|
|
|
Hozzávalók:
1 kígyóuborka, 2-3 gerezd zúzott fokhagyma, 15-20 dkg feta, 1 pohár tejföl vagy natúr joghurt, olívaolaj, só, bors, kevés citromlé.
Elkészítése:
Az uborkát lereszeljük, lecsepegtetjük. A joghurttal vagy a tejföllel összekeverjük a zúzott fokhagymát, hozzáadjuk a citromlevet, de csak pár cseppet. Ehhez hozzáadjuk az uborkát, a... |
2007-08-03 00:20:23 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók (4 személyre):
• 4 db sárgabarack
• 20 dkg szilva
• 1 db banán
• 20 dkg cseresznye
• 3 evőkanál citromlé
• 4 evőkanál méz
• néhány mentaágacska
• 10 dkg tejszínhab
• 2 sárgadinnye a tálaláshoz
Mossuk meg a gyümölcsöket, a cseresznyét, szilvát és sárgabarac... |
|
2007-07-31 11:29:54 |
|
|
|
|
|
|
... mentalevelet alaposan megtisztítunk, hozzáadjuk a dinnyéhez, 2 lime levét hozzáöntjük, é... |
2007-07-27 00:41:00 |
|
|
|
|
|
|
... régen jéghideg víz és gyümölcsszörp keverékét jelentette, manapság sokan öntenek hozzá tejet vagy alkoholt.
Hozzávalók:
2 db érett mangó, 2 tk. cukor vagy méz, 4 tk. citromlé, 2 tk. vodkaMeghámozzuk a mangót, és feldaraboljuk.
A gyümölcshúst a citromlével és a vodkával összeturmixoljuk, és hozzáadjuk a cukrot vagy a mézet. Beleöntjük egy műanyag tá... |
|
2007-07-27 00:38:04 |
|
|
|
|
|
|
... vadasan
Hozzávalók: 60 dkg erdei gomba, 12 dkg zsír, 10 dkg vöröshagyma, 2 dl tejföl, 12 dkg sárgarépa, 12 dkg petrezselyemgyökér, 4 dkg liszt, bors, mustár, babérlevél, citromhéj és citromlé, cukor, só.
A megtisztított, cikkekre vágott gombát 5 dkg zsírban megpároljuk, sóval, törött borssal ízesítjük. Ezzel egyidejűleg ugyancsak 5 dkg zsírban megpirítjuk a k... |
|
2007-07-26 11:33:07 |
|
|
|
|
|
|
... a kagylóktól kezdve a különféle rákokon keresztül a langusztáig minden megtalálható. E markáns ízkavalkádot aztán különféle fűszerek, olívaolaj, mandula, sherry ... |
2007-07-26 00:25:13 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 kisebb sárgadinnye, 12 dkg porcukor, 2,5 dl tejszín, 5 szem szegfűszeg, 1 kávéskanál őrölt fahéj, 1 teáskanál citromlé.
Elkészítése:
A dinnyét tisztítsuk meg és vágjuk kockákra, majd annyi vízben, hogy épp ellepje, főzzük meg a fűszerekkel, a citromlével és a cukorral. Ha megpuhult, vegyük le a tűzről, kicsit hagyjuk lehűlni, és öntsük... |
2007-07-25 00:23:43 |
|
|
|
|
|
|
... azzal indokolják, hogy a londoni felső tízezer vacsoráin egy francia emigráns főúr, Chevalier d'Albignac hozta divatba.
WALDORF SALÁTA
Ezt a ma már klasszikusnak számító alma-citromlé-zeller-dió-majonéz kombinációt Oscar Michel Tschirky, a New York-i Waldorf Astoria Hotel maitre d'hotel-je találta ki, méghozzá a feljegyzések szerint egészen pontosan 1896. március 9-én. E... |
2007-07-25 00:22:22 |
|
|
|
|
|
|
... teákat.
Dinnyekoktél
Hozzávalók: 15 dkg sárgadinnye, 1 dl víz, 1 kiskanál méz (vagy egy csepp édesítő - de el is hagyható), citromlé.
A dinnyéből karalábévájóval kivágunk néhány gömböt, meglocsoljuk citromlével, egy kis mézzel és betesszük a hűtőbe egy kicsit.
A maradé... |
2007-07-24 14:10:00 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
2 db érett avokádó, 1 tk. citromlé, 1 ek. olívaolaj, fél doboz tejföl, 1 fej hagyma, piros arany, őrölt bors, só, 10 dkg feta sajt
Elkészítése:
Az avokádókat meghámozzuk, pépesre törjük. A citromlével és az olívaolajjal elkeverjük, hozzáöntjük a tejfölt, egy kevés piros aranyt, beleaprítjuk a hagymát, és fűszerezzük. Apróra vágott paprik... |
2007-07-20 00:34:36 |
|
|
|
|