|
|
|
Grillezett csirkecombok padlizsánágyon
Hozzávalók:
6 db csirkecomb
2 db padlizsán
10 dkg csiperkegomba
10 dkg paradicsom
2 gerezd fokhagyma
2 fej vöröshagyma
1 dl étolaj
1 evőkanál szárnyas
fűszerkeverék
só, csipet gyömbérpor
A csirkecombokat félbevágjuk, megmossuk, lecsepegtetjük. Bedörzsöljük ... |
2007-06-19 16:01:17 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
8 fej nagykucsmájú barna csiperkegomba, 2 db paradicsom, 1 db közepes méretű padlizsán, 8 szelet kecskesajt, olívaolaj, 1-1 ág friss kakukkfű, bazsalikom, petrezselyem zöldje, darált bors.
Elkészítése:
A gombák szárait óvatosan törjük le a kalapról, majd csap alá tartva a kucsma külső részét, öblítsük le hideg vízzel. A belső, lemezes ol... |
|
2007-06-08 00:41:22 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók (4 személyre):
20 dkg csiperkegomba, 1 nagy fej vöröshagyma, 6 gerezd fokhagyma, 2 kk. finomra vágott bazsalikom, 8 csirkecombfelső, 2 ek. olaj, 1 dl száraz fehérbor, 2 ek. vaj (margarin), negyed cseresznyepaprika, kevés szárított kakukkfű, 2 doboz hámozott paradicsom, fél kk. provence-i fűszerkeverék, 40 dkg csuszatészta, 10 dkg reszelt parmezán sajt.
|... |
2007-06-03 00:52:26 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók (4 személyre):
15 dkg erdei gomba (róka-, vargánya), 15 dkg csiperkegomba, 10 dkg burgonya, 1 közepes fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 ek. olaj, 1 + 2 ek. vaj/margarin, 8 dl tyúkhúsleves (kockából), negyed kk. szárított majoránna, só, bors, 2,5 dl tejszín, 1-2 szál petrezselyem.
1. A gombákat megtisztítjuk, 8 kisebb rókagombát félreteszünk, a több... |
|
2007-06-02 00:44:24 |
|
|
|
|
|
|
... vöröshagyma, 1 csapott ek. pirospaprika, só, bors, 1-2 gerezd fokhagyma, 1 mk. őrölt kömény, fél kk. majoránna, 1-1 friss vagy mélyhűtött paradicsom és paprika, 80 dkg virsli, 20 dkg csiperkegomba (el is maradhat).
Elkészítése: A kis kockákra vágott szalonnát az olajon kisütjük, és rádobjuk a reszelt vagy finomra aprított vöröshagymát. Kevergetve 2-3 perc alatt megfonnyasztju... |
|
2007-05-30 20:07:03 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
30 dkg bármilyen hal, kömény, só, őrölt bors, halfűszer-keverék, citromlé, tejföl, hagyma, csiperkegomba, vaj, olaj, lilahagyma.
1. A halat besózzuk, borsozzuk, megszórjuk fűszerkeverékkel, meglocsoljuk citromlével, és 20 percig állni hagyjuk.
2. Kivajazott tepsire rakjuk, megszórjuk köménymaggal, meglocsoljuk olvasztott vajjal, és előmelegít... |
2007-05-27 00:52:20 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
2 db fácán, 30 dkg marhahús, 15 dkg sárgarépa, 15 dkg vegyes zöldség, fél fej kelkáposzta, 10 dkg karfiol, zöldpaprika, vöröshagyma, bors, só, 1-2 db csiperkegomba, 1 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
A megtisztított fácánt vízben a marhahússal együtt feltesszük főni. Kb. félórai főzés után hozzáadjuk a zöldségeket, sóval-borssal ízesítjük, ... |
2007-05-18 00:42:41 |
|
|
|
|
|
|
... zöldséges rostélyos
HOZZÁVALÓK:
80 dkg marhahátszín
4 gerezd fokhagyma
2 evőkanál mustár
fél dl olaj
2-2 szál sárgarépa, fehérrépa
15 dkg csiperkegomba
1 csokor zöldhagyma
1 csokor petrezselyem
durvára tört színes bors
só
ELKÉSZÍTÉS
A hátszínt vágjuk ujjnyi vastag szeletekre, sózzuk, borsoz... |
2007-05-16 12:32:47 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók (4 személyre):
1 kg apró szemű csiperkegomba, 15 dkg juhsajt, 10 dkg fekete olajbogyó, 3 közepes vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, egy csokor petrezselyemzöld, 3-4 evőkanál olaj, só, durvára őrölt bors.
Elkészítés:
A csiperkegombát megtisztítjuk és megmossuk.
1. Az olajat nagy serpenyőben megforrósítjuk, és a gombát gyakran keverg... |
2007-05-01 01:01:24 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
60 dkg sertésszűz, 4 fej csiperkegomba, 4 db lime-citrom, 1 dl fehérbor, 50 dkg papardelle (széles metélt tészta), 1 dl tejszín, 10 dkg zöldspárga, só, bors.
1. A sertésszűzet lehártyázzuk, felszeleteljük, de nem verjük ki, csak kézzel megnyomkodjuk. A lime-ot megtisztítjuk, karikára vágjuk.
2. Köretnek papardellét készítünk, amelyhez vizet f... |
2007-04-29 00:37:22 |
|
|
|
|