Belépés
Több mint 25 milliárdból épülhet multifunkciós sportcsarnok Székesfehérváron
...
Az önkormányzat képviselőtestülete szeptember 14-én, zárt ülésen tárgyalta és egyhangú döntéssel fogadta el azt a javaslatot, amely a székesfehérvári multifunkcionális rendezvény- és sportcsarnok kivitelezése, illetve közutak tervezése és kivitelezése tárgyú közbeszerzési eljárás eredményének megállapítását célozta.
Az MTI érdeklődésére akkor Cser-Palkovics András polgár...
2018-10-09 13:21:33
Kulturális örökség napjai - Kastélyséták, koncertek Fejér megyében
...
Fehérvárcsurgón a Károlyi-kastély várja a látogatókat, ahol vezetett kastélylátogatás keretében megtekinthetők a Európai Kulturális Találkozó Központ helyiségei, a Fejtő Ferenc, valamint a Vajay Szabolcs Könyvtár állománya, de az állandó kiállítások, műtárgy-gyűjtemények, szalonok és a kápolna is nyitva lesz.
A kápolnásnyéki Halász-kastélyban mindkét napon kastélytúrán v...
2018-09-13 10:11:18
Megkezdődött a Katolikus Társadalmi Napok rendezvénysorozata Székesfehérváron
...
Spányi Antal hangsúlyozta: az egyház küldetése az is, hogy tanúságot tegyen, szépítse a világot, szebbé és jobbá tegye, továbbá megvédje a fenyegető veszélyektől.
A katolikus egyháznak ezért is meg kell találnia a helyét a mai társadalomban, és ebben a következő napok segítséget nyújtanak - tette hozzá.
"Meg kell mutatni saját lehetőségeinket, készségeinket, és ott...
2018-09-07 18:34:12
Közös tanévnyitót tartottak a Kárpát-medencei református iskolák
...
A Széchenyi úti református templomban tartott tanévnyitó istentiszteleten Steinbach József azt mondta, hogy intézményeikben figyelnek Isten igéjére, a tanórákon, minden egyes tantárgy esetében megjelenik, akár természettudományok, akár bölcseletek tárgyalása közben.
"Iskoláinkat ez a lelkiség határozza meg, ez a szív fundamentuma, a szívdobogás, a mennyei többlet, és e t...
2018-09-02 10:00:13
Ludi Delfino
...
2018-08-31 13:15:14
Katolikus Társadalmi Napokat rendeznek jövő hétvégén Székesfehérváron
...
Az eseményről tartott csütörtöki sajtótájékoztatón Spányi Antal székesfehérvári megyés püspök azt mondta, az egyház igyekszik szót érteni a társadalommal, üzenetét széles rétegeknek eljuttatni. Ehhez csatornákat kell találniuk a hagyományos, megszentelt helyeken túl is: ilyen a Kattárs, ahol megjelenik nevelési-oktatási munkájuk, karitásztevékenységük, szociális és kulturális...
2018-08-31 12:28:42
Kilenc év alatt megháromszorozódott a fehérvári jégkorong akadémia játékosainak száma
...
A sportvezető szerint akkoriban mintegy száz játékos és 6-8 főállású tréner tartozott az utánpótlás műhelyhez, jelenleg pedig már 300-350 játékossal és 18 főállású edzővel dolgoznak. Ezen időszak alatt az ifik háromszor, a juniorok kétszer nyerték meg az osztrák bázisú bajnokságot, továbbá minden korosztályban többször nyertek magyar bajnoki címet.
Az ünnepélyes szezonny...
2018-08-26 15:25:37
Emlékévet hirdettek Székesfehérváron az Aranybulla kiadásának és a város megalapításának jubileumára
...
Az önkormányzat tájékoztatása szerint Cser-Palkovics András polgármester javaslatát a 2022-es emlékévről egyhangú döntéssel támogatta a város képviselő-testülete.
A közleményben Cser-Palkovics András Székesfehérvár egyedülálló jelentőségű történeti örökségének nevezte az Aranybulla kiadását és a város alapítását. Hozzátette: az idei Koronázási Szertartásjátékkal, valami...
2018-08-18 11:49:32
Donizetti vígoperával folytatódik a Gördülő Opera-sorozat
...
A nyolc székelyföldi városba - Sepsiszentgyörgyre, Kézdivásárhelyre, Csíkszeredára, Gyimesközéplokra, Gyergyószentmiklósra, Szentegyházára, Székelyudvarhelyre és Marosvásárhelyre - utazó produkció különlegessége, hogy színpadként egy kamion erre a célra kialakított pótkocsija szolgál - közölte a dalszínház az MTI-vel.
A kettős szereposztással látható magyar nyelvű produk...
2018-08-18 11:36:14
Mezey Sándor: Új Pán.
Mezey Sándor:

Új Pán.


Én a kikelet gyermeke voltam.
Piros, tavaszi ünnepeken
Sokat tánczoltam és daloltam.

Nap járt előttem, nap megettem,
Ragyogó erdőn kóboroltam
És a halott Pánt költögettem.

Opálos, esti kék homályban
Egy redves, ócska cser tövében
A Pán holt sípját megtaláltam.

És belefú...
2018-08-15 07:34:46
1 2 3 ..................113 114 ..........170 171 .........226 227 228 
Címkék: Katolikus Társadalmi Napok, Ludi Delfino, Katolikus Társadalmi Napokat, Gördülő Opera-sorozat, Mezey Sándor, Cser-Palkovics András, Európai Kulturális Találkozó Központ, Fejtő Ferenc, Vajay Szabolcs Könyvtár, Spányi Antal, Steinbach József, Cser-Palkovics András Székesfehérvár, Koronázási Szertartásjátékkal, fehérvári jégkorong, város megalapításának, székesfehérvári multifunkcionális, állandó kiállítások, kápolnásnyéki Halász-kastélyban, egyház küldetése, fenyegető veszélyektől, katolikus egyháznak, következő napok, lelkiség határozza, szív fundamentuma, mennyei többlet, eseményről tartott, egyház igyekszik, sportvezető szerint, utánpótlás műhelyhez, ifik háromszor, juniorok kétszer, osztrák bázisú, ünnepélyes szezonny, önkormányzat tájékoztatása, 2022-es emlékévről, közleményben Cser-Palkovics, város alapítását, idei Koronázási, nyolc székelyföldi, kamion erre, célra kialakított, kettős szereposztással, kikelet gyermeke, halott Pánt, marosvásárhelyre, kastélylátogatás, székesfehérváron,
© 2013 TVN.HU Kft.