|
|
|
Hozzávalók 4 személyre:
4 szelet bőrös kacsamell,
1/2 citrom leve,
25 dkg csiperkegomba,
1 dl vörösbor,
1 evőkanál tárkony apróra vágva (ha nincs, jó a petrezselyem is),
1 evőkanál mustár (lehetőleg jó minőségű magos dijoni),
francia négyfűszer-keverék, (Ezek az őrölt bors, a szerecsendió, a szegfűszeg és a fahéj 1-1 arányban... |
2010-04-29 14:39:16 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók: 50 dkg csiperkegomba
5 dkg vaj
10 centi póréhagyma
2 roppanósra főzött sárgarépa
1 roppanósra főzött fehérrépa
15 dkg leforrázott kelbimbó
2 közepes, héjában főtt burgonya
1 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
2 szál rozmaring
2 tojás
só, őrölt bors
a forma kikenéséhez: vaj
Elkészítés: A megmosott... |
|
2010-04-27 19:49:23 |
|
|
|
|
|
|
... * 1 konyhakész pecsenyekacsa,
* 10 dkg csiperkegomba,
1 szál sárgarépa,
1 fej hagyma,
1 evőkanál liszt,
5 dl tyúkhúsleves,
0,5 dl brandy,
1 dl száraz fehérbor,
10 dkg vaj,
1 csokor petrezselyem,
1 babérlevél,
só, majoránna
A kacsát kívül-belül bedörzsöljük sóval és majoránnával, és nagy, peremes tepsibe fektetjük.... |
2010-04-22 14:16:00 |
|
|
|
|
|
|
... kakukkfű
- ízlés szerint majoránna
- 1 evőkanál lecsó
- ízlés szerint finom liszt
- ízlés szerint mustár
- ízlés szerint étolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 10 dkg csiperkegomba
- 40 dkg vegyes zöldség
- 60 dkg marhacomb
A felkockázott marhacombból pörköltet készítünk. Amikor a hús félig megpuhult, hozzáöntjük a lecsót, a metéltre vágott ... |
|
2010-04-21 19:41:17 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
* 8 szelet sertéshús (karaj, lapocka, tarja)
* 30 dkg csiperkegomba
* 2 fej vöröshagyma
* 1 dkg fűszerpaprika
* 1 pohár tejföl
* 2 dkg finomliszt
* 1 dl étolaj
* ételízesítő
Elkészítés:
A szeletelt sertéshúst kissé kiklopfoljuk, mindkét oldalát enyhén megsózzuk, forró ola... |
|
2010-04-20 10:51:29 |
|
|
|
|
|
|
... * 50 dkg csiperkegomba,
* 1 nagy fej hagyma,
* 2 dl tejföl,
* 5 dkg parmezán sajt,
* 5 dkg rétesliszt,
* 5 dkg zsemlemorzsa,
* 5 dkg vaj, só, bors
Megforrósított vajon üvegesre pároljuk a hagymát, hozzáadjuk a megtisztított, vékonyra szeletelt gombát. Sózzuk, borsozzuk, tűzálló tálba terítjük. A tejfölben el... |
2010-04-20 06:37:54 |
|
|
|
|
|
|
... stk... |
2010-04-20 06:33:50 |
|
|
|
|
|
|
...4 vastag szelet kicsontozott sertéskaraj,
2 tojás,
10 dkg csiperkegomba,
2 zöldpaprika,
2 paradicsom,
2 fej hagyma,
1 gerezd fokhagyma,
1 dl tejföl,
1 evőkanál liszt, olaj, só, pirospaprika
Forró olajon megpároljuk az egyik, kockára vágott hagymát, és hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt gombát. Megsózzuk, ráöntjük a felve... |
2010-04-20 06:12:46 |
|
|
|
|
|
|
...4 szelet sertéscomb,
4 szelet prágai sonka,
15 dkg csiperkegomba,
1 fej hagyma,
vaj, só, bors;
a kisütéshez olaj
a panírozáshoz:
liszt, tojás, zsemlemorzsa;
Megforrósított vajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt gombát. Sóval, borssal ízes... |
2010-04-20 06:09:51 |
|
|
|
|
|
|
...1 kg grillcsirke
3 dl tej
1 dl méz
20 dkg csiperkegomba
csemegepaprika
5 dkg liszt
só, őrölt bors
A csirkét feldaraboljuk.
A darabokat sózzuk, borsozzuk, megszórjuk paprikával, lisztbe forgatjuk, és kivajazott tepsibe helyezzük.
Középmeleg sütőbe tesszük és fél óra alatt pirosra sütjük.
A mézet felöntjük a tejjel, csomóment... |
2010-04-18 08:43:00 |
|
|
|
|