Belépés
Bólék
... poharakba töltjük.

Citrombólé
Hozzávalók:
4 citrom
12 dkg kockacukor
7 dl száraz pezsgő
7 dl száraz fehérbor
Elkészítés:
A megtisztított citromokat karikákra vágjuk. Egy üvegtálat a citromkarikák felével kibélelünk és rászórjuk a kockacukrot, majd lefedjük a többi citromkarikával. Letakarva állni hagyjuk, amíg a cukor felszívja a citro...
2008-12-01 23:14:25
Saláták
... jó, de magában is fogyasztható.

Citromsaláta

Hozzávalók (4 személyre):
4 (vékony héjú) citrom
2 dl tejföl
3 cl rum
méz


A citromokat mosd meg, s tedd annyi forrásban levő vízbe, amennyi épphogy ellepi. Amint a víz újra felforrt, vedd ki a citromokat, hagyd kihűlni, majd vágd 2-3 mm-es szeletekre. (A magjaikat dobd ki.)...
2008-11-30 15:11:08
Fõételek
... csirkehúsleves
2 evőkanálnyi vaj
2 evőkanálnyi citromhéj
2 evőkanálnyi sós kapri
3 evőkanálnyi friss zsálya
5 dkg mandulareszelék
(salátalevelek)

A citromokat félbe vágjuk. A friss zsályaleveleket és a két evőkanálnyi citromhéjat felaprítjuk. A kapribogyókat leöblítjük.
A csirkét bedörzsöljük olívaolajjal, és megszórjuk borssal. Forró,...
2008-11-29 17:16:59
A tartósítás
A tartósítás története dióhéjban

Őseink a leszedett bogyókat, gyümölcsöket napon szárították, majd jégverembe tették, hogy tovább tartósítsák azokat. A görögök és a rómaiak már mézben és mustban tartósították gyümölcseiket, sőt, a cukrozott gyümölcsök receptje is tőlük ered. A befőzve tartósítás alapját egy 18. századi francia cukrászmester teremtette meg azzal, hogy ráj...
2008-11-29 16:53:53
Mézeskalács szív és csillag
... díszítéshez

Elkészítés:
A vajat vagy margarint, a cukrot és a mézet mérsékelt tűzön addig forrósítjuk, míg a cukor elolvad, majd hideg vízfürdőbe állítva langyosra hűtjük. A citromokat és a narancsokat forró víz alatt alaposan megsikáljuk, szárazra töröljük. A cukrozott narancshéjakat apróra-finomra vágjuk.
Összekeverjük a lisztet a sütőporral, a szódabikarbón...
2008-11-27 13:04:00
Citromos kocka
... tejszín
3 dl natúr joghurt
7 dkg porcukor
2 evőkanál rum
porcukor a szóráshoz

Előkészítés:

Egy sütőlemezt kibélelünk sütőpapírral. A zöld citromokat alaposan megmossuk, kettő héját lereszeljük, és valamennyi levét kipréseljük.

Elkészítés:

A tejet 1/8 l vízzel, a vajjal, a cukorral és egy csipetnyi sóval ...
2008-11-06 18:09:37
sütigyűjtemény
... világosra pirítjuk. A pudingporból és a tejből a zacskón található előírás szerint, de kevesebb tejjel sűrű krémet főzünk, hagyjuk teljesen kihűlni. Az ananászbefőttet lecsepegtetjük; a citromokat alaposan megmossuk, kettő héját lereszeljük, levét kifacsarjuk, átszűrjük. A vajat kikeverjük a cukorral, kanalanként hozzáadjuk a pudingot, a citromlét, végül a mandulacseppeket és a re...
2008-08-02 16:31:44
Citromos-barackos muffin
... barack
2 csomag vaniliás cukor


A Rama margarint először magában, majd a kétféle cukorral keverjük habosra. A tojásokat, a joghurtot és a tejet hozzáadjuk. A citromokat alaposan megmossuk, héjukat lereszeljük, levüket kifacsarjuk. Az így nyert kb.1,5 deci citromlevet és a héjat az előzőekhez adjuk. A lisztet a szódabikarbónával és a kis kockákra vágott bara...
2008-07-16 15:36:35
Recept
... lisztből készítsünk habarást, amit óvatosan keverjün...
2008-05-15 18:29:32
Recept
... majd felszeletelni (héjastól.) A hozzávalókat kimérni és összekeverni, bele a citromkarikák és 5 napig állni hagyni. Minden nap többször megkevergetni, hogy a cukor elolvadjon, majd a citromokat megmarkolászni, hogy kijöjjön a levük, gézen alaposan átszűrni és zárható üvegekbe tölteni.
Tanácsok: Nagyon finom, egészséges, bár elég sűrű, szirupos, de kevesebbet öntve nagyon fin...
2008-05-09 09:27:53
1 2 3 ..12 13 .18 19 .24 25 26 
Címkék: megtisztított citromokat, citromkarikák felével, többi citromkarikával, cukor felszívja, citromokat mosd, magjaikat dobd, citromokat félbe, friss zsályaleveleket, kapribogyókat leöblítjük, csirkét bedörzsöljük, tartósítás története, leszedett bogyókat, cukrozott gyümölcsök, befőzve tartósítás, vajat vagy, mézet mérsékelt, cukor elolvad, narancsokat forró, cukrozott narancshéjakat, sütőlemezt kibélelünk, zöld citromokat, csipetnyi sóval, zacskón található, ananászbefőttet lecsepegtetjük, citromokat alaposan, vajat kikeverjük, kétféle cukorral, tejet hozzáadjuk, előzőekhez adjuk, hozzávalókat kimérni, cukor elolvadjon, citromokat megmarkolászni, mandulacseppeket, zsályaleveleket, ananászbefőttet, mandulareszelék, citromkarikával, sütigyűjtemény, lecsepegtetjük, narancshéjakat, megmarkolászni, csirkehúsleves, megkevergetni, kapribogyókat, salátalevelek, tartósították, megtisztított, összekeverjük, citromkarikák, szódabikarbón, gyümölcseiket, felszeletelni, cukrászmester, összekeverni, gyümölcsöket,
© 2013 TVN.HU Kft.