|
|
|
... A növényrészeket kis lángon forraljuk 5-10 percig, és 10-15 perc múlva szűrjük le.
Áztatjuk azokat a gyógynövényeket, melyek hőérzékeny hatóanyagot tartalmaznak: Ilyen a csipkebogyó és a lenmag. Hideg vizet öntsünk rá, majd 8-10 órát tartsuk szobahőmérsékleten, azután szűrjük le, fogyasztásakor langyosítsuk meg.
Növénylét a következőképpen készítünk: a fris... |
2009-01-11 21:41:09 |
|
|
|
|
|
|
... termésből. A növényrészeket kis lángon forraljuk 5-10 percig, és 10-15 perc múlva szűrjük le.
Áztatjuk azokat a gyógynövényeket, melyek hőérzékeny hatóanyagot tartalmaznak: Ilyen a csipkebogyó és a lenmag. Hideg vizet öntsünk rá, majd 8-10 órát tartsuk szobahőmérsékleten, azután szűrjük le, fogyasztásakor langyosítsuk meg.
Növénylét a következőképpen készítün... |
|
2009-01-05 06:05:24 |
|
|
|
|
|
|
... termésből. A növényrészeket kis lángon forraljuk 5-10 percig, és 10-15 perc múlva szűrjük le.
Áztatjuk azokat a gyógynövényeket, melyek hőérzékeny hatóanyagot tartalmaznak: Ilyen a csipkebogyó és a lenmag. Hideg vizet öntsünk rá, majd 8-10 órát tartsuk szobahőmérsékleten, azután szűrjük le, fogyasztásakor langyosítsuk meg.
Növénylét a következőképpen készítün... |
2008-12-03 07:13:36 |
|
|
|
|
|
|
... védelmet nyújtva a füst ellen. A fehér cukor nem olyan jó gyulladáscsökkentő és némelyik torok irritációt fokozhatja.
Ha marokkói teát készítek, gyakran felcserélem a hibiszkuszt csipkebogyóra. Nagyjából ugyanolyan íze van, de a csipkebogyó C vitamint és néhány rutint és bioflavinoidokat tartalmaz. A C vitamint a dohányzás elhasználja a szervezetből. A csipkebogyó segít... |
|
2008-12-01 22:34:38 |
|
|
|
|
|
|
... szervezet roborálásában különösen fontos a bőséges C-vitamin-fogyasztás, lehetőleg természetes formában. C-vitamin-forrásként a citromfélék (citrom, narancs, grépfrút) présleve mellett a csipkebogyó és a homoktövis termése, valamint az afrikai mályva (Hibiscus sabdariffa L.) élénkpiros színű, húsos csészelevele jelentős.
A légúti megbetegedések kezelésében különösen fon... |
|
2008-11-27 10:47:09 |
|
|
|
|
|
|
... kagyló
Folsav (200-200 µg/nap): máj, élesztő, szójabab, tojás, búzakorpa, búzacsíra
C-vitamin (40 mg/nap): zöldpaprika, friss torma, brokkoli, padlizsán, savanyú káposzta, csipkebogyó, fekete ribizli, kivi, narancs, citrom, eper
D-vitamin (10 µg/nap): máj, hús, angolna, hering, lazac, tőkehalmáj, margarin, kaviár, túró, tejszín, vaj, tojás
Mintaétre... |
2008-11-15 09:38:41 |
|
|
|
|
|
|
... bőr állapota szempontjából is fontos. A népi gyógyászatban a levendulaforrázatot ezeken kívül sebkezelésre is használják.
A vérkeringés serkentésére akár mindennap ihatunk csipkebogyó- vagy zsurlóteát, ezek erősítik a kapillárisokat, azaz a hajszálereket.
Egy sor olyan növényt is ismerünk, amelyek elősegítik a rosszul hegedő sebek gyógyulását. A körömvirágbó... |
2008-11-08 16:18:39 |
|
|
|
|
|
|
... ismereteink és a jövő lehetőségei
Több mint ígéretes bizonyítékok sugallják, hogy a bogyós gyümölcsök, gyümölcslevek (áfonya, ribizli, egres, málna, szeder, szamóca, kökény, csipkebogyó) már kis mennyiségben történő fogyasztása is hatékony segítség lehet számos daganatfajta elleni küzdelemben. A bogyósok daganatellenes hatásukat számos biológiai tényező szerencsés együt... |
2008-10-14 22:02:46 |
|
|
|
|
|
|
... gyümölcsei.
Zsiradék: lenolaj
Zöldség: karalábé, paprika, spenót, hagyma
Gyümölcs: szilva, füge, ananász, cseresznye, mogyoró
Fûszer: cayenne bors, petrezselyem
Ital: víz, csipkebogyó-, borsmenta-, hársfatea
Ne egye
Hús: kacsa, sertés
Hal: füstölt lazac, kaviár, tintahal
Tejtermék: tej, sajt, joghurt, kefír, fagylalt... |
2008-08-15 13:50:58 |
|
|
|
|
|
|
... él... |
2008-08-13 19:31:22 |
|
|
|
|