|
|
|
... 2-3 órára hűtőszekrénybe. Tálalás előtt pár perccel vegyük ki, borítsuk ki, és szórjuk meg kakaóporral.
Megjegyzés:
Aszalt szilvás változata... |
2010-07-21 07:17:31 |
|
|
|
|
|
|
... összekeverjük.
A krémet a kihűlt tészta tetejére kenjük, és hűtőben dermesztjük.
Teteje:
A tojásfehérjét és a cukrot jó kemény ... |
|
2010-07-20 19:36:51 |
|
|
|
|
|
|
... uborkát egy durva reszelőn lereszelem és kinyomom. A ... |
2010-07-20 16:16:58 |
|
|
|
|
|
|
... összekeverjük.
A krémet a kihűlt tészta tetejére kenjük, és hűtőben dermesztjük.
Teteje:
A tojásfehérjét és a cukrot jó kemén... |
|
2010-07-20 15:12:59 |
|
|
|
|
|
|
... összekeverjük.
A krémet a kihűlt tészta tetejére kenjük, és hűtőben dermesztjük.
Teteje:
A tojásfehérjét és a c... |
|
2010-07-20 13:20:03 |
|
|
|
|
|
|
... bors
só, petrezselyem
A húst, a héjában főtt krumplit, a meghámozott uborkát, az almát és a keménytojást is vágd egyenletes csíkokra. Sózd, b... |
2010-07-20 05:57:59 |
|
|
|
|
|
|
... felhevített olajon sárgára fonnyasztom a vöröshagymát, majd hozzáadom a padlizsánt. Megsózom, megborsozom. Fedő alatt, gyakori keverés közben puhára párolom. Turmixgép poharába teszem, kevés citromlevet ráöntök, beleszórom a zúzott fokhagymát, és pépesre töröm. Ha már teljesen kihűlt, megkóstolom, és ha szükséges, még kevés sóval, borssal ízesítem. Zárható üvegbe teszem, és hűtősz... |
2010-07-19 21:15:30 |
|
|
|
|
|
|
... cl rum
1 zacskó vaníliás cukor
csipetnyi só
Elkészítés:
A sárgadinnyedarabokat apróra vágjuk, és betesszük a turmixpohárba. Hozzáadjuk a mézet, a
citromlevet, a citromhéjat, a vaníliás cukrot és a sót, majd a rumot is ráöntjük. Péppé zúzzuk, ezután a
tejjel még tovább keverjük 1 percig. A tejszínből kemény habot verünk, és lazán összeforga... |
2010-07-19 14:40:39 |
|
|
|
|
|
|
... hagyjuk párolódni.
6. Kb. 20 perc után ellenőrizzük. Ha már alig látjuk a levét, vegyük vissza kicsit a hőfokot, majd pároljuk lefedve újabb 5 percig. Ekkor adhatjuk hozzá a citromlevet. (Én karikára vágott citromot szoktam a rizsbe nyomkodni, majd kiveszem, hogy a citromhéjtól ne legyen keserű.)
7. Keverjük meg, és ha már csak egy kevés nedvesség van alatta, vagy ... |
2010-07-19 10:08:55 |
|
|
|
|
|
|
... áztassuk be hideg vízbe a zselatinlapokat. Nagyjából 3 perc elteltével csavarjuk ki a megpuhult lapokat, és adjuk a cukros vízhez.
Közben a megmosott eperre csepegtessünk citromlevet, majd nyomkodjuk szét úgy, hogy kásás állagú legyen. Ha megvagyunk, jöhet bele a zselatinos massza is. Addig kevergessük, amíg zselés állagú nem lesz.
Verjük fel a tojásfehérjét,... |
2010-07-19 09:35:23 |
|
|
|
|