|
|
|
... B3- (karalábé, füge, paradicsom, szilva), B6- (káposzta, hagyma), B12- (sörélesztő, búzacsíra), folsav- (bab, spenót, cékla, kelbimbó, kelkáposzta, karfiol) és C-vitamin (citrusfélék, csipkebogyó, paradicsom) bevitelét természetes forrásokból, nyersen. A nyomelemek közül a vas (csalán, mák, vörös áfonya), a kálcium (szezámmag, mák) és a magnézium (zöld levelű növények) bevitele aj... |
2007-07-16 17:28:50 |
|
|
|
|
|
|
... vagy
naponta 1-2 csésze salaktalanító teakeverék dr. Küstermann szerint:
20-20 g gyermekláncfűgyökér és -levél, 10 g csalánlevél, 10 g zsurló,
10 g nyírfalevél, 5 g csipkebogyó. A keverékből két teáskanálnyit 250 ml
forró vízzel leforrázunk, 15 percig állni hagyjuk, majd szűrjük és elfogyasztjuk.
Forróvíz-kúra
Fél l... |
2007-07-16 00:41:45 |
|
|
|
|
|
|
...
Zsiradék: lenolaj.
Zöldség: karalábé, paprika, spenót, hagyma.
Gyümölcs: szilva, füge, ananász, cseresznye, mogyoró.
Fűszer: cayenne bors, petrezselyem.
Ital: víz, csipkebogyó-, borsmenta-, hársfatea.
*Ne egye*
Hús: kacsa, sertés.
Hal: füstölt lazac, kaviár, tintahal.
Tejtermék: tej, sajt, joghurt, kefir, fagylalt. ... |
2007-07-04 21:37:42 |
|
|
|
|
|
|
... zeller.
Gyümölcs: ananász, füge, kivi, cseresznye, szilva, citrom, szőlő, mogyoró, dió, gesztenye.
Fűszer: curry, fokhagyma, petrezselyem.
Ital: zöld tea, kávé, víz, csipkebogyó- és kamilla tea, sárgarépalé.
*Ne egye*
Hús: kacsa, liba, csirke, marha, sertés, vadak, füstölt lazac, osztriga.
Tejtermék: tej, vaj, camembert, fagylalt.... |
2007-07-04 21:28:50 |
|
|
|
|
|
|
... puffasztott rizs, köles. Zöldség: padlizsán, savanyú káposzta.
Gyümölcs: szőlő, ananász, mandula, dió, gesztenye. Fűszer: curry, gyömbér, petrezselyem.
Ital: zöld tea, gyömbérital, csipkebogyó tea, zsályatea.
*Ne egye*
Hús: kacsa, liba, csirke, sertés, tenger gyümölcsei. Tejtermék: lágy sajtok, fagylalt.
Zsiradék: mogyoróolaj, repceolaj. |... |
2007-07-04 21:16:47 |
|
|
|
|
|
|
Nemcsak mint ínyencség,de
gyógyszerként is régota is-
mert ez a különleges bogyós
gyümölcs.A csipkebogyó C-
vitamin-tartalma csaknem
háromszorosa a zöldpapri-
káénak.A C-vitamin a termé-
szetben előforduló legfonto-
sabb antioxidáns,melynek
fontos szerepe van a szabad
gyökök hatástalanításában és
szervezetünk számos rákkeltő... |
2007-07-02 20:44:04 |
|
|
|
|
|
|
... méregtelenítési folyamatába.
Adagolás: étkezés alatt vagy után kell bevenni bő folyadékkal, állapottól függően naponta egy-két alkalommal.
Készült: alma, szőlő, narancs, hibis... |
2007-06-21 13:56:36 |
|
|
|
|
|
|
... ÁFONYA
BERKENYE-------KOCSONYA--SZÖRP--NATU R--ÜDITŐ--LEKVÁR--BEFŐTT--DZSEM
BIRS--------BEFŐTT-- DZSEM--LEKVÁR--BIRS KONYAKKAL VANILIÁVAL
FEKETE BODZA-------BODZALÉ--TURMIXITAL--LEK VÁR--DZSEM--KOCSONYA---BEFŐTT--ASZAL TBODZA--ASZALTBODZÁBÓL TEA
CSIPKEBOGYÓ---------BEFŐTT---CS.B.ÍZ ---LEKVÁR---LIKŐR--MÁRTÁS---ASZALT
FŐLDI EPER----... |
2007-06-08 19:43:56 |
|
|
|
|
|
|
P-vitamin
Szereted a csipkebogyót, a citrusféléket és az áfonyát? Étrendedben fontos szerepet játszik a paradicsom, a brokkoli és a legtöbb gyümölcs- és zöldségféle? Ha kérdésünkre igen a válaszod, biztosítunk afelől, hogy máris sokat teszel azért, hogy lelassítsd szervezeted öregedési folyamatait, és hozzájárulj a káros szabad gyökök elleni harc sikeréhez. Ha a P-vitamint tar... |
2007-06-05 23:26:33 |
|
|
|
|
|
|
... szaporulat.
Nyár folyamán az étlapjukon már megjelennek az ízeltlábúak is, később pedig a gyümölcsök és termések teszik ki a táplálék nagy részét: többek között som, makk, csipkebogyó vagy kökény.
Mivel a pelék télen a felhalmozott energiát használják fel, fontos, hogy az erre való felkészülési, vagyis táplálkozási idő minél hosszabb legyen. Ez főleg a fiat... |
2007-05-08 00:16:33 |
|
|
|
|