|
|
|
... (vagy kefir, házi aludttej), 3 gerezd fokhagyma, 1 hosszú csöves csípős paprika, 2 evőkanál olaj, 1 mokkáskanál liszt, ízlés szerint só és törött fehér bors.
Elkészítése: A csirkemelleket kicsontozom, bőrüket lehúzom, a húst vékony csíkokra metélem, majd a forró olajon állandó keverés közben fehéredésig pirítom. Azután rászórom a lisztet, hozzáteszem a megmosott, nagyon véko... |
2010-09-06 06:12:24 |
|
|
|
|
|
|
... kiskanál currypor, só
Elkészítése: A tésztát sós vízben nem túl puhára főzzük, hideg vízzel leöblítjük, és alaposan lecsepegtetjük. Egy nagy tálban az olajjal összekeverjük. A csirkemelleket kissé megsózzuk, és egy kevés vizet aláöntve, lefedve puhára pároljuk. Lecsepegtetjük, kihűtjük, majd 2 cm-es kockákra vágjuk. A csirkét az ananásszal, a zellerivel (vagy zellerrel), a h... |
|
2010-09-06 06:06:27 |
|
|
|
|
|
|
Cukkínis csirkemell 2.
Hozzávalók: 50 dkg csirkemell, 1 kg cukkíni, 40 dkg burgonya, 2 dl energiaszegény tejföl, 2 evőkanál étolaj, só, bors.
A csirkemelleket csontozzuk ki, vágjuk ketté, veregessük ki, és sózzuk meg. Az olajon mind két oldalukat süssük szép pirosra. Adjuk hozzá a megmosott és felkarikázott cukkínit, néhány percig pároljuk együtt, öntsük fel vízzel, ma... |
2010-09-06 06:06:06 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg csirkemell, 1,2 kg cukkíni, 4 nagy krumpli, 2 dl tejföl, 2 evőkanál olaj, egy kis csomó metélőhagyma, őrölt fehér bors, őrölt koriander, só.
A csirkemelleket bőrözzük le és filézzük ki, a csontot és a bőrt rövid lében főzzük meg. A filézett csirkemelleket enyhén veregessük ki, sózzuk meg, s egy olyan magasabb falú serpenyőben, amelyben elfér m... |
|
2010-09-06 06:05:44 |
|
|
|
|
|
|
... kakukkfű.
Elkészítése: A szeletelt bacont forró serpenyőben süssük ki, amíg szép barna és ropogós nem lesz. Szedjük ki papírtörülközőre és itassuk le róla a felesleges zsírt. A csirkemelleket sózzuk, borsozzuk be, és a szalonna zsírján süssük mindkét oldalukat 6 percig, majd szedjük ki tányérra a húst. A visszamaradt zsírba tegyük bele a megpucolt hagymákat, és pirítsuk add... |
|
2010-09-06 06:05:09 |
|
|
|
|
|
|
... hagyma, 5-6 szem egész fekete bors, 1,5 dl tejszín, 1 csomó petrezselyem, 1 citrom leve és reszelt héja, só, 3 dkg vaj, 2 csapott evőkanál liszt.
A megmosott és darabokra vágott csirkemelleket és - combokat a karikára vágott zöldséggel együtt feltesszük főni, annyi vizet adva hozzá, hogy éppen ellepje. Megsózzuk, a hagymát és a fekete borsot fűszerzacskóba téve főzzük bele. ... |
2010-09-06 06:04:03 |
|
|
|
|
|
|
... párolt almával
Hozzávalók: 2 db közepes méretű csirkemell (kb. 30 dkg/db), 2 doboz Bakony Camembert sajt, 1 kg alma, só, fehér bors, őrölt fahéj.
Elkészítése: A kicsontozott csirkemelleket besózzuk, borsozzuk, majd lefedve sütőben félkészre sütjük. A félig sült húsról a bőrét felpreparáljuk, a felszeletelt sajtot egyenletesen a bőr alá töltjük. A húst a sütőben ropogósra... |
2010-09-06 06:03:19 |
|
|
|
|
|
|
... fej vöröshagyma, 2 evőkanál light margarin, fokhagymakrém, majoránna, só, bors (fehér bors), 1,5 dl. száraz fehérbor (jó minőségű!), 2 dl energiaszegény tejfel.
Elkészítése: Csirkemelleket csíkokra vágjuk, sóval, borssal- ízesítjük és bekenjük fokhagymakrémmel. Néhány percig állni hagyjuk. Serpenyőbe 1 jó evőkanálnyi forró margarinon rózsaszínre sütjük (éppen csak átforgatjuk... |
2010-09-06 06:01:47 |
|
|
|
|
|
|
... só, 1-1 mokkáskanál törött fekete bors és borsmenta, 1 dl tejföl, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, 1 teáskanál liszt, zsemlemorzsa. A bundázáshoz, 1 dl olaj.
Elkészítése: A csirkemelleket lebőrözöm és kicsontozom, majd 4 darabra vágom. A tojásokat habosra verem, megsózom, megborsozom, majd a csirkemellre öntöm. Sütés előtt a melleket lecsöpögtetem, és zsemlemorzsába mártom, m... |
2010-09-06 05:46:07 |
|
|
|
|
|
|
... vágott petrezselyem; 20 dkg reszelt vegyes zöldség (sárgarépa, fehérrépa, zeller), 1 evőkanál liszt, 1 evőkanál étolaj, 1/2 dl tejszín, bazsalikom, só.
Az elkészítés módja: A csirkemelleket lebőrözzük, a húst egyben lefejtjük a csontról úgy, hogy a mellehúsa ne essen ketté, sózzuk, borsozzuk, majd elkészítjük a velőtölteléket. Ehhez a korábban már leírt módon leforrázott velő... |
2010-09-06 05:45:44 |
|
|
|
|