|
|
|
... díszítjük.
Körösi amurszeletek vörösborban gombával
Hozzávalók: 1.5 - 2 kg amur, 2 dl száraz vörösbor, 2 pohár tejföl, 2 evőkanál liszt, fél pohár tejszín, fél kg csiperkegomba, (vagy 2 doboz 20 dkg konzervgomba), 1 fej vöröshagyma, 10 dkg vaj, só, bors, vegeta
Elkészítés: A megtisztított és kifilézett halat ujjnyi szeletekre, vágjuk, és kivajazott teps... |
2011-01-14 14:16:42 |
|
|
|
|
|
|
... díszítjük.
Körösi amurszeletek vörösborban gombával
Hozzávalók: 1.5 - 2 kg amur, 2 dl száraz vörösbor, 2 pohár tejföl, 2 evőkanál liszt, fél pohár tejszín, fél kg csiperkegomba, (vagy 2 doboz 20 dkg-os konzervgomba), 1 fej vöröshagyma, 10 dkg vaj, só, bors, vegeta
Elkészítés: A megtisztított és kifilézett halat ujjnyi szeletekre, vágjuk, és kivajazott t... |
|
2011-01-14 14:13:33 |
|
|
|
|
|
|
... díszítjük.
Körösi amurszeletek vörösborban gombával
Hozzávalók: 1.5 - 2 kg amur, 2 dl száraz vörösbor, 2 pohár tejföl, 2 evőkanál liszt, fél pohár tejszín, fél kg csiperkegomba, (vagy 2 doboz 20 dkg konzervgomba), 1 fej vöröshagyma, 10 dkg vaj, só, bors, vegeta
Elkészítés: A megtisztított és kifilézett halat ujjnyi szeletekre, vágjuk, és kivajazott teps... |
2011-01-14 14:04:53 |
|
|
|
|
|
|
... díszítjük.
Körösi amurszeletek vörösborban gombával
Hozzávalók: 1.5 - 2 kg amur, 2 dl száraz vörösbor, 2 pohár tejföl, 2 evőkanál liszt, fél pohár tejszín, fél kg csiperkegomba, (vagy 2 doboz 20 dkg-os konzervgomba), 1 fej vöröshagyma, 10 dkg vaj, só, bors, vegeta
Elkészítés: A megtisztított és kifilézett halat ujjnyi szeletekre, vágjuk, és kivajazott t... |
|
2011-01-14 13:50:30 |
|
|
|
|
|
|
Töltött gomba
Hozzávalók:
fél kg nagy szemű csiperkegomba
15 dkg juhtúró
10 dkg tehéntúró
1 evőkanál tejföl
egy tojás
egy fej hagyma
kevés margarin
só, bors
friss petrezselyem vagy kapor
sajt
Elkészítése: A gombafejeket mosd meg, majd egy ügyes mozdulattal törd ki a szárukat. A fejeket az üre... |
|
2011-01-13 22:13:20 |
|
|
|
|
|
|
... aprított zeller-zölddel, kaporral, kis ecettel ízesítve tálalunk.
Felvidéki babos derelyeleves (Palócföld)
Hozzávalók: 10 dkg tarkabab, 20 dkg húsos derelye, 10 dkg csiperkegomba, 3 pár virsli, 1 fej vöröshagyma, 1 dl száraz fehérbor, 4 dl tejföl, fél dl étolaj, 1 evőkanál liszt, 1,5 liter húsleves (kockából), só, tárkonylevél.
Az előző nap beáztatott ta... |
2011-01-13 16:05:06 |
|
|
|
|
|
|
Dalmát fazék
Hozzávalók 4 személyre: 65 dkg marhafelsál, 10 dkg füstölt szalonna, 14 dkg hagyma, 15 dkg sárgarépa, 20 dkg csiperkegomba, 12 dkg rizs, 4 gerezd fokhagyma, 2-3 zöldpaprika, só, őrölt bors, 2-3 evőkanál ecet, 4-5 dl húsleves vagy víz.
A kockára vágott szalonnát serpenyőben kiolvasztjuk, a pörcöt kiszedjük és félretesszük. A szalonna zsírjában átpirítjuk... |
2011-01-13 13:17:12 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
15 dkg házi füstölt szalonna
50 dkg csiperkegomba
20 dkg laskagomba vagy más . szegfű gomba, pereszke
20 dkg zöldpaprika
2 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só
őrölt fekete bors
kicsi darált csípős paprika
1 teáskanál pirospaprika
1 nagy tejföl
1 evők... |
2011-01-11 15:28:38 |
|
|
|
|
|
|
...
Bakonyi halgombóc-leves
Hozzávalók: 50 dkg halcsont (pontyfarok vagy - fej), 1 evőkanál só, 1 vöröshagyma, 40 dkg csiperkegomba, 2 paradicsom, 1 húsos zöldpaprika, 1 hegyes erős paprika, 4 evőkanál olaj, 1 csapott evőkanál pirospaprika, 2 dl tejföl, 1 púpozott evőkanál liszt,
A halgombóchoz: 30 dkg pontyfilé, 2 evőkanál étkezési keményítő, 1 mokkáskanál só, fél mok... |
2011-01-10 13:32:24 |
|
|
|
|
|
|
A sok hús után egy kis könnyebbség:
Svédgomba saláta:
Hozzávalók:
1 kg csiperkegomba
1 nagy fej hagyma
3,5 dl passzírozott paradicsompüré (jó minőségű)
2 dl muskotály félédes bor
1 csokor metélőpetrezselyem
1 babérlevél
1 friss paradicsom
1/2 zöldpaprika
só
cukor
bors
bazsalikom
oregánó|... |
2011-01-03 10:56:09 |
|
|
|
|