|
|
|
Hozzávalók:
1 csirke (kb. 80 dkg-os), 50 dkg gomba, 2 dl tejföl, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt, 2 gerezd fokhagyma, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, 1 mokkáskanál törött fekete bors, ízlés szerint só, 1 teáskanál pirospaprika.
Elkészítése: A csirkét megtisztítom, kis darabokra vágom. A megtisztított és apró kockákra vagdalt vöröshagymát a f... |
2010-08-29 18:43:39 |
|
|
|
|
|
|
A kb. 1 kg-os csirkét 8 részre vágjuk és tisztított, karikákra vágott vegyes zöldséggel (sárgarépa, fehérrépa, zeller, karalábé, gomba), feltesszük főni. Sóval, szemes borssal, 1/2 fej vöröshagymával és 1 csomag kötözött petrezselyemmel ízesítjük.
Amikor a hús félig megpuhult, akkor a vagdalt hússal megegyező húspépből kis gombócokat formálunk, és a levesben kifőzzük. Ez eg... |
|
2010-08-29 17:25:46 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók 5 személyre:
2 kg-os csirke, 60 dkg burgonya, 1 nagy fej hagyma, 10 dkg lecsó, 1 kis gerezd fokhagyma, só, pirospaprika, kevés köménymag, zsír
A megtisztított csirkét kisebb darabokra vágjuk. A finomra vágott hagymát zsírban megpirítjuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, és kevés vízzel felengedjük. Beletesszük a feldarabolt csirkét a zúzájával és májával együtt,... |
2010-08-29 16:58:10 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
50 dkg csontos csirkedarab (mellcsont, hát, aprólék, stb.), 2 db savanykás alma, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 dl tejszín, 1 evőkanál liszt, 5 dkg vaj, 2 tojássárga, 1 evőkanál curry, só és törött fekete bors, ízlés szerint, kevés citromlé.
Elkészítése:
A megtisztított aprólékot, a csontokat feldarabolom, és kuktafazékba teszem. Ráöntök másfél liter sós... |
|
2010-08-24 20:06:10 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
* 50 dkg csirkehús
* 1 evőkanál olaj
* 3 dl víz
* 1 csirkeleves kocka
* 2 közepes sárgarépa
* 25 dkg krumpli
* 1/2 kiskanál grillfűszer
* 2 dl tejföl
* 2 babérlevél
* 1 kiskanál bors
* 2 póréhagyma
* zöldségkeverék
Elkészítés:
A húst... |
|
2010-08-24 18:38:54 |
|
|
|
|
|
|
... hozzávalók 4 főre
* 1 l kókusztej
* 1 l víz
* 10-15 db, 3 mm-es szelet galangal (a gyökér átmérőjétől függően)
* 2 ázsiai citromfű
* 8 kaffir lime levél
* 4 kis thai chili
* 15 dkg laskagomba
* 30 dkg csirkehús, 1-2 órát halszószban marinálva
* 4 ek halszósz
* 2 ek limelé
*... |
2010-08-23 20:48:11 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
* 3-4 egész csirkecomb
* 4 nagy fej vöröshagyma
* 2 fej paradicsom
* 2 fej gomba
* olaj
* só
* bors
* fokhagyma
* leveskocka
* kevés sajt
Elkészítés:
A hagymát apró kockákra vágjuk, egy kondérban olajon megdinszteljük. Ha eléggé összeesett, hozzáadjuk... |
2010-08-23 14:11:23 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók 4 személyre:
* 10 dkg rizs
* 4 kis csirkemellfilé
* 2 kis fej vöröshagyma
* 2 evőkanál olaj
* 2 l csirkeleves (kockából)
* 1 csokor kapor
* 2 citrom
* 1 evőkanál vaj
Elkészítés:
A rizst megmossuk, lecsepegtetjük, sós vízben puhára főzzük. A húst megmossuk, és kockákra v... |
2010-08-18 06:31:19 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók 4 személyre:
* 1 kis fej vöröshagyma
* 10 dkg piros húsú paprika
* 15 dkg paradicsom
* 30 dkg hosszúszemű rizs
* 6 dl csirkeleves, kockából
* 40 dkg kagylóhús
* 2 csipet sáfrányos szeklice
* 1 dl olívaolaj
* 2 evőkanál vágott kapor
Elkészítés:
A hagymát megtisz... |
2010-08-09 18:55:33 |
|
|
|
|
|
|
... rizsnyákleves, rizsnyákleves zöldséggel,
- árpagyöngyleves, árpagyöngypüré-leves, árpanyákleves,
- szárnyas aprólék-leves, raguleves (vaj nélkül) száraz rántással, Újházy-csirkeleves,
- almaleves, almapüréleves, meggypüréleves.
4.
Levesbetétek:
- gyúrt tészta, árpagyöngy, búzadara, rizs, burgonyagombóc, zsemlekocka.
5. Főze... |
2010-08-09 11:31:36 |
|
|
|
|