|
|
|
... sertésragu
Hozzávalók:
60 dkg sertéslapocka, 1 nagy fej vöröshagyma vagy egy 10 cm
hosszú póréhagyma, 2 evőkanál olaj vagy 4 dkg zsír,
4 evőkanál konzerv csemegekukorica, 4 evőkanál konzerv
zöldborsó, 4 evőkanál konzerv zöldbab, 1 paradicsompaprika,
1 sárgarépa, só.
Elkészítés:
A durvára vágott hagymát kevés zsiradékon megfuttatj... |
2008-12-01 22:49:10 |
|
|
|
|
|
|
... kender keveréke
5 dl csonti
Folyóvízi keverék pontynak
2 kg extra River
2 kg vanília
1 kg PV 1
4 kg Mosott kavics (1,6-3 mm)
2 doboz csemegekukorica
0,5 kg főtt búza
Folyóvízi keverék, márnára és paducra
3 kg Folyóvízi sajtos etetőanyag
2 kg mosott Kavics (1,6 - 3 mm)
0,5 kg PV1
3 dl csontkukac... |
|
2008-12-01 22:46:26 |
|
|
|
|
|
|
Acapulco saláta
Hozzávalók (3-4 személyre):
20 dkg csemegekukorica
20 dkg kelbimbó
10 dkg paradicsom
10 dkg salátauborka
1 fej saláta
tartármártás
kapor
A kukoricát és a kelbimbót párold meg, és csepegtesd le. A paradicsomot és az uborkát kockázd fel, a salátát tépdesd csíkokra. Az összekevert zöldséget öntsd le vágott kapor... |
2008-11-30 15:11:08 |
|
|
|
|
|
|
Egy nap egy kiló: villámdiéták nőknek
Mindenkivel előfordulhat, hogy egy vendégség vagy ünnep alkalmával túl sokat eszik. Ha lelkifurdalásod van, és szorít a nadrágod, nem kell mást tenned, mint beiktatni egy villámdiétás napot.
Persze ez nem jelenti azt, hogy ha egy napnál tovább folytatod a diétát, folyamatos lesz a napi 1 kilós fogyás. Ez csak arra a bizo... |
|
2008-11-16 11:16:46 |
|
|
|
|
|
|
Ajánlott élelmiszerek
Alma, aludttej, articsóka, árpagyöngy, banán, birsalma, borsó, brie sajtok, brokkoli, burgonya, cékla, citrom, cukkini, csemegekukorica, cseresznye, dinnye, diófélék, ecetes uborka, édeskömény, élesztő, eper, fehér fejes káposzta, félbarna kenyér, fokhagyma, földiszeder, gríz, grépfrút, író, kapor, karalábé, karfiol, kelbimbó, kelkáposzta, metélőzel... |
|
2008-10-20 20:52:03 |
|
|
|
|
|
|
... vagdalt, virsli...
Ajánlott élelmiszerek
Alma, aludttej, articsóka, árpagyöngy, banán, birsalma, borsó, brie sajtok, brokkoli, burgonya, cékla, citrom, cukkini, csemegekukorica, cseresznye, dinnye, diófélék, ecetes uborka, édeskömény, élesztő, eper, fehér fejes káposzta, félbarna kenyér, fokhagyma, földiszeder, gríz, grépfrút, író, kapor, karalábé, karfiol, k... |
2008-09-21 19:46:58 |
|
|
|
|
|
|
... ecet
1 dl erőleves
1 kis cső pirospaprika
1 fej lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
½ cső csípőspaprika
2 evőkanál kukoricaliszt
3dl tarkabab
1 dl csemegekukorica (konzervből)
Elkészítés: A babot áztassuk be egy éjszakára, majd főzzük meg enyhén sózott vízben 20-30 perc alatt.
Ne várjuk meg amíg elkezd repedezni.
A csirkemellek... |
2008-09-18 11:26:59 |
|
|
|
|
|
|
Mustáros burgonya
Hozzávalók:
burgonya
ici-pici olívaolaj
fokhagyma
mustár
csemegekukorica
só
bors
ízlés szerint egyéb fűszerek
Elkészítés:
A krumplit jól megmosom és héjában megfőzöm, nem túl puhára. Ezután félbevágom, a közepét kiskanállal kivájom. A kivájt krumplit összekeverem kis olíva... |
2008-09-08 21:22:16 |
|
|
|
|
|
|
... kemény szemű fajták termését lisztté őrölve is fogyaszthatjuk. Más az íze és állaga a takarmánykukoricának, és a puha, főzésre alkalmas csemegekukoricának. A XIX. századtól ismert csemegekukorica édesebb, keményítő helyett több cukrot tartalmaz. Június végétől jelenik meg a piacokon, augusztus, szeptember végén fejeződik be a szezonja.
Mi benne a jó, mitől értékes?... |
2008-09-03 19:23:57 |
|
|
|
|
|
|
...1. A mandulát forró vízbe dobva lehet meghámozni.
2. Tojáshab tetővel készült tésztát forró vízbe mártogatott késsel szeletelünk
3. A mazsolaszőlőt, kimagvazott cseresznyét, meggyet vagy más nyers gyümölcsöt hempergessük meg lisztben vagy olvasztott vajban, mielőtt betennénk a tésztába, így nem süllyed az aljára
4. Ha süteményünk túl kemény lett, kiszáradt, még forró... |
2008-09-02 12:44:03 |
|
|
|
|