Belépés
Kacin: Szerbia a nyugat-balkáni helyzet normalizálásának a motorjává vált
...
A jelentéstevő pénteken a szerb fővárosban az ország vezetésével és az uniós csatlakozási tárgyalásokban részt vevő politikusokkal tárgyalt. A találkozót követő sajtótájékoztatón Kacin kijelentette: támogatja Szerbiát, mégpedig a Belgrád és Brüsszel, valamint Belgrád és Pristina közötti kapcsolat fejlesztéséért tett erőfeszítések miatt.
Ivica Dacic szerint januárban Szer...
2014-01-10 14:33:15
Varga László: senki nem "kényszeríti" Szerbiát az uniós tagság elnyerésére
... ezt végigcsinálni. Szerbia biztosan nem a leggyorsabban teljesítő országok közé fog tartozni. A tárgyalások után következik még egy körülbelül kétéves ratifikációs folyamat, amikor a csatlakozási szerződést minden uniós tagállam parlamentje, valamint az Európai Parlament és a szerb képviselőház is jóváhagyja. Csak ezután következhet a teljes jogú uniós tagság" - magyarázta a vajda...
2014-01-09 18:03:56
Győri Enikő: nehéz év előtt áll az Európai Unió
... párbeszéd elől soha nem zárkóztunk el".
A bővítésről szólva emlékeztetett: Magyarország megküzdött Horvátország uniós csatlakozásáért, és azért is, hogy Szerbiával elindulhassanak a csatlakozási tárgyalások. Fontos, hogy minden országot az érdemei alapján ítéljenek meg, és senkit ne várakoztasson feleslegesen az EU - vélekedett.
Győri Enikő azt mondta, minden felmérés az...
2014-01-08 12:32:47
A Magyar Szó Szerbia uniós vízummentességének felfüggesztésének veszélyét latolgatja
... listájára sorolja Szerbiát...
2014-01-08 11:22:23
Nem ünnepelhettek a tervezett helyen a Koszovóba visszatérő szerbek
... sem hajlandó elismerni függetlenségét. Az európai integráció érdekében azonban megkezdődött a kapcsolat normalizálása, aminek folyományaként az Európai Unió január 21-én megkezdi a csatlakozási tárgyalásokat Szerbiával. Ennek ellenére Belgrád és Pristina kapcsolata továbbra is feszült.
A szerbek vallásuk és kultúrájuk bölcsőjeként tekintenek Koszovóra, Szerbia egykori déli - ...
2014-01-06 16:34:55
Horvátországban az uniós csatlakozás jegyében telt a múlt év
...
Zágráb 2003-ben nyújtotta be a hivatalos csatlakozási kérelmét, és tavaly július 1-én lépett be az Európai Unióba. A várva várt csatlakozást hosszú évek fáradságos munkája, a háborús múlttal való gyötrelmes leszámolás, a korrupció elleni kemény harc és a jogharmonizáció sok aprómunkával járó folyamata előzte meg.
Ahogy közelgett a tényleges csatlakozás, úgy csökkent a ho...
2014-01-03 07:11:01
A hanyatlás kezdete, avagy Szerbia megkezdi a tárgyalásokat
Egy hanyatlás kezdete, avagy Szerbia megkezdi a uniós csatlakozási tárgyalásait

Egyfajta karácsonyi ajándéknak is tekinthető volt Belgrád szempontjából, hogy az Európai Unió néhány nappal az év végi ünnepek előtt úgy döntött, hogy Szerbia idén januárban megkezdheti uniós csatlakozási tárgyalásait.

...
2014-01-02 12:14:24
Szerbia szabad utat kapott az uniós csatlakozáshoz
...
Ehhez az egyik legfontosabb lépést már tavaly áprilisban megtette Belgrád, amikor elfogadta azt a brüsszeli feltételt, hogy a csatlakozási tárgyalások megindulásához rendeznie kell kapcsolatait Koszovóval. Szerbia ugyanis 2008 óta nem ismeri el egyoldalúan függetlenné vált egykori déli tartománya önállóságát. Uniós közvetítéssel kidolgozott szerb-koszovói megállapodásban azon...
2014-01-02 11:14:19
Tudomány
... Atlas-5 rakéta további egy tucattal szaporítsa a nanoműholdak számát.

A magyar űreseményeknél maradva, decemberben örömmel számoltunk be arról, ho...
2014-01-01 07:13:31
Orosz lapok: Minszk és Asztana Moszkva diktátumától tart a tervezett eurázsiai szövetségben
... részt vett rajta Szerzs Szargszján örmény és Almazbek Atambajev kirgiz elnök, valamint Mikola Azarov ukrán kormányfő is.
A rendezvény keretében aláírták Örményország vámuniós csatlakozási menetrendjét.
A Kommerszant című tekintélyes orosz politikai-gazdasági napilap szerint nem ígérkeznek könnyűnek az eurázsiai gazdasági szövetség létrehozataláról jövőre folytatódó tárg...
2013-12-25 11:02:06
1 2 3 ..............45 46 47 .......69 70 ......91 92 93 
Címkék: Varga László, Győri Enikő, Európai Unió, Magyar Szó Szerbia, Asztana Moszkva, Ivica Dacic, Európai Parlament, Európai Unióba, Szerzs Szargszján, Almazbek Atambajev, Mikola Azarov, nyugat-balkáni helyzet, motorjává vált, uniós tagság, tervezett helyen, uniós csatlakozás, hanyatlás kezdete, uniós csatlakozáshoz, tervezett eurázsiai, jelentéstevő pénteken, szerb fővárosban, ország vezetésével, uniós csatlakozási, találkozót követő, leggyorsabban teljesítő, tárgyalások után, körülbelül kétéves, csatlakozási szerződést, szerb képviselőház, teljes jogú, bővítésről szólva, csatlakozási tárgyalások, érdemei alapján, európai integráció, kapcsolat normalizálása, csatlakozási tárgyalásokat, szerbek vallásuk, hivatalos csatlakozási, várva várt, háborús múlttal, korrupció elleni, tényleges csatlakozás, egyik legfontosabb, brüsszeli feltételt, tucattal szaporítsa, nanoműholdak számát, magyar űreseményeknél, rendezvény keretében, eurázsiai gazdasági, normalizálásának, létrehozataláról, csatlakozásáért,
© 2013 TVN.HU Kft.