|
|
|
... -zsálya, kövirózsa, turbolya, gye... |
2007-04-21 11:28:13 |
|
|
|
|
|
|
... kevertünk, 15 percig lassú tűzön főzzük. Halvány ibolyától a mélyvörösig terjedhet a színe, attól függően, mennyi ideig áztatjuk a lében.
- Rózsaszín - főzzünk jó erős csipkebogyó teát, lehet filteres is. A főtt tojásokat helyezzük a lehűlt teába. Áztathatjuk málnaszörpbe is a tojásokat.
- Kék - vágjunk apróra vöröskáposztát, öntsünk rá annyi vi... |
|
2007-04-04 04:52:37 |
|
|
|
|
|
|
... ,,vértisztítónak" tartott növényből, a csalánból vagy ,,vértisztító" növények keverékéből (a csalán mellett gyermekláncfű, zsurló, medvehagyma, nyírfalevél, málnalevél, bodza, bab, csipkebogyó, fekete ribiszke, tövises iglice) készített tea kúraszerű fogyasztása. Megelőzésként ezt akár be is iktathatjuk a minden tavasszal és ősszel ránk váró teendők közé.... |
2007-04-01 07:56:56 |
|
|
|
|
|
|
... felhasználja.
Rozmaring, boróka - Nyugtatóan hatnak a bőrre. Kivonatukból napraforgóolajjal, liposzómákkal, C- és E-vitaminnal kiegészítve hidratálókrémek készülnek.
Csipkebogyó, citrusfélék: citrom, narancs, grapefrút - Elsősorban C-vitamin tartalmuk miatt hasznosak. Bőrtápláló készítmények fontos alapanyagai.
Őszibarack - Kivonatát szintén hid... |
|
2007-03-18 15:53:16 |
|
|
|
|
|
|
... pirospaprikában van: 10 dkg paprikának 369 mg a C-vitamin-tartalma, ezzel szemben egy citrom csupán 47 mg C-vitamint tartalmaz. További értékes forrásai ennek a vitaminnak a fekete ribizli, a csipkebogyó, a kivi, a brokkoli, a burgonya és a káposzta -ezek közül is egyik-másik ötször-hatszor annyi C-vitamint tartalmaz, mint a citrom.
A diszkrimináló aszpirin...... |
|
2007-03-05 00:38:58 |
|
|
|
|
|
|
... használjuk!
Gyógyteák gyakori panaszokra
/Tíz népszerű gyógyteakeverék/
Meghűlésre
1. Egyenlő arányban keverjünk össze kamillát, hársfát, csipkebogyót és csalánlevelet. Egy púpozott teáskanálnyit tegyünk egy csésze (1,5 dl) vízhez, öntsük le meleg, de nem forró vízzel; áztassuk a keveréket 15 percig. Naponta három alkalommal fo... |
2007-03-03 16:02:11 |
|
|
|
|
|
|
... sem.
Tipp
Ha meg akarjuk őrizni jó egészségi állapotunkat, naponta 50 mg C-vi... |
2007-02-05 18:14:23 |
|
|
|
|
|
|
... következő keverék: csalánlevél (15 g), zsurló (15 g), aranyvessző (15 g), gyermekláncfűgyökér és -levél (15 g), fehér-árvacsalánvirág (10 g), réti legyezőfű (10 g), közönséges galaj (10 g), csipkebogyó (5 g), körömvirágszirom (5 g). A teából több héten át napi 3-5 csészével kell inni.
Külsőleg a kezdeti stádiumban segíthetnek a hidratáló és gyulladásgátló kenőcsök... |
2007-02-01 00:21:57 |
|
|
|
|
|
|
A csipkebogyóból is készülhet finom bor
Az természetes, hogy az ember szőlőből bort készít, de nagyon sokféle gyümölcsből is lehet bort előállítani. Ősszel érik például a csipkebogyó, ami kitűnő alapanyaga lehet a jó bornak. A hozzávalók: kettő kiló friss csipkebogyóhoz három és fél liter víz és másfél kiló cukor kell, majd borszirupot főzünk és ráöntjük a bogyóra. Persz... |
2006-12-08 00:52:07 |
|
|
|
|
|
|
... a tartósítók, színezékek mennyiségét az étrendben. A csipszet és a szénsavas üdítőket korlátozzuk minimumra.
Iszogassunk gyógyteákat, például citromfüvet, hársfát, bodzát, csipkebogyót, kis mennyiségű kamillát és körömvirágot! A teát mézzel ízesítsük!
Ne feledjük: az elegendő alvás, a megfelelő pihenés nagyon fontos a betegségek elkerülésében.
A le... |
2006-10-28 21:33:40 |
|
|
|
|