Belépés
15-13
... reggel fél 8-tól este fél 6-ig!), amikor egyébként is egész nap azzal tömik a fejüket, hogy milyen csavarnak milyen spéci tulajdonsága van, amit tilos elfelejteni. Mégegyszer: többezer csavarjuk van!! És ezek még csak a csavarok, ezekhez mindhez van anya, alátét, egyéb kötőelemek és szerszámok tömkelege, amit mindenféle alapanyaghoz specializáltak: külön fúró van a faanyaghoz: azo...
2007-02-21 20:19:22
Természetes lázcsillapítás
... folyó, hideg vizet engedjünk a kád végébe, és állandóan kevergetve hűtsük le az egész fürdővizet.

Priznic: A beteg mellkasát (vagy nagyon magas láz esetén az egész testet) csavarjuk be állott vizes lepedőbe vagy törülközőbe, erre pedig egy száraz törülközőt csavarjunk. 10 perc elteltével vegyük le a két törülközőt, rázuk ki, hogy ismét lehűljön, majd újra tekerjük be a...
2007-01-22 18:26:56
Göcseji töltött pulykamell...
... összeütjük, hozzáadjuk az áztatott, kicsavart zsemlét. Sóval, borsfűvel, petrezselyemzölddel összekeverjük, a pulykamellet ezzel a töltelékkel megtöltjük, tekercsbe formázzuk és alufóliába csavarjuk. Tepsiben - vizet aláöntve - 200 fokon 30 percig pároljuk.
A grízgaluskához: 0,4 kg kukoricadara, 0,25 kg tehéntúró, 15 dkg vaj, 4 tojás, só.
Kukoricadarából, tehéntú...
2006-12-14 18:56:50
Almás-csirkés fasírt
... vöröshagyma, olaj, zsemlemorzsa, tej, borsikafű, só.

Elkészítése:

A csirkét daráljuk le, az almát gyaluljuk szálasra, a hagymát vágjuk apróra. A zsemlét áztassuk tejbe és csavarjuk ki. A ledarált húshoz keverjük hozzá az almát, a hagymát, a zsemlét és a tojást. ĺzesítsük borsikafűvel és sóval. Az alaposan összedolgozott masszát tegyük egy olajjal kikent és zs...
2006-09-29 00:37:29
Töltött káposzta
... 1 kávéskanálnyi pirospaprika, só, törött bors, 1 deci tejföl.
A kétféle darált húst összekeverjük a főtt rizzsel, 8 deka pirított reszelt hagymával, sóval, fűszerrel. A levelekbe csavarjuk henger alakúra, a levelek két végét visszadugjuk, hogy a töltelék szorosan megálljon benne és szét ne főjön főzés alatt. Ezután egy sor savanyú káposztát teszünk egy edénybe, s erre rárakju...
2006-09-19 10:53:49
A MAGYAR HÁZIASSZONY LEXIKONA
... ruhába csavarva, meleg sütőbe tesszük)! Ezt a meleg lepedőt tartsuk kinyitva kezünkben, vagy tartsuk a beteg mellé, ha fe...
2006-09-16 14:02:14
Kókuszcsiga
... tésztát 3 egyenlő részre osztjuk, majd liszttel behintett deszkán egyenként fél centi vastagra kinyújtjuk. A lapokat a kókuszkrémmel megtöltjük, majd felgöngyöljük. A hengereket fóliába csavarjuk, és újabb 4-5 órára a hűtőszekrénybe tesszük. Ezután fél centi vastag karikákra vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk. Előmelegített 180 °C-os sütőben (légkeveréses sütőben 1...
2006-09-08 00:32:28
Termesszünk céklát
... 2-3 mm nagyságú, világos közepű, sötét szegélyű foltok...
2006-09-08 00:16:40
Édes szalámi
... cukrot és a kakaóport. A keveréket hagyjuk 1 percig forrni. Vegyük le a tűzről, és adju...
2006-08-25 18:24:56
1 2 3 .................53 54 .........80 81 ........106 107 108 
Címkék: MAGYAR HÁZIASSZONY LEXIKONA, egész fürdővizet, beteg mellkasát, egész testet, száraz törülközőt, pulykamellet ezzel, töltelékkel megtöltjük, csirkét daráljuk, almát gyaluljuk, hagymát vágjuk, zsemlét áztassuk, ledarált húshoz, alaposan összedolgozott, olajjal kikent, kétféle darált, főtt rizzsel, levelekbe csavarjuk, töltelék szorosan, meleg lepedőt, beteg mellé, kókuszkrémmel megtöltjük, hengereket fóliába, hűtőszekrénybe tesszük, keveréket hagyjuk, kukoricadarából, lázcsillapítás, specializáltak, összedolgozott, hűtőszekrénybe, grízgaluskához, összekeverjük, felgöngyöljük, kókuszkrémmel, előmelegített, kávéskanálnyi, tulajdonsága, visszadugjuk, zsemlemorzsa, pulykamellet, kukoricadara, alapanyaghoz, pirospaprika, borsikafűvel, sütőpapírral, légkeveréses, elkészítése, természetes, termesszünk, kókuszcsiga, rakosgatjuk, törülközőbe, töltelékkel, vöröshagyma, elfelejteni, háziasszony, kötőelemek, kevergetve, alufóliába, pulykamell, mindenféle, kinyújtjuk, megtöltjük, törülközőt, szerszámok, hozzáadjuk, hengereket,
© 2013 TVN.HU Kft.