|
|
|
Hozzávalók:
2 kg káposzta (2 kisebb fej)
2 kg uborka
1 kg sárgarépa
1 kg vöröshagyma
1 kg kápia paprika
3 dl 10%-os ecet
30 dkg cukor
10 dkg só (semmiképpen nem jódozott! , én parajdit használ... |
2017-09-11 08:31:21 |
|
|
|
|
|
|
... Na-benzoátnak fél deci vizet langyosítunk, ebben elkeverjük, és így öntjük a léhez. Az egészet addig kevergetjük, amíg még serceg benne a cukor, és amikor teljesen felolvadt, akkor a levet a csalamádéra öntjük. Kézzel jól átgyúrjuk, majd lefedve állni hagyjuk 1 teljes napig. 2 óránként átgyúrjuk, majd visszafedjük. Éjjel nem szükséges felkelni miatta, ha délelőtt kezdünk hozzá, és... |
|
2013-09-09 07:29:35 |
|
|
|
|
|
|
Csalamádé
Hozzávalók :
2 kg paprika
2 kg káposzta
2 kg csemege uborka
1,5 kg vöröshagyma
1,5 kg zöld paradicsom
A léhez :
12 dkg só
45 dkg porcukor
3 dl 20%-os ecet
1 kk szalicil
1 kk borkén
Elkészítés :
A zöldségeket uborka gyalun legyaluljuk. (Vagy késsel vékonyan felkarikázz... |
2011-08-29 21:06:47 |
|
|
|
|
|
|
* 2 kg paprika
* 2 kg káposzta
* 2 kg csemege uborka
* 1,5 kg vöröshagyma
* 1,5 kg zöld paradicsom
A léhez:
* 12 dkg só
* 45 dkg porcukor
* 3 dl 20%-os ecet
* 1 kk szalicil
* 1 kk borkén
... |
|
2010-07-06 17:20:08 |
|
|
|
|
|
|
... vöröshagyma
* 2-3 db paprika
* 2 db paradicsom
* 2 ek ecet
* só
* pár csepp étolaj (elhagyható)
elkészítés
1. A hagymát megtisztítjuk. Félbe, a feleket pedig vékony szeletekre vágjuk. Salátástálba tesszük, sózzuk, majd 10-15 ... |
|
2010-07-05 15:53:27 |
|
|
|
|
|
|
... léhez:
* 12 dkg só
* 45 dkg porcukor
* 3 dl 20%-os ecet
* 1 kk szalicil
* 1 kk borkén
elkészítés
1. A zöldségeket uborka gyalun legyaluljuk. (Vagy késsel vékonyan felkarikázzuk.)
2. A hozzávalókat egy nagy műanyag edénybe... |
2010-07-02 23:29:20 |
|
|
|
|