Regisztráció  Belépés
Kecskesajtos omlett
... hagyjuk kb. 1 percig.
Az összemorzsolt kecskesajtot és a maradék vajkockát hosszában az omlett közepére szórjuk. Végül a lapát segítségével félbehajtott omlettet tányérra csúsztatjuk, és meghintjük a tárkonnyal. Azonnal fogyasztjuk.



Megjegyzés

Recept és fotó:...
2017-06-12 22:50:35
Klasszikus aranygaluska vaníliasodóval
... cukrozott dióval megszórjuk, olvasztott vajjal meglocsoljuk, és így rétegezzük, amíg a tésztánk el nem fogy.
Ezután 180 fokra bekapcsoljuk a sütőt, és a még hideg sütőbe csúsztatjuk az alufóliával letakart tortaformát, és kb. 40 perc alatt készre sütjük.
A vaníliamártáshoz a hozzávalókat, egy kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd a többi tejet is hozz...
2017-04-10 23:44:48
Húsvéti recept gyűjtemény
... simára egyengetjük, és leöntjük citrommázzal. Tojáscukorral díszíthetjük. Egy napig hideg helyen állni hagyjuk. Tálaláskor a forma karikáját lehúzzuk róla, és a forma lapjával együtt csúsztatjuk a tálra.

Húsvéti piskótatorta 2.
15 dkg vajat, 15 dkg porcukrot, 3 ek. kakaóport, 3 ek. tejet kikeverünk. Egy tortaforma szélére körbe édes-rumos tejbe mártott fél babapisk...
2016-08-02 09:54:10
Palacsinta alaprecept
... lángon az egyik oldalát addig sütjük, amíg a széle el nem válik a serpenyő aljától. Ekkor késsel vagy lapáttal megfordítjuk, a másik oldalát is aranyszínűre sütjük, majd forró tányérra csúsztatjuk. Ugyanígy elkészítjük a többi palacsintát is.



PATAKY KRISZTINA
Szerkesztő...
2016-06-28 22:13:45
Hatlapos recept
... tepsi nagyságúra.
A tepsi hátát vékonyan megzsírozzuk, majd egyenletesen lisztezzük be.
Előmelegített sütőben,/220°C/ 5-8 perc alatt készre sütjük a lapokat. Egy deszkára csúsztatjuk egymásra, és hűlni hagyjuk.

Majd a krémet is elkészítjük.
Tejforraló lábosba beletesszük a cukrot, kakaóport, lisztet,kávét majd a tej lassú adagolásával simává keverjük, v...
2016-06-25 19:22:34
Magyar pite
... tepsi nagysága 32x40cm. Előmelegitett sütőben (200-fok) 3-5 percig sütjük.A kisült lap alá nyúlunk hosszúpengéjű késsel és fellazitjuk a tésztát a tepsiről, majd előkészitett papirra csúsztatjuk, rá egy másik papirt és lenyomtatjuk ( mindet egymás tetejére rakva, papirral közölve), a nyomtatás szükséges, hogy a lapok ne görbüljenek, ne puposodjanak fel a közepén, mivel nagy a felü...
2016-06-09 08:52:27
Zserbó palacsinta
... lekvárhoz hozzá keverjük a rumot. Ha a tészta túl sűrű lenne akkor egy kis ásványvízzel hígítjuk.

Forró, olajozott serpenyőben elkezdjük...
2016-03-03 18:41:19
Gazdag tavaszi saláta
... szem kivételével vékony karikákra gyaluljuk a retket; az uborkát apró kockákra, az újhagymát (egy kevés zöldjével együtt) karikákra, a sonkát csíkokra vágjuk. A kukoricát szűrőtálba csúsztatjuk, hideg vízzel leöblítjük, lerázzuk róla a vizet, és a tál közepére púpozzuk. Nagyobb halmokban körberakjuk a sonkával, retekkel, uborkával és az újhagymával, tetejét a félretett, elnegyedel...
2016-03-01 17:53:50
A boldogi nagyrózsa fánk (más néven Boldogi nagyrózsa)
... egy kicsit oldalra billentjük, hogy a fölülről belefolyt olaj kicsuroghasson belőle. Egy villával a sült tésztát a forma mellett körben meglazítjuk, és ügyesen konyhai papírtörlőre csúsztatjuk, lecsöpögtetjük. A formát újra a forró olajba merítjük néhány pillanatra, hogy ismét kellően átforrósodjon, azután következhet megint a tészta és a sütés. Így dolgozunk addig, míg a tészta e...
2016-02-03 12:42:44
Csúsztatott palacsinta
... tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a pihentetés után a masszába keverjük.

Kivajazunk egy serpenyőt, tésztát öntünk bele, ezt az oldalát pirosra sütjük, és vajjal kikent tálra csúsztatjuk. Megszórjuk dióval, mákkal vagy megpöttyözzük lekvárral, csokiszósszal, majd a hasonló módon megsütött palacsintát rácsúsztatjuk. Így rétegezzük, amíg tart a tésztamassza, majd a...
2015-10-30 22:31:49
1 2 3 ....19 20 ...29 30 ...38 39 40 
Címkék: PATAKY KRISZTINA, boldogi nagyrózsa, összemorzsolt kecskesajtot, maradék vajkockát, omlett közepére, lapát segítségével, alufóliával letakart, kevés tejjel, többi tejet, napig hideg, forma karikáját, forma lapjával, tortaforma szélére, egyik oldalát, serpenyő aljától, másik oldalát, többi palacsintát, tepsi hátát, deszkára csúsztatjuk, másik papirt, nyomtatás szükséges, uborkát apró, kevés zöldjével, sonkát csíkokra, kukoricát szűrőtálba, kicsit oldalra, fölülről belefolyt, sült tésztát, forma mellett, formát újra, forró olajba, pihentetés után, masszába keverjük, oldalát pirosra, hasonló módon, vaníliamártáshoz, vaníliasodóval, lecsöpögtetjük, kicsuroghasson, előmelegített, rácsúsztatjuk, átforrósodjon, előmelegitett, tojáscukorral, összemorzsolt, csomómentesre, hosszúpengéjű, megpöttyözzük, tojásfehérjét, csokiszósszal, aranyszínűre, egyenletesen, kecskesajtot, megzsírozzuk, kecskesajtos, citrommázzal, bekapcsoljuk, meglocsoljuk, aranygaluska, hozzávalókat, félbehajtott, piskótatorta, díszíthetjük, segítségével,
© 2013 TVN.HU Kft.