Belépés
Csípős csirkemell
... (vagy kefir, házi aludttej), 3 gerezd fokhagyma, 1 hosszú csöves csípős paprika, 2 evőkanál olaj, 1 mokkáskanál liszt, ízlés szerint só és törött fehér bors.
Elkészítése: A csirkemelleket kicsontozom, bőrüket lehúzom, a húst vékony csíkokra metélem, majd a forró olajon állandó keverés közben fehéredésig pirítom. Azután rászórom a lisztet, hozzáteszem a megmosott, nagyon véko...
2010-09-06 06:12:24
Currys csirkesaláta
... kiskanál currypor, só
Elkészítése: A tésztát sós vízben nem túl puhára főzzük, hideg vízzel leöblítjük, és alaposan lecsepegtetjük. Egy nagy tálban az olajjal összekeverjük. A csirkemelleket kissé megsózzuk, és egy kevés vizet aláöntve, lefedve puhára pároljuk. Lecsepegtetjük, kihűtjük, majd 2 cm-es kockákra vágjuk. A csirkét az ananásszal, a zellerivel (vagy zellerrel), a h...
2010-09-06 06:06:27
Cukkínis csirkemell 2.
Cukkínis csirkemell 2.
Hozzávalók: 50 dkg csirkemell, 1 kg cukkíni, 40 dkg burgonya, 2 dl energiaszegény tejföl, 2 evőkanál étolaj, só, bors.
A csirkemelleket csontozzuk ki, vágjuk ketté, veregessük ki, és sózzuk meg. Az olajon mind két oldalukat süssük szép pirosra. Adjuk hozzá a megmosott és felkarikázott cukkínit, néhány percig pároljuk együtt, öntsük fel vízzel, ma...
2010-09-06 06:06:06
Cukkínis csirkemell 1.
Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg csirkemell, 1,2 kg cukkíni, 4 nagy krumpli, 2 dl tejföl, 2 evőkanál olaj, egy kis csomó metélőhagyma, őrölt fehér bors, őrölt koriander, só.
A csirkemelleket bőrözzük le és filézzük ki, a csontot és a bőrt rövid lében főzzük meg. A filézett csirkemelleket enyhén veregessük ki, sózzuk meg, s egy olyan magasabb falú serpenyőben, amelyben elfér m...
2010-09-06 06:05:44
Coq au vin
... kakukkfű.
Elkészítése: A szeletelt bacont forró serpenyőben süssük ki, amíg szép barna és ropogós nem lesz. Szedjük ki papírtörülközőre és itassuk le róla a felesleges zsírt. A csirkemelleket sózzuk, borsozzuk be, és a szalonna zsírján süssük mindkét oldalukat 6 percig, majd szedjük ki tányérra a húst. A visszamaradt zsírba tegyük bele a megpucolt hagymákat, és pirítsuk add...
2010-09-06 06:05:09
Citromos becsinált-csirke
... hagyma, 5-6 szem egész fekete bors, 1,5 dl tejszín, 1 csomó petrezselyem, 1 citrom leve és reszelt héja, só, 3 dkg vaj, 2 csapott evőkanál liszt.
A megmosott és darabokra vágott csirkemelleket és - combokat a karikára vágott zöldséggel együtt feltesszük főni, annyi vizet adva hozzá, hogy éppen ellepje. Megsózzuk, a hagymát és a fekete borsot fűszerzacskóba téve főzzük bele. ...
2010-09-06 06:04:03
Camembert sajttal töltött csir
... párolt almával
Hozzávalók: 2 db közepes méretű csirkemell (kb. 30 dkg/db), 2 doboz Bakony Camembert sajt, 1 kg alma, só, fehér bors, őrölt fahéj.
Elkészítése: A kicsontozott csirkemelleket besózzuk, borsozzuk, majd lefedve sütőben félkészre sütjük. A félig sült húsról a bőrét felpreparáljuk, a felszeletelt sajtot egyenletesen a bőr alá töltjük. A húst a sütőben ropogósra...
2010-09-06 06:03:19
Brokkolis csirke
... fej vöröshagyma, 2 evőkanál light margarin, fokhagymakrém, majoránna, só, bors (fehér bors), 1,5 dl. száraz fehérbor (jó minőségű!), 2 dl energiaszegény tejfel.
Elkészítése: Csirkemelleket csíkokra vágjuk, sóval, borssal- ízesítjük és bekenjük fokhagymakrémmel. Néhány percig állni hagyjuk. Serpenyőbe 1 jó evőkanálnyi forró margarinon rózsaszínre sütjük (éppen csak átforgatjuk...
2010-09-06 06:01:47
Borsos csirkemell
... só, 1-1 mokkáskanál törött fekete bors és borsmenta, 1 dl tejföl, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, 1 teáskanál liszt, zsemlemorzsa. A bundázáshoz, 1 dl olaj.
Elkészítése: A csirkemelleket lebőrözöm és kicsontozom, majd 4 darabra vágom. A tojásokat habosra verem, megsózom, megborsozom, majd a csirkemellre öntöm. Sütés előtt a melleket lecsöpögtetem, és zsemlemorzsába mártom, m...
2010-09-06 05:46:07
Borjúvelővel töltött jércemell
... vágott petrezselyem; 20 dkg reszelt vegyes zöldség (sárgarépa, fehérrépa, zeller), 1 evőkanál liszt, 1 evőkanál étolaj, 1/2 dl tejszín, bazsalikom, só.
Az elkészítés módja: A csirkemelleket lebőrözzük, a húst egyben lefejtjük a csontról úgy, hogy a mellehúsa ne essen ketté, sózzuk, borsozzuk, majd elkészítjük a velőtölteléket. Ehhez a korábban már leírt módon leforrázott velő...
2010-09-06 05:45:44
1 2 3 .....................68 69 ...........101 102 103 ..........136 137 138 
Címkék: Bakony Camembert, csirkemelleket kicsontozom, húst vékony, forró olajon, nagy tálban, olajjal összekeverjük, csirkemelleket kissé, kevés vizet, csirkemelleket csontozzuk, olajon mind, csirkemelleket bőrözzük, bőrt rövid, filézett csirkemelleket, olyan magasabb, szeletelt bacont, felesleges zsírt, csirkemelleket sózzuk, szalonna zsírján, visszamaradt zsírba, megpucolt hagymákat, karikára vágott, fekete borsot, kicsontozott csirkemelleket, félig sült, bőrét felpreparáljuk, felszeletelt sajtot, sütőben ropogósra, csirkemelleket lebőrözöm, tojásokat habosra, csirkemellre öntöm, melleket lecsöpögtetem, elkészítés módja, csirkemelleket lebőrözzük, húst egyben, fokhagymakrémmel, papírtörülközőre, petrezselyemzöld, csirkemelleket, lecsepegtetjük, felpreparáljuk, zsemlemorzsába, fűszerzacskóba, energiaszegény, velőtölteléket, fokhagymakrém, összekeverjük, lecsöpögtetem, felkarikázott, csirkesaláta, felszeletelt, zsemlemorzsa, petrezselyem, kicsontozott, egyenletesen, borjúvelővel, csirkemellre, metélőhagyma,
© 2013 TVN.HU Kft.