|
|
|
... fogyasztható.
A nagy olasz: limoncello
Hozzávalók: 10 db citrom, 5 dl 40 %-os alkohol, 35 dkg kristálycukor, 3,5 dl víz.
Elkészítés: Alaposan mossuk meg a citromokat, szárítsuk meg, és a burgonyahámozóval szedjük le a héj sárga részét, vigyázva, hogy a kesernyés fehér részt ne vágjuk le. Tegyük a héjat egy üvegedénybe, öntsük rá az alkoholt, majd z... |
2017-08-23 13:47:10 |
|
|
|
|
|
|
... - aroma
8 db szegfűszeg
barna cukor ízlés szerint
2 kk őrölt fahéj
1 ek liszt
Elkészítés:
A szilvát megmossuk, kimagozzuk és egy nagy fazékba tesszük. A citromokat is megmossuk, felkarikázzuk és a szilvához adjuk. Megszórjuk a szegfűszeggel és a fahéjjal, felöntjük 1,2 l vízzel. Felforraljuk, megfőzzük. Kivesszük belőle a citromkarikákat. A joghurtot ... |
|
2017-08-09 13:37:29 |
|
|
|
|
|
|
... Takarékon 15 percet főzzük, amíg a zöldségek és a rizs is megpuhulnak.
Közben a tojássárgákat egy kis tálba tesszük, hozzáreszeljük a citromok héját, egy kis habverővel elkeverjük. A citromokat félbevágjuk, néhány vékony szeletet levágunk, a leveshez adjuk, a maradék citromok levét kifacsarjuk, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tojássárgákhoz, és krémesre, selymesr... |
2017-07-24 18:49:57 |
|
|
|
|
|
|
... citrom
4 evőkanál méz
2 evőkanál őrölt fahéj
1 cm-es darab gyömbér
Elkészítés:
Hámozzuk meg a retket, és a gyömbért, majd turmixoljuk össze. Hámozzuk meg a citromokat, majd a mézzel, és a fahéjjal együtt azt is turmixoljuk bele a keverékbe. Naponta kétszer főétkezések előtt vegyünk be egy-egy evőkanállal a keverékből.
Négy nap múlva má... |
|
2017-05-14 10:54:13 |
|
|
|
|
|
|
... és teszünk bele egy negyed citromot is. A csirkét a mellével felfelé egy sütőedénybe fektetjük, és a lábát konyhai zsineggel összekötözzük. Ezután elosztjuk körülötte a maradék negyed citromokat.
A fényezéshez a fügelekvárt simára keverjük a citromlével. A csirkét ecset segítségével megkenjük a citromos lekvárral, majd 35 percig sütjük a 180 fokra előmelegített sütőbe... |
|
2017-03-11 23:28:28 |
|
|
|
|
|
|
... pőrén hűtőbe tett citromok ugyan hosszabb ideig jók maradtak, mint a konyhapulton hagyottak, de a zacskós-hűtősökkel nem vehették fel a versenyt.
Vonjuk le a következtetést: a citromokat ne hagyjuk a pulton, ne dobáljuk be a hűtő alsó fiókjába csak úgy, vagy a boltban használatos tasakban, hanem kerítsünk egy zárható csíkkal ellátott tárolótasakot. Ebből, miután beleker... |
2017-02-04 16:38:36 |
|
|
|
|
|
|
... és teszünk bele egy negyed citromot is. A csirkét a mellével felfelé egy sütőedénybe fektetjük, és a lábát konyhai zsineggel összekötözzük. Ezután elosztjuk körülötte a maradék negyed citromokat.
A fényezéshez a fügelekvárt simára keverjük a citromlével. A csirkét ecset segítségével megkenjük a citromos lekvárral, majd 35 percig sütjük a 180 fokra előmelegített sütőbe... |
2017-01-07 23:46:34 |
|
|
|
|
|
|
... antibiotikumokkal szemben.
A citrom-fokhagyma értisztító kúrához szükségünk lesz:
- 30 gerezd fokhagymára
- 5 darab citrom
- 1 liter víz
Elkészítés: Mossuk meg a citromokat és héjukkal, valamint a fokhagymákkal együtt tegyük a turmixgép edényébe és pépesítsük össze. Ezután hozzá kell adni a vizet, majd odatenni forrni, de csak addig, amíg megje... |
2016-11-24 21:10:22 |
|
|
|
|
|
|
... előmelegítjük.
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákhoz adjuk a porcukor kb. 1/3 részét, és simára, selymesre keverjük kézi habverővel. Hozzáadjuk az olajat, belereszeljük az egyik citrom héját. A citromokat félbevágjuk, levüket kifacsarjuk, majd szűrőn át a tojássárgához adjuk, és az egészet simára elkeverjük.
A lisztet, a keményítőt és a sütőport elkeverjük, és hozzászi... |
2016-11-11 12:01:53 |
|
|
|
|
|
|
... bélelt tepsibe tesszük, meglocsoljuk az olívaolajjal, és a 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük 10 percre.
3. Azután megfordítjuk őket, és további 10 percig sütjük. A citromokat felvágjuk szeletekre, és elrendezzük azokat 4 db tányéron. Rájuk fektetjük a pisztrángokat, végül megszórjuk őket egy kevés szeletelt mandulával. Petrezselymes burgonya illik hozzá.
|... |
2016-10-05 23:36:05 |
|
|
|
|