|
|
|
... gombafejek nagyságával egyformára szeleteljük. 15-20 cm-e... |
2007-10-05 00:31:59 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
20 dkg csirkemáj, 1 db tojás, só, bors, 1 marék friss korianderlevél, 1 db zsemle, zsemlemorzsa.
Elkészítése:
A zsemlét áztassuk be, majd csavarjuk ki. A csirkemájat daráljuk le, adjuk hozzá az áztatott zsemléhez, üssünk rá egy tojást, sózzuk, borsozzuk. A korianderleveleket vágjuk apróra és keverjük a gombóc masszájához. Keverjünk hozzá... |
|
2007-08-16 00:47:52 |
|
|
|
|
|
|
... olajat, ne fojtsuk meg. Ugyanis akkor a nyálmirigyek váladékát egyszerre engedi ki, a fertőzés ezért erősebb. Korábban azt tanácsolták, hogy az óramutató járásával ellentétes irányban csavarjuk ki. Ám szívókája lapos, ezért jobb, ha oldalra mozgatjuk és kirántjuk. A helyét alkohollal fertőtlenítsük, és néhány napig figyeljük a helyét. Figyelmeztető jel a váladékozás, az erős vörös... |
2007-08-13 00:30:34 |
|
|
|
|
|
|
... 2-3 perc alatt összedolgozzuk.
Belisztezett munkalapon 30 x 30 cm-es lappá nyújtjuk és 3 cm széles csíkokra vágjuk. A csíkok felét megkenjük tojássárgával és a virslik köré csavarjuk úgy, hogy a tésztaszélek kicsit átfedjék egymást. A gombát és a vöröshagymát megtisztítjuk és mindkettőt felaprítjuk. Olajon megfuttatjuk a gombát, majd
a hagymát hozzáadva megpi... |
|
2007-08-05 21:36:43 |
|
|
|
|
|
|
... sóval, a borssal és a zúzott fokhagymával alaposan összegyúrjuk. A tésztát jól kidolgozzuk. Lisztezett deszkán, kelesztés nélkül, vékonyra kinyújtjuk, majd rákenjük a pecsenyezsírt, és úgy csavarjuk fel, mint a rétest szokás. A göngyöleg egyik végét ráhajtjuk a másikra, és tiszta konyharuhával letakarva, langyos helyen 30 percig pihentetjük. Ezután újra kinyújtjuk, de fél centi va... |
|
2007-08-03 14:55:13 |
|
|
|
|
|
|
... ellen
10 szál zöldhagyma fehér részét, 50 g gyömbért és 2 kisebb fehér retket földarabolunk és mozsárban összetörünk. Serpenyőben fakanállal kevergetve felmelegítjük. Gézbe csavarjuk, és ha már kihűlt annyira, hogy ne legyen kellemetlenül forró, a fájó részre helyezzük. Naponta kétszer alkalmazzuk, míg a fájdalom el nem múlik.
Fájdalmas ízületi ficam ellen... |
2007-07-02 01:23:24 |
|
|
|
|
|
|
... cukor
• 4 citrom
• néhány szem eper
• eperszörp
• pár levél friss menta
Elkészítés:
Az ásványvízhez keverjük... |
2007-06-30 10:47:15 |
|
|
|
|
|
|
... felvenni az energiát biztosító sókat és nyomelemeket. Ezt elérhetjük az ún. sós ingge... |
2007-06-22 00:29:02 |
|
|
|
|
|
|
... vöröshagyma, zsemlemorzsa, tej, petrezselyem, olaj, őrölt bors, kakukkfű, só.
Elkészítése:
A megtisztított gombát vágjuk apróra. A zsemlét áztassuk tejbe és jól csavarjuk ki, majd dolgozzuk össze a gombával, a tojással és két evőkanálnyi zsemlemorzsával. A masszát ízesítsük a finomra vágott vöröshagymával, petrezselyemmel, kakukkfűvel, borssal és sóval. Formá... |
2007-06-13 00:47:41 |
|
|
|
|
|
|
... mutatkozik, akkor töröljük le, ahányszor szükségesnek mutatkozik, száraz rongygyal. 2. Egy másik módszer, hogy a füstölt húst vagy sonkát egy órán át forró faecetbe áztatott pergamenbe csavarjuk, fahamuval teleszórt ládába tesszük, s a ládát befedjük. Ilyen módon eltéve lehetetlen, hogy a füstölt hús elromoljék. Kolbász- és hurkaféléket legjobb a kályha tüzelőterébe akasztani, de ... |
2007-06-03 00:38:25 |
|
|
|
|