|
|
|
... saláta: ecettel, olajjal, natúr
A nyers salátának valók közül leghamarabb a fejes saláta került be magyar gasztronómiába. Sokáig persze, csak a tojásos nokedli és a rántott csirkecomb elmaradhatatlan társaként jelent meg az asztalon, de azóta egyre több érdemét ismerjük fel.
Ismerjük meg!
... |
2010-06-09 12:11:30 |
|
|
|
|
|
|
* 6 db csirkecomb
* 4 db zsemle
* 2 tojás
* 1 csokor petrezselyem
* majoránna
* só, őrölt bors
elkészítés
1. A zsemléket vízbe vagy ízlés szerint tejbe áztatjuk.
2. A combokat megmossuk, papír kéztörlővel szárazra töröljük. ... |
|
2010-06-08 23:32:33 |
|
|
|
|
|
|
Laktató csirkecombok:
4 csirkecomb
1 db vöröshagyma
20 dkg gomba
8 szelet füstölt tarja
2 dl tejföl
1 tojás
10 dkg sajt
-A kettévágott, sózott csirkecombokat forró olajban félig megsütjük, majd hagyjuk egy kicsit meghülni.
-Addig a felkockázott hagymát üvegesre pároljuk, majd rátesszuk a feldarabolt gombát.Sóval, borssal kész... |
2010-06-05 19:45:17 |
|
|
|
|
|
|
A mai magyar nyelvi humor
Mottó: . . .a humorérzék megment az összes bűn elkövetésétől... (H)a megnevetteted az embereket, azt teszel velük, amit csak akarsz (Temesi Ferenc)
,,Polihisztor vagyok és más tudományokban is jártas." (Világháló)
A magyarokat külföldön - de nyilván magyar tapasztalatok és magyar önsztereotípi... |
|
2010-06-05 04:04:51 |
|
|
|
|
|
|
Sült csirke alufóliában
Hozzávalók:
4csirkecomb,2 kissebb csirkemell
4 közepes krumpli
2db hagyma
só,bors,vegeta,répa szalonna.
készítése:
A csirkecombokról a bőrt leszedjük,ízesítjük sóval,borssal,fokhagymával,vegetával .A csirkemelleket is ugyanígy beízesítjük.Alufóliába rakjuk,mindegyiket külön-külön.A húsokat beborítjuk füstölt szal... |
|
2010-06-04 21:34:02 |
|
|
|
|
|
|
... csomagoltam.
Csak az elbocsátó szavak a régiek, az ismertek: "Vigyázz magadra, kisfiam!"
Levél jön, később telefon, gyere haza, kisfiam, aranysárga húslevest készítek, rántott csirkecombot, friss uborkasalátával és lesz, persze hogy lesz aranygaluska is.
Megyek! S mikor eljövök, a két kezem is kevés, hogy a "maradékot" elhozzam.
A kapunál hangzanak el az ... |
2010-06-03 08:52:06 |
|
|
|
|
|
|
... csomagoltam.
Csak az elbocsátó szavak a régiek, az ismertek: ,,Vigyázz magadra, kisfiam!"
Levél jön, később telefon, gyere haza, kisfiam, aranysárga húslevest készítek, rántott csirkecombot, friss uborkasalátával és lesz, persze, hogy lesz, aranygaluska is.
Megyek! S mikor eljövök, a két kezem is kevés, hogy a ,,maradékot" elhozzam.
A kapunál hangzanak e... |
2010-06-03 06:53:07 |
|
|
|
|
|
|
... csomagoltam.
Csak az elbocsátó szavak a régiek, az ismertek: ,,Vigyázz magadra, kisfiam!"
Levél jön, később telefon, gyere haza, kisfiam, aranysárga húslevest készítek, rántott csirkecombot, friss uborkasalátával és lesz, persze, hogy lesz, aranygaluska is.
Megyek! S mikor eljövök, a két kezem is kevés, hogy a ,,maradékot" elhozzam.
A kapunál hangzanak el... |
2010-06-03 03:20:45 |
|
|
|
|
|
|
... csomagoltam.
Csak az elbocsátó szavak a régiek, az ismertek: "Vigyázz magadra, kisfiam!"
Levél jön, később telefon, gyere haza, kisfiam, aranysárga húslevest készítek, rántott csirkecombot, friss uborkasalátával és lesz, persze hogy lesz aranygaluska is.
Megyek! S mikor eljövök, a két kezem is kevés, hogy a "maradékot" elhozzam.
A kapunál hangzanak el az ... |
2010-06-02 21:19:33 |
|
|
|
|
|
|
... csomagoltam.
Csak az elbocsátó szavak a régiek, az ismertek: "Vigyázz magadra, kisfiam!"
Levél jön, később telefon, gyere haza, kisfiam, aranysárga húslevest készítek, rántott csirkecombot, friss uborkasalátával és lesz, persze hogy lesz aranygaluska is.
Megyek! S mikor eljövök, a két kezem is kevés, hogy a "maradékot" elhozzam.
A kapunál hangzanak el az... |
2010-06-02 19:59:22 |
|
|
|
|