Belépés
Grillezett csirkecombok
Grillezett csirkecombok padlizsánágyon


Hozzávalók:
6 db csirkecomb
2 db padlizsán
10 dkg csiperkegomba
10 dkg paradicsom
2 gerezd fokhagyma
2 fej vöröshagyma
1 dl étolaj
1 evőkanál szárnyas
fűszerkeverék
só, csipet gyömbérpor


A csirkecombokat félbevágjuk, megmossuk, lecsepegtetjük. Bedörzsöljük ...
2007-06-19 16:01:17
Gombahamburger
Hozzávalók:

8 fej nagykucsmájú barna csiperkegomba, 2 db paradicsom, 1 db közepes méretű padlizsán, 8 szelet kecskesajt, olívaolaj, 1-1 ág friss kakukkfű, bazsalikom, petrezselyem zöldje, darált bors.

Elkészítése:

A gombák szárait óvatosan törjük le a kalapról, majd csap alá tartva a kucsma külső részét, öblítsük le hideg vízzel. A belső, lemezes ol...
2007-06-08 00:41:22
Sajtos-csirkés csusza
Hozzávalók (4 személyre):

20 dkg csiperkegomba, 1 nagy fej vöröshagyma, 6 gerezd fokhagyma, 2 kk. finomra vágott bazsalikom, 8 csirkecombfelső, 2 ek. olaj, 1 dl száraz fehérbor, 2 ek. vaj (margarin), negyed cseresznyepaprika, kevés szárított kakukkfű, 2 doboz hámozott paradicsom, fél kk. provence-i fűszerkeverék, 40 dkg csuszatészta, 10 dkg reszelt parmezán sajt.
|...
2007-06-03 00:52:26
Erdeigomba-krémleves
Hozzávalók (4 személyre):

15 dkg erdei gomba (róka-, vargánya), 15 dkg csiperkegomba, 10 dkg burgonya, 1 közepes fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 ek. olaj, 1 + 2 ek. vaj/margarin, 8 dl tyúkhúsleves (kockából), negyed kk. szárított majoránna, só, bors, 2,5 dl tejszín, 1-2 szál petrezselyem.

1. A gombákat megtisztítjuk, 8 kisebb rókagombát félreteszünk, a több...
2007-06-02 00:44:24
virsli receptek
... vöröshagyma, 1 csapott ek. pirospaprika, só, bors, 1-2 gerezd fokhagyma, 1 mk. őrölt kömény, fél kk. majoránna, 1-1 friss vagy mélyhűtött paradicsom és paprika, 80 dkg virsli, 20 dkg csiperkegomba (el is maradhat).
Elkészítése: A kis kockákra vágott szalonnát az olajon kisütjük, és rádobjuk a reszelt vagy finomra aprított vöröshagymát. Kevergetve 2-3 perc alatt megfonnyasztju...
2007-05-30 20:07:03
Köményes sült hal
Hozzávalók:

30 dkg bármilyen hal, kömény, só, őrölt bors, halfűszer-keverék, citromlé, tejföl, hagyma, csiperkegomba, vaj, olaj, lilahagyma.

1. A halat besózzuk, borsozzuk, megszórjuk fűszerkeverékkel, meglocsoljuk citromlével, és 20 percig állni hagyjuk.
2. Kivajazott tepsire rakjuk, megszórjuk köménymaggal, meglocsoljuk olvasztott vajjal, és előmelegít...
2007-05-27 00:52:20
Fácánleves
Hozzávalók:

2 db fácán, 30 dkg marhahús, 15 dkg sárgarépa, 15 dkg vegyes zöldség, fél fej kelkáposzta, 10 dkg karfiol, zöldpaprika, vöröshagyma, bors, só, 1-2 db csiperkegomba, 1 gerezd fokhagyma

Elkészítése:

A megtisztított fácánt vízben a marhahússal együtt feltesszük főni. Kb. félórai főzés után hozzáadjuk a zöldségeket, sóval-borssal ízesítjük, ...
2007-05-18 00:42:41
Tavaszi zöldséges rostélyos
... zöldséges rostélyos

HOZZÁVALÓK:

80 dkg marhahátszín
4 gerezd fokhagyma
2 evőkanál mustár
fél dl olaj
2-2 szál sárgarépa, fehérrépa
15 dkg csiperkegomba
1 csokor zöldhagyma
1 csokor petrezselyem
durvára tört színes bors


ELKÉSZÍTÉS

A hátszínt vágjuk ujjnyi vastag szeletekre, sózzuk, borsoz...
2007-05-16 12:32:47
Sajtos serpenyő
Hozzávalók (4 személyre):

1 kg apró szemű csiperkegomba, 15 dkg juhsajt, 10 dkg fekete olajbogyó, 3 közepes vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, egy csokor petrezselyemzöld, 3-4 evőkanál olaj, só, durvára őrölt bors.

Elkészítés:

A csiperkegombát megtisztítjuk és megmossuk.
1. Az olajat nagy serpenyőben megforrósítjuk, és a gombát gyakran keverg...
2007-05-01 01:01:24
Lime-os sertésszűz
Hozzávalók:

60 dkg sertésszűz, 4 fej csiperkegomba, 4 db lime-citrom, 1 dl fehérbor, 50 dkg papardelle (széles metélt tészta), 1 dl tejszín, 10 dkg zöldspárga, só, bors.

1. A sertésszűzet lehártyázzuk, felszeleteljük, de nem verjük ki, csak kézzel megnyomkodjuk. A lime-ot megtisztítjuk, karikára vágjuk.
2. Köretnek papardellét készítünk, amelyhez vizet f...
2007-04-29 00:37:22
1 2 3 ...............51 52 .......76 77 ........101 102 103 
Címkék: csirkecombokat félbevágjuk, gombák szárait, kucsma külső, gombákat megtisztítjuk, olajon kisütjük, reszelt vagy, halat besózzuk, megtisztított fácánt, marhahússal együtt, hátszínt vágjuk, csokor petrezselyemzöld, csiperkegombát megtisztítjuk, olajat nagy, gombát gyakran, sertésszűzet lehártyázzuk, lime-ot megtisztítjuk, fűszerkeverékkel, petrezselyemzöld, csirkecombfelső, megforrósítjuk, gombahamburger, csiperkegombát, lecsepegtetjük, csirkecombokat, megfonnyasztju, felszeleteljük, padlizsánágyon, csiperkegomba, fűszerkeverék, megnyomkodjuk, megtisztított, megtisztítjuk, meglocsoljuk, petrezselyem, sertésszűzet, köménymaggal, pirospaprika, nagykucsmájú, vöröshagymát, félreteszünk, bedörzsöljük, tyúkhúsleves, csirkecombok, marhahátszín, lehártyázzuk, csuszatészta, vöröshagyma, elkészítése, serpenyőben, marhahússal, citromlével, kelkáposzta, papardellét, félbevágjuk, zöldségeket, zöldpaprika, elkészítés, rókagombát, bazsalikom, zöldhagyma, paradicsom, hozzávalók, fácánleves, olvasztott, előmelegít, mélyhűtött, szeletekre,
© 2013 TVN.HU Kft.