Regisztráció  Belépés
2018. évi történelmi évfordulók 03. 18.
... Szaakasvili grúz államfő, akit George W. Bush arról biztosít, hogy az észak-atlanti szövetség bukaresti csúcsértekezletén nyomást fog gyakorolni annak érdekében, hogy kezdjék meg a csatlakozási tárgyalásokat Grúziával.
Lemond a Vasile Tarlev vezette moldovai kormány.
2013 - Ferenc pápa elfoglalja Szent Péter apostol trónját.
Sportesemények
Formula--1
...
2018-03-18 10:43:38
Európai Számvevőszék: korlátozott hatásúak a Törökországnak nyújtott uniós előcsatlakozási támogatások
...
Az Európai Unió 2007 és 2020 között több mint 9 milliárd euró (nagyjából 2800 milliárd forint) értékben nyújtott, illetve nyújt előcsatlakozási támogatásokat Ankarának.
Az ECA ezen támogatások eredményességét vizsgálta, és arra jutott, hogy ezeket alapvetően jól tervezték meg, történt bizonyos előrelépés, de az Európai Bizottság nem használta ki teljesen a feltételrendsz...
2018-03-14 11:11:46
Csökkenhetnek a roamingdíjak a nyugat-balkáni országokban is
... sporteseményeket, és hozzáférjenek más digitális tartal...
2018-03-06 17:14:51
Török puccskísérlet - Életfogytiglanira ítéltek több tucat haditengerészt
...
Az elítéltek közül 47 ember, köztük két flotillatengernagy úgynevezett súlyosbított életfogytiglanit kapott. Törökország 2004-ben az európai uniós csatlakozási tárgyalások megkezdése érdekében törölte el a halálbüntetést. Helyette a súlyosbított életfogytiglani szabadságvesztést vezették be, amely egy sor korlátozás révén tovább nehezíti az elítéltek börtönéveit.
A török...
2018-03-06 11:53:54
Szijjártó: hatalmas gazdasági lehetőség a Nyugat-Balkán uniós csatlakozása
... megjegyezte, a Nyugat-Balkán integrációja az EU előtt álló egyik legfontosabb kihívás, s őt sokkolta, amikor elolvasta az Európai Bizottság beszámolóját, amely 2025-re jelezte reálisnak a csatlakozási folyamatban legjobban álló két állam, Montenegró és Szerbia tagfelvételét.
Milyen kárt okozhatna tagállamként Montenegró az Európai Uniónak? - tette fel a kérdést Szijjártó Péte...
2018-03-01 19:53:34
Szarajevó átadta válaszait az Európai Bizottság uniós csatlakozással kapcsolatos kérdőívére
... nyújt.
Mint mondta: a válaszokból kiderül, hogy az ország egyértelműen elkötelezett az európai integráció iránt. Reményét fejezte ki továbbá, hogy ezt követően felgyorsul az ország csatlakozási folyamata.
Dragan Covic hozzátette: országa tisztában van az Európai Bizottság azon véleményével, amely szerint nem csatlakozhatnak az EU-hoz azok az országok, amelyek még nem ren...
2018-02-28 12:02:36
Együttműködési lehetőségekről és az európai integrációról tárgyalt a szerb, az albán és az olasz külügyminiszte
... Koszovóval, Albánia pedig mindent megtesz a korrupció és a szervezett bűnözés elleni harc erősítése végett. Hozzátette: Olaszország azt szeretné, ha mihamarabb megkezdődnének az uniós csatlakozási tárgyalások Albániával.
Ditmir Bushati albán külügyminiszter igyekezett tisztázni Edi Rama miniszterelnök két héttel ezelőtti kijelentését, amikor az albán kormányfő Koszovó függet...
2018-02-27 18:04:23
Lemondott az európai ügyekkel megbízott miniszter Montenegróban
... havonta 4690 eurót keresett, valamint további mintegy kétezer eurót kapott brüsszeli szállásának biztosítására.
Brüsszel és Podgorica között 2012 decemberében kezd...
2018-02-22 15:32:37
Európai Bizottság: az EU nyitva áll a Nyugat-Balkán előtt, de ehhez átfogó reformokra van szükség
... nevezték Montenegró és Szerbia 2025-ös csatlakozását, de leszögezték, ez teljes mértékben a reformfolyamat előrehaladásától függ.
A térségben jelenleg csak ezen két országgal folynak csatlakozási tárgyalások, a bizottság ugyanakkor kiemelte, hogy "2025 nem a csatlakozás rögzített időpontja, és nem is a céldátuma".
Mint írták, Montenegrónak elsősorban a jogállamiság, vala...
2018-02-06 17:23:16
Szlovén kormányfő: Ljubljana erőteljesen támogatja Szerbia EU-integrációját
...
Miro Cerar kiemelte, hogy Szlovénia két módon is támogatja Szerbiát: egyrészt az európai uniós intézményeken keresztül, másrészt technikai segítséget is nyújt Belgrádnak a csatlakozási tárgyalások eredményes lebonyolításhoz.
Reményének adott hangot, hogy a szerb kormány folytatja a reformokat, amelyek szerinte az elmúlt években jelentős előrelépést hoztak Szerbiának min...
2018-02-01 15:32:32
1 2 3 4 5 ............45 46 .......68 69 .......90 91 92 
Címkék: Európai Számvevőszék, Európai Bizottság, Szerbia EU-integrációját, George, Vasile Tarlev, Szent Péter, Európai Unió, Európai Uniónak, Szijjártó Péte, Dragan Covic, Ditmir Bushati, Miro Cerar, nyugat-balkáni országokban, európai integrációról, olasz külügyminiszte, európai ügyekkel, észak-atlanti szövetség, csatlakozási tárgyalásokat, elítéltek közül, európai uniós, súlyosbított életfogytiglani, elítéltek börtönéveit, csatlakozási folyamatban, kérdést Szijjártó, válaszokból kiderül, ország egyértelműen, európai integráció, ország csatlakozási, szervezett bűnözés, uniós csatlakozási, albán kormányfő, reformfolyamat előrehaladásától, térségben jelenleg, bizottság ugyanakkor, csatlakozás rögzített, csatlakozási tárgyalások, szerb kormány, elmúlt években, életfogytiglanit, sporteseményeket, előrehaladásától, külügyminiszter, lebonyolításhoz, előcsatlakozási, eredményességét, csatlakozhatnak, életfogytiglani, lehetőségekről, feltételrendsz, külügyminiszte, miniszterelnök, együttműködési, törökországnak,
© 2013 TVN.HU Kft.