Belépés
Csülkös bableves
... * 1 tk tárkony
* 1/2 tk borsikafű
* 3 tk pirospaprika
* 3 ek liszt
* 3 ek olaj
* 1 csokor petrezselyem, felaprítva
* 1 kicsi csilipaprika (elhagyható)

elkészítés

1. Egy éjszakára beáztatjuk a babot.
2. Kuktában feltesszük főni a csülköt annyi vízben, amennyi ellepi, mellérakjuk a babérlevelet...
2010-09-16 20:17:02
x
... végre

jön egy-egy zápor
rizspalántákért csöppet
se kell aggódni

fogadó fölött
holdtányér - a belsejét
én belakkoznám

zölden is ízes
de a csilipaprika
buzgón pirosul

zöld fűzfagallyak
csak apálykor érnek
le az iszapba

nincs semmi baj
túléltem a tegnapot
gömbhallevestül
...
2010-09-12 20:13:50
x
... rizsföldön

életem ősze
istenek korában kelt
fenyővel közös

ezen az úton
nem jár együtt senkivel
az őszi este

magjaid aprók
mégsem kicsinyellek
csilipaprika

templomi kertem
zsúfolásig megtelt
banánfákkal

ványolófánk
kaméliát vagy szilvát
virágzott hajdan?

eldugott ...
2010-09-12 15:58:08
Paradicsomos csilidzsem
... hozzávalók 4 főre

* 500 g érett paradicsom
* 2 hüvelykujjnyi friss gyömbér
* 4 gerezd fokhagyma
* 4 db friss csilipaprika
* 3 ek halszósz
* 300 g cukor
* 100 ml bor- vagy almaecet (én elfelejtettem beletenni, most jutott eszembe a recept írása közben)
...
2010-08-18 09:12:10
Ízes étkek
... dkg apró bébitök, 15 dkg szárzeller, 50 dkg zöldbab, 3 gerezd fokhagyma, 2 kk. morzsa, 2 ek. citromlé, citromkarikák, 0,5 dl fehérbor, 4 ek. napraforgóolaj, 4 ek. olívaolaj, őrölt csilipaprika, 1 kk. natúr Podravka, 10 dkg koktél- (cherry-) paradicsom, 1 ek. vágott petrezselyemzöld.
A halfilét beszórjuk az ételízesítővel, megkenjük zúzott fokhagymával, meglocsoljuk citromléve...
2010-08-13 00:26:10
Olívás paprikasaláta
... dkg fekete olajbogyó
* 1 kisebb lilahagyma
* frissen őrölt színes bors
* 4 ek olívaolaj
* 2 ek balzsamecet
* 1 ág kakukkfű
* 1 csilipaprika

elkészítés

1. A paprikákat megmossuk és sütőben (200 fokon), vagy leg...
2010-08-05 15:57:23
Olívás paprikasaláta
... dkg fekete olajbogyó
* 1 kisebb lila hagyma
* frissen őrölt színes bors
* 4 ek olívaolaj
* 2 ek balzsamecet
* 1 ág kakukkfű
* 1 csilipaprika (el is maradhat)

elkészítés

1. A paprikákat megmossuk és sütőben (200 fokon), vagy legjobb, ha faszénen megsütjük. Akkor jó, ha néhány helyen megpörkölődik. M...
2010-08-05 14:51:00
Paradicsomos csilidzsem


* 500 g érett paradicsom
* 2 hüvelykujjnyi friss gyömbér
* 4 gerezd fokhagyma
* 4 db friss csilipaprika
* 3 ek halszósz
* 300 g cukor
* 100 ml bor- vagy almaecet (én elfelejtettem beletenni, most jutott eszembe a recept írása közben)...
2010-08-04 22:24:10
Paradicsomos csilidzsem
... hozzávalók 4 főre

* 500 g érett paradicsom
* 2 hüvelykujjnyi friss gyömbér
* 4 gerezd fokhagyma
* 4 db friss csilipaprika
* 3 ek halszósz
* 300 g cukor
* 100 ml bor- vagy almaecet

elkészítés

1. Meghámozzuk ...
2010-08-04 16:13:31
Piri-piri pulykamell
... hozzávalók 4 főre

* 1 kg pulykamellfilé
* 2 piros csilipaprika
* 2 vöröshagyma
* 2 gerezd fokhagyma
* 2 ek paradicsompüré
* olaj
* 2 ek folyékony méz
* 1 tk szárított olasz fűszerkeverék
* 80 dkg burgonya
* 3 kisebb kaliforniai paprika (piros, zöld és sárga)
* 1 cukkini
...
2010-08-01 17:17:49
1 2 3 ....16 17 ..23 24 25 .31 32 33 
Címkék: éjszakára beáztatjuk, csülköt annyi, őszi este, recept írása, halfilét beszórjuk, paprikákat megmossuk, petrezselyemzöld, gömbhallevestül, rizspalántákért, napraforgóolaj, pulykamellfilé, paradicsompüré, ételízesítővel, elfelejtettem, citromkarikák, paprikasaláta, hüvelykujjnyi, fűszerkeverék, megpörkölődik, csilipaprika, paradicsomos, petrezselyem, meglocsoljuk, fokhagymával, babérlevelet, fűzfagallyak, kicsinyellek, pirospaprika, belakkoznám, ványolófánk, vöröshagyma, kaliforniai, banánfákkal, mellérakjuk, balzsamecet, meghámozzuk, pulykamell, hozzávalók, paradicsom, csilidzsem, lilahagyma, elkészítés, rizsföldön, paprikákat, zsúfolásig, szárzeller, feltesszük, holdtányér, paprikasal, citromléve, beáztatjuk, felaprítva, elhagyható, fokhagyma, megmossuk, megsütjük, olajbogyó, olívaolaj, folyékony, virágzott, szárított, beletenni, beszórjuk, megkenjük, éjszakára, borsikafű, apálykor, almaecet, citromlé, fehérbor, halszósz,
© 2013 TVN.HU Kft.