Belépés
Szklerózis multiplex
... gyümölcsökben, a magvakban és a diófélékben.

A B6-vitamin növelheti az energiát akkor is, ha valaki ebben a betegségben szenved. A vitamin gazdag forrása a halak, a sertéshús, a csirkehús, a bab és sok zöldségféle.

A szklerózis multiplexben szenvedő betegeknél sok esetben alacsony B12-vitamin-szintet mérnek. Ennek a vitaminnak az alacsony szintje szintén fele...
2024-02-04 18:33:39
Csicsóka, mint gyógynövény


A csicsókagumónak a burgonyánál 5-6-szor nagyobb rosttartalma gátolja az egyéb szénhidrátok és hizlaló tápanyagok felszívódását, fokozza laktató hatását, és meggátolja a székrekedés kialakulását. Gumói főleg inulint tartalmaznak, keményítőt csak csekély mennyiségben.|...
2024-01-14 21:00:49
Táplálékok, amelyeket nem szabad újramelegíteni
... felhasználjuk az olajat, úgy fokozódik a savasság, gyomorégés jön létre, de még az olyan betegségek kialakulásáért is felelős, mint a torokfájás, az Alzheimer-kór és a Parkinson-kór.

A csirkehús újramelegítése szintén nem javasolt, mivel az E.coli és a szalmonella nevű baktérium szaporodhat el a húsban, nem mellesleg a fehérje tulajdonságai is megváltoznak. Ezek a megvá...
2023-12-27 21:25:21
Tepsis pácolt csirke
... egy olyan csábítóan finom sült csirke receptjét hoztuk el nektek,
amit ketchuppal és mézzel is ízesítünk. Bármilyen körettel tálalhatjuk.

Hozzávalók:

1,5 -2 kg csirkehús (comb, mell, szárny)

Hozzávalók a páchoz:

1 db paprika,
1 kisebb erőspaprika
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál citromlé,
100 ml olaj,
150 ml s...
2023-12-11 11:05:16
Bacönbe tekert csirkemell
... mindegyiket egy vagy két szelet bacon-be.
Egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat közepes hőmérsékleten. Süssük meg a
baconbe tekert csirkemelleket mindkét oldalán, amíg a csirkehús átsül és a bacon
ropogós lesz. Ez általában kb. 6-8 perc mindkét oldalról, majd tegyük félre. Főzzük
meg a burgonyát forrásban lévő sós vízben, amíg megpuhul. Szűrjük le a bu...
2023-11-08 10:59:39
Tepsis csirke
Hozzávalók:

1,5 -2 kg csirkehús (comb, mell, szárny)
Hozzávalók a páchoz:
1 db paprika,
1 kisebb erőspaprika
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál citromlé,
100 ml olaj,
150 ml szójaszósz,
1 kiskanál őrölt csombor,
1 kiskanál só.
Hozzávalók a mázhoz:
3 evőkanál ketchup,
1 kiskanál pirospaprika,
1 kiskanál méz....
2023-10-19 06:12:13
Egészségesek, de puffadást okoznak
... hüvelyesek, tejtermékek, alma, sós ételek, hagyma, fokhagyma, görögdinnye, búza.

Emellett nyilván olyan táplálékok is léteznek, amelyek nem okoznak puffadást: papaja, banán, csirkehús, halak, sárgarépa, zeller, tök, spárga, uborka, áfonya, ananász, szőlő, édeskömény, gyömbér, borsmenta, kamilla, kurkuma, fahéj.

A kelkáposzta, a brokkoli és a káposzta a keresz...
2023-02-03 19:33:41
A lisztérzékeny betegek diétája – 1 hetes mintaétrend
... kruton, búzaliszt, árpaliszt, rozsliszt, maláta aroma/kivonat, panko morzsa, liszttel sűrített mártások, szójaszósz, liszttel készült töltelék, és bármi, ami liszttel van bevonva, például csirkehús vagy tempura, ami egyfajta palacsintatészta.

Mindezeken felül a lisztérzékenyeknek nagyon elővigyázatosnak kell lenniük, mert sajnos olyan helyen is találkozhatnak gluténnel,...
2023-01-09 23:20:12
Élelmiszer árak
...2022. augusztus. 05. GAZDASÁG

Egyes élelmiszer-alapanyagok ára nagyot zuhant, de a sajt és a csirkehús
még mindig drágább, mint szokott

Idén először a rizs világpiaci ára is csökkent.

Nagyot zuhant júliusban az élelmiszerárak globális mutatója, köszönhetően
bizonyos alapanyagok, így a fontosabb gabonafélék és a növényi olajok
ké...
2022-08-05 16:45:12
Kollagén ABC
... kollagéntermelését.

Aminosavak
A kollagén aminosavakból felépülő fehérjemolekula. Legfőbb alkotóelemei a glicin, a prolin, a hidroxiprolin és az arginin. A fehérjedús ételek - mint például a csirkehús vagy a tejtermékek - fogyasztásával serkentjük a szervezet aminosav-termelését, ezáltal a kollagén előállítását is.

Bogyósgyümölcsök
A kol...
2022-07-10 21:57:54
1 2 3 .....................65 66 ...........98 99 ..........130 131 132 
Címkék: Kollagén ABC, lisztérzékeny betegek, energiát akkor, betegségben szenved, vitamin gazdag, szklerózis multiplexben, alacsony szintje, burgonyánál 5-6-szor, egyéb szénhidrátok, székrekedés kialakulását, olyan betegségek, csirkehús újramelegítése, szalmonella nevű, fehérje tulajdonságai, olyan csábítóan, serpenyőben hevítsük, olívaolajat közepes, csirkehús átsül, burgonyát forrásban, rizs világpiaci, élelmiszerárak globális, fontosabb gabonafélék, növényi olajok, kollagén aminosavakból, fehérjedús ételek, csirkehús vagy, tejtermékek &#8211, kollagén előállítását, bogyósgyümölcsök, palacsintatészta, elővigyázatosnak, csicsókagumónak, fehérjemolekula, találkozhatnak, újramelegíteni, élelmiszerárak, csirkemelleket, fogyasztásával, kialakulásáért, újramelegítése, felhasználjuk, hőmérsékleten, felszívódását, lisztérzékeny, gyümölcsökben, aminosavakból, tulajdonságai, hidroxiprolin, köszönhetően, tartalmaznak, pirospaprika, szénhidrátok, egészségesek, kialakulását, előállítását, rosttartalma, alkotóelemei,
© 2013 TVN.HU Kft.