
Elkészítése:
A felvágott dinnyehúst kimagozzuk, a citromlével és a szörppel pürésítjük. 1 óráig mélyhűtőben fagyasztjuk. Amikor kivesszük, evőkanállal jól átkeverjük, és újabb 45 percig fagyasztjuk. Ezt az eljárást még 3-4-szer megismételjük, amíg a massza apró kristályokká alakul... |
2007-08-03 00:29:09 |
|
|
|
|