|
|
|
... Hozzávalók:
1 kg csirkecomb
1 nagy fej hagyma
pirospaprika
majoranna
40 dkg liszt
1 tojás
1 dl tej+szódavíz
tejföl
Elkészítés: A csirkecombokról lehúzom a bőrt és megfőzöm őket paprikáscsirkének. Kicsit tovább főzöm, hogy könnyen leváljon a hús a csontról és kicsit bővebb lével. Ha khűlt, ledarálom húsdarálón, a levét külön tál... |
2014-03-01 23:58:25 |
|
|
|
|
|
|
... (redukált sótartalmú)
* 6 ek méz (folyékony)
* 1 citrom leve
Elkészítés
1. A csirkecombokat tisztítsuk meg.
2. A pácot keverjük el, majd öntsük rá a csirkecombokra.
3. Minimum 20 percig pácoljuk, de akár egy éjszakán át is lehet.
4. Helyezzük a combokat egy tepsibe, öntsük le a páccal. 180-ra előre felmelegített sütőben süssük ki kb 40 per... |
|
2011-06-01 19:29:19 |
|
|
|
|
|
|
... Ezután a mártáshoz kevertem a tejszínt, az előzőleg lereszelt sajtot, rászórtam a zöld fűszereket és az egészet még egyszer - amíg a sajt elolvadt - összeforraltam. A kész mártást a csirkecombokra öntöttem. A sütőedényt, alufóliával letakarva, 190°C fokra előmelegített sütőbe tettem és 35-40 perc alatt készre sütöttem.
A mártás készíthető paradicsom helyett 2-3 ek ketch... |
2008-11-27 23:05:32 |
|
|
|
|
|
|
... percig sütjük. Közben a kechup-ot elkeverjük a narancs levével és lereszelt sárga héjával, egy kiskanál mustárral, a lereszelt hagymával és egy csipetnyi sóval. Mindezt öszefőzzük, a csirkecombokra kenjük és megsütjük. Párolt rizs illik hozzá, de krumplipürével is finom.
Hal /ahogy én szerete... |
|
2008-07-03 12:42:16 |
|
|
|
|