|
|
|
... poharakba töltjük.
Citrombólé
Hozzávalók:
4 citrom
12 dkg kockacukor
7 dl száraz pezsgő
7 dl száraz fehérbor
Elkészítés:
A megtisztított citromokat karikákra vágjuk. Egy üvegtálat a citromkarikák felével kibélelünk és rászórjuk a kockacukrot, majd lefedjük a többi citromkarikával. Letakarva állni hagyjuk, amíg a cukor felszívja a citro... |
2008-12-01 23:14:25 |
|
|
|
|
|
|
... jó, de magában is fogyasztható.
Citromsaláta
Hozzávalók (4 személyre):
4 (vékony héjú) citrom
2 dl tejföl
3 cl rum
méz
só
A citromokat mosd meg, s tedd annyi forrásban levő vízbe, amennyi épphogy ellepi. Amint a víz újra felforrt, vedd ki a citromokat, hagyd kihűlni, majd vágd 2-3 mm-es szeletekre. (A magjaikat dobd ki.)... |
|
2008-11-30 15:11:08 |
|
|
|
|
|
|
... csirkehúsleves
2 evőkanálnyi vaj
2 evőkanálnyi citromhéj
2 evőkanálnyi sós kapri
3 evőkanálnyi friss zsálya
5 dkg mandulareszelék
(salátalevelek)
A citromokat félbe vágjuk. A friss zsályaleveleket és a két evőkanálnyi citromhéjat felaprítjuk. A kapribogyókat leöblítjük.
A csirkét bedörzsöljük olívaolajjal, és megszórjuk borssal. Forró,... |
2008-11-29 17:16:59 |
|
|
|
|
|
|
A tartósítás története dióhéjban
Őseink a leszedett bogyókat, gyümölcsöket napon szárították, majd jégverembe tették, hogy tovább tartósítsák azokat. A görögök és a rómaiak már mézben és mustban tartósították gyümölcseiket, sőt, a cukrozott gyümölcsök receptje is tőlük ered. A befőzve tartósítás alapját egy 18. századi francia cukrászmester teremtette meg azzal, hogy ráj... |
|
2008-11-29 16:53:53 |
|
|
|
|
|
|
... díszítéshez
Elkészítés:
A vajat vagy margarint, a cukrot és a mézet mérsékelt tűzön addig forrósítjuk, míg a cukor elolvad, majd hideg vízfürdőbe állítva langyosra hűtjük. A citromokat és a narancsokat forró víz alatt alaposan megsikáljuk, szárazra töröljük. A cukrozott narancshéjakat apróra-finomra vágjuk.
Összekeverjük a lisztet a sütőporral, a szódabikarbón... |
|
2008-11-27 13:04:00 |
|
|
|
|
|
|
... tejszín
3 dl natúr joghurt
7 dkg porcukor
2 evőkanál rum
porcukor a szóráshoz
Előkészítés:
Egy sütőlemezt kibélelünk sütőpapírral. A zöld citromokat alaposan megmossuk, kettő héját lereszeljük, és valamennyi levét kipréseljük.
Elkészítés:
A tejet 1/8 l vízzel, a vajjal, a cukorral és egy csipetnyi sóval ... |
2008-11-06 18:09:37 |
|
|
|
|
|
|
... világosra pirítjuk. A pudingporból és a tejből a zacskón található előírás szerint, de kevesebb tejjel sűrű krémet főzünk, hagyjuk teljesen kihűlni. Az ananászbefőttet lecsepegtetjük; a citromokat alaposan megmossuk, kettő héját lereszeljük, levét kifacsarjuk, átszűrjük. A vajat kikeverjük a cukorral, kanalanként hozzáadjuk a pudingot, a citromlét, végül a mandulacseppeket és a re... |
2008-08-02 16:31:44 |
|
|
|
|
|
|
... barack
2 csomag vaniliás cukor
A Rama margarint először magában, majd a kétféle cukorral keverjük habosra. A tojásokat, a joghurtot és a tejet hozzáadjuk. A citromokat alaposan megmossuk, héjukat lereszeljük, levüket kifacsarjuk. Az így nyert kb.1,5 deci citromlevet és a héjat az előzőekhez adjuk. A lisztet a szódabikarbónával és a kis kockákra vágott bara... |
2008-07-16 15:36:35 |
|
|
|
|
|
|
... lisztből készítsünk habarást, amit óvatosan keverjün... |
2008-05-15 18:29:32 |
|
|
|
|
|
|
... majd felszeletelni (héjastól.) A hozzávalókat kimérni és összekeverni, bele a citromkarikák és 5 napig állni hagyni. Minden nap többször megkevergetni, hogy a cukor elolvadjon, majd a citromokat megmarkolászni, hogy kijöjjön a levük, gézen alaposan átszűrni és zárható üvegekbe tölteni.
Tanácsok: Nagyon finom, egészséges, bár elég sűrű, szirupos, de kevesebbet öntve nagyon fin... |
2008-05-09 09:27:53 |
|
|
|
|