Belépés
Babapiskótás kávés szelet
Eszti receptje

6 tojásból piskótát sütsz (enyém recept: 6 tojás + 6 ek cukor >---- habosra, én tálas mixerben szoktam, ha nincs, akkor a fehérjét külön felverni, bele 6 ek liszt, 1 ek olaj, fél cs. sütőpor, ezt zsírozott, lisztezett gáztepsibe)

Ha kisült, megkened lekvárral.

Krém:

20 dkg porcukor
20 dkg vaj

Habosra kevern...
2010-02-27 16:13:31
Gesztenyés zebra torta
Hozzávalók:

5 db tojás,
20 dkg cukor,
1 citrom reszelt héja,
25 dkg liszt,
1 cs. sütőpor,
1-2 kanál kakaópor,
16 dkg margarin,
1/2 liter tejszín,
1 gesztenyemassza,
1 kis csomag zselatin (vagy 2 habfixáló),
2 cs. vaníliás cukor.

Tészt...
2010-02-27 15:59:22
Po Cs
Örömujjongás Csen Hsziung érkeztekor
szerző: Po Csü-ji, fordító: Kosztolányi Dezső

Hogy a sárgamadár csőrén elhalt az ének
és a zöldszilva is félig-meddig megérett,
sirattam a tavaszt, hogy már-már elmúlik,
elmentem csöndesen a kerti kapuig.
Leültem ott búsan, pityizáltam magamban,
egyszerre hallom, hogy ropog a kapu halkan.
Örültem, ho...
2010-02-27 14:55:13
Helyesírásunk alapelvei
Helyesírásunk alapelvei

A helyesírási alapelveink azokat a módokat jelentik, amelyek alapján a szavainkat leírjuk.

Négyféle helyesírási alapelvet különböztetünk meg:

- a kiejtés szerinti írás elvét,
- a szóelemző írásmód elvét,
- az egyszerűsítés elvét
- és a hagyomány elvét.



Kiejtés szerinti írás el...
2010-02-27 11:00:27
Rizses fodros kel
Hozzávalók:
1 kg fodros kel, 20 dkg rizs, 1 mk. őrölt köménymag, só, 3 ek. olaj, 4 gerezd zúzott fokhagyma, 1. cs. zöldpetrezselyem, csipetnyi reszelt szerecsendió, 2 dl tejföl, 1 púpozott ek. liszt, 1 kk. pirospaprika, főtt tojás.

A kelt apróra vágjuk, aztán összekeverjük a rizzsel. Őrölt köménymaggal és sóval ízesítjük, s bő 5 dl vizet öntünk alá. Fedő alatt addi...
2010-02-27 00:30:28
Madártej szelet recept

Madártej szelet recept
hozzávalók 12 főre

Tésztához:

* 8 tojásfehérje
* 8 ek porcukor
* 8 ek liszt
* 1 cs sütőpor

Krémhez:

...
2010-02-26 22:28:35
Felhőcske


Hozzávalók (-):

* Égetett tésztához:
o 2,5 dl víz
o 10 dkg margarin
o 20 dkg liszt
o 4 db tojás
* Krémhez:
o 1 l tej
o 4 cs. vaníliás pudingpor
o 20 d. cukor...
2010-02-26 21:19:55
Mascarponés-csokoládés csiga


Hozzávalók (-):

*
o 1 cs leveles tészta
o 25 dk mascarpone
o 1 tábla csokoládé
o porcukor
o 1 cs vaníliás cukor
o narancs héja


Elkészítése: Az előre kinyújtott leveles t...
2010-02-26 20:44:04
Leveles almás


Hozzávalók (-):

*
o 1 cs leveles tészta
o 3 db alma
o 1 cs vaníliás cukor
o fahéj
o porcukor


Elkészítése: A leveles tésztából két kör formát kivágni, (én egy kistányér segítségével vág...
2010-02-26 20:42:20
Sütik a-z-ig
ALBÁN SZELET


14 e.k. tejben felfuttatunk 1 dkg szalakálit.
6 tojás sárgáját kikeverünk 30 dkg cukorral, 1 rámával. Hozzákeverjük a már kihűlt szalakális tejet, 30 dkg lisztet, végül a tojások felvert habját.
3 részre osztjuk, az egyik részbe kakaót, a másik részbe puncspudingot teszünk. 3 részbe sütjük.
Krém:
3 dl tej, 3 dkg liszt sű...
2010-02-26 17:01:50
1 2 3 ..........1077 1078 ......1615 1616 1652 1653 1654 .....2153 2154 2155 
Címkék: Örömujjongás Csen Hsziung, Kosztolányi Dezső, ALBÁN SZELET, fehérjét külön, sárgamadár csőrén, kerti kapuig, kapu halkan, helyesírási alapelveink, módokat jelentik, szavainkat leírjuk, kiejtés szerinti, szóelemző írásmód, egyszerűsítés elvét, hagyomány elvét, kelt apróra, előre kinyújtott, leveles tésztából, kistányér segítségével, tojások felvert, egyik részbe, másik részbe, zöldpetrezselyem, gesztenyemassza, különböztetünk, összekeverjük, helyesírásunk, hozzákeverjük, egyszerűsítés, puncspudingot, felfuttatunk, babapiskótás, köménymaggal, pirospaprika, segítségével, szerecsendió, tojásfehérje, örömujjongás, staticimages, helyesírási, elkészítése, mascarponés, alapelveink, pityizáltam, kosztolányi, csokoládés, kinyújtott, mascarpone, gáztepsibe, lisztezett, hozzávalók, szalakálit, gesztenyés, érkeztekor, kikeverünk, sárgamadár, szavainkat, zöldszilva, szalakális, egyszerre, habfixáló, csöndesen, lekvárral, alapelvei, alapelvet, zsírozott, szóelemző, csipetnyi, felhőcske, hagyomány, tésztából, tésztához,
© 2013 TVN.HU Kft.