|
|
|
... szórjuk meg kristálycukorral, mint ahogy liszttel szoktuk. Másfél centi vastagra kinyújtjuk, és csíkokat vágunk belőle. Ezután egyenként meghempergetjük őket kristálycukorban, és úgy csavarjuk meg középen, hogy masniformát kapjunk.
A tepsibe sütőpapírt teszünk, és kb. 2 centi távolságra helyezzük egymástól. Előmelegített sütőben kb. 220 fokon 15 percig sütjük. (Nem felt... |
2010-04-06 22:26:53 |
|
|
|
|
|
|
... vágott medvehagyma-levélkéket, majd villával vagy kézi mixerrel pürésítsük.
A jól eldolgozott vajat terítsük rá az előző fokhagymás rétegre,
majd a sütő papír segítségével csavarjuk fel.
Tegyük a hűtőbe, amíg kellően meg nem dermed, hogy szeletelhető legyen.
Nem csak a frissen sült kenyérhez isteni, jól illik grillezett húsokhoz és frissen sültekhez is. ... |
|
2010-04-06 13:07:13 |
|
|
|
|
|
|
... citrom
porcukor
pirított mandulaszilánkok
Mossuk meg a citromot, töröljük szárazra, majd a héját reszeljük le, s a levét csavarjuk ki. A sajtot keverjük össze a tejföllel, a citrom levével és héjával, valamint egy kis porcukorral. A gyümölcsöt tisztítsuk meg, vágjuk kisebb darabokra, s önts... |
2010-04-02 19:12:40 |
|
|
|
|
|
|
... tésztát lisztezett deszkán osszuk négy részre, és gömbölygessük ki. Mindegyik bucit nyújtsuk hosszúkás, 3 mm vastagra, majd kettőre diós, kettőre mákos tölteléket kanalazzunk, és hosszában csavarjuk fel, hogy rudakat kapjunk belőlük. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, fakanál nyelével keresztben nyomjunk bele rovátkákat, hogy úgy nézzenek ki, mint a párnácskák. Tojássárgájával ke... |
|
2010-03-29 19:00:32 |
|
|
|
|
|
|
... citromlé
Elkészítése: A túróba belekeverünk 20 dkg margarint, majd a lisztet a sütőporral, a vaníliás cukrot, csipet sót és simára gyúrjuk. Fóliába csavarjuk, és egy óráig hűvös helyen pihentetjük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, a tepsit sütőpapírral kibéleljük. Kinyújtjuk a tésztát liszt... |
|
2010-03-28 16:18:40 |
|
|
|
|
|
|
... másfél evőkanál citromlé
Elkészítése: A túróba belekeverünk 20 dkg margarint, majd a lisztet a sütőporral, a vaníliás cukrot, csipet sót és simára gyúrjuk. Fóliába csavarjuk, és egy óráig hűvös helyen pihentetjük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, a tepsit sütőpapírral kibéleljük. Kinyújtjuk a tésztát lisztezett deszkán, a maradék olvasztott margarinnal megkenjük... |
2010-03-28 10:25:26 |
|
|
|
|
|
|
... tárolás egyik módja a következő: Vegyünk egy tiszta, száraz befőttes üveget. Töltsük meg kék szederrel, úgy háromnegyed részt. Tegyünk rá egy kávéskanál sót, és rázzuk össze, majd jól csavarjuk rá a tetejét, hogy légmentesen zárjon. Sötét, lehetőleg hűvös helyen tároljuk. Felbontáskor úgy járunk el, mint bármely befőttnél. Fordítsuk lefelé az üveget, s egy hegyes késsel, vagy kaná... |
2010-03-27 19:27:32 |
|
|
|
|
|
|
... kisebb és egy nagyobb darabra vágjuk.
7.Először a két kisebb darabot egyenként kb. 40 cm-es hengeres formává sodorjuk. Egymáson keresztbe fektetjük őket, majd lazán dupla spirálba csavarjuk a két tésztahengert. Az összecsavart tésztát félbehajthuk és a kizsírozott tepsi közepére fektetjük.
8.A nagyobb tésztadarabot az előzőknél hosszabb hengerré sodorjuk, és körülkerítjü... |
2010-03-26 19:28:54 |
|
|
|
|
|
|
Petőfi Sándor: Takarékosság
Akármikép csűrjük, csavarjuk,
Szép, aki gazdálkodni tud;
Ilyennek aztán az adósság
Nem köt nyakába háborut;
Nem szurkol, ha bizonyos utcán
Világos nappal menni kell,
Hetykén tekinthet jobbra-balra,... |
2010-03-23 10:28:10 |
|
|
|
|
|
|
... tegyük egy nagy tálba a pürésített fokhagymát, Tegyük bele az ajókafilét és kézi erővel (ahogy az eredetiben is) aprítsuk, szaggassuk kisebb darabokra. Ez történhet késsel, villával. Ebbe csavarjuk bele a citromlét, borsozzuk. Alaposan keverjük el. Jöhet a mustár, az evőkanálnyi vörösborecet, legalább 2 ek Worcestershire szósz, de lehet 3 is, ha valaki szereti. Ezt megint keverjük... |
2010-03-21 21:33:39 |
|
|
|
|