|
|
|
... Katica tortabevonó, 1 evőkanál olívaolaj, 1 marhahúsleves kocka, 2 dl víz, fél dl rum (a legjobb a portói), 1 szál rozmaring, só bors, a sütéshez étolaj.
Elkészítés: A csirkecombokat enyhén besózzuk, majd fólia alatt az olajban 15 percig pároljuk, 170 fokon. A fóliát levéve a húst még 10-15 percig sütjük, közben elkészítjük a pikáns mártást.
Mártás: A hagym... |
2011-02-11 07:51:05 |
|
|
|
|
|
|
... sör
só, bors, olaj
1 evőkanál liszt
tejszín
Elkészítése:
A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, apróra kockázzuk, olajon megpároljuk. Rátesszük a csirkecombokat, felöntjük a sörrel, sózzuk, borsozzuk. Főni hagyjuk. Ha megpuhult a hús, kiszedjük, a hagymás-sörös szószt lisztes tejszínnel habarjuk, majd leturmixoljuk. Rottyanás után a húsokat vis... |
|
2011-02-08 18:54:34 |
|
|
|
|
|
|
... bors.
Elkészítés:
A füstölt szalonnát nagyon apró kockákra vágom, a zsírját kiolvasztom. Megfonnyasztom rajta a megtisztított és apróra metélt vöröshagymát. A megmosott, leszárított és félbevágott csirkecombokat a hagymás szalonnazsíron lepirítom. Ezután ízesítem a fűszerekkel, aláöntöm a barackpálinkát meg a bort, és fedő alatt, kis lángon puhára párolom. Ha a csi... |
2011-02-08 18:36:22 |
|
|
|
|
|
|
... olívabogyó, 1 csokor kakukkfű, 2 gerezd fokhagyma, 100 ml fehérbor, 200 ml szárnyas alaplé, 2 evőkanál méz, só, őrölt bors
Elkészítés:
Mosd meg a csirkecombokat. Tisztítsd meg a burgonyát, és szeleteld fel vékonyan. 2 citrom héját vágd finomra. Nyomd ki az összes citrom levét, 4 evőkanálnyit keverj össze mézzel, sóval, borssal, és ezzel a páccal k... |
|
2011-02-06 12:05:55 |
|
|
|
|
|
|
... csirkéje
Hozzávalók:
csirkecomb
liszt
piros paprika
1 pohár tejszín
reszelt trappista sajt
só
Elkészítés:
A csirkecombokat besózzuk, majd beleforgatjuk a pirospaprikából és lisztből készült keverékbe. ( A lisztbe annyi paprikát kell tenni, hogy szép rózsaszínes legyen.) Beletesszük a... |
|
2011-02-06 08:52:20 |
|
|
|
|
|
|
... tálba reszelem a narancsok és a citrom héját, levüket kifacsarom. Belekeverem a kakukkfüvet, a borsot, sót és a lereszelt fokhagymát, majd adok hozzá egy evőkanál olívaolajat. A csirkecombokat beleforgatom ebbe a pácba, és hűtőben legalább egy órát érlelődni hagyom.
Amíg a csirke pihen a pácban, felkockázom a krumplit, a paradicsomot és a cukkinit, karikázom a hagymát, ... |
2011-02-05 15:50:45 |
|
|
|
|
|
|
... zöldborsó
3-4 fej gomba
4-6 gerezd fokhagyma
ételízesítő
só
bors
csipetnyi pirospaprika
Elkészítés:
A csirkecombokat megpirítom minden oldalról az olívaolajon, közben előkészítem a fokhagymákat. Ha már megpirult a csibecomb, felöntöm vízzel, úgy, hogy ellepje, és a megtisztított fokhagymát átpasszírozva be... |
2011-02-05 15:38:26 |
|
|
|
|
|
|
... * 3-4 ek olaj
* 1-2 szelet füstölt szalonna
* 2 dl száraz fehérbor
* 2 dl tejföl
elkészítés :
1. A csirkecombokat kicsit sózzuk, és mindegyiket egy fél szelet baconbe tekerjük.
2. Egy tepsit olajjal megkenünk, ráhelyezzük a húsokat és füstölt szalonna darabokat dugdosunk közéjük.
... |
2011-02-05 10:46:49 |
|
|
|
|
|
|
... 4-6 db csirke comb só frissen őrölt bors 2 fej vöröshagyma 2 1/2 dl fehérbor 2 evőkanál mustár 1 csokor petrezselyem 2 dl tejszin 2-3 gerezd fokhagyma .
Leírás : A csirkecombokat megsózzuk-megborsozzuk, a vöröshagymát meg puculjuk, és vékonyan felkarikázzuk, majd a bort meg a mustárt kézi habverővel simára keverjük egy kisebb tálban. Egy serpenyőt előveszünk, amel... |
2011-02-04 19:41:57 |
|
|
|
|
|
|
... fűszerkeverék
3-4 gerezd foghagyma
30 dkg zöldborsó
1,5 kg burgonya
1 fej vöröshagyma
só
3 kanál olaj
Elkészítés:
A csirkecombokat kicsontozzuk, megmossuk, lecsöpögtetjük. A görög fűszerkeverékkel és a zúzott foghagymákkal jól bedörzsöljük.
A burgonyát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, majd egy... |
2011-02-04 13:23:48 |
|
|
|
|