|
|
|
Katus Attila főétele
Csirkenyársak thai szósszal, basmati rizzsel
Hozzávalók:
4 db csirkemellfilé
2-3 fej fokhagyma
10 dkg gyömbérgumó
1 liter olaj
0,5 dl kecap manis (édes szójaszósz, ázsiai boltokban kapható. Ha nincs, szójaszósz é... |
2009-09-14 21:29:00 |
|
|
|
|
|
|
Főzni mindenhol jó, sőt, nagyon jó! De a kertben a legjobb! Amíg süt a nap, amíg kellemesek az esték, használjuk ki a szép időt, és süssünk-főzzünk a kertben. A szabadtűznél készült ételeknél finomabbat elképzelni sem lehet, a tűzrakás, együtt főzés élményéről már nem is beszélve.
Hajrá, parázs!
Csirkeszárnyak Szily módra
1 kg csirkeszárny,
5... |
|
2009-07-27 19:09:01 |
|
|
|
|
|
|
...
Mézes csirkenyárs
Köretként sült cékla, petrezselymes, fokhagymás gerslivel. Mind a két növény mostohagyermeke a magyar konyhának, pedig teljesen máshogy is elkészíthető, mint a cékla savanyúság, vagy a gersli sóletnek való felhasználása.
Szerintem sokkal jobb ízű a hántolt árpa, mint a barna rizs, és minden benne van, ami a rizst egészségessé teszi, ... |
2009-04-11 15:44:35 |
|
|
|
|
|
|
Almás csirkefasírt
Hozzávalók (3-4 személyre):
30 dkg csirkemellfilé
20 dkg alma
1,5 zsemle
1 tojás
1 kisebb vöröshagyma
olaj
zsemlemorzsa
tej
borsikafű
só
A csirkét daráld le, az almát gyaluld szálasra, a hagymát vágd apróra. A zsemlét áztasd tejbe és csavard ki. A ledarált húshoz keverd hozzá az almát, a hag... |
|
2008-11-29 20:06:28 |
|
|
|
|
|
|
Fűszeres marhavagdalt nyárson sütve
Hozzávalók: 60 dkg marha színhús, 10 dkg kövér sertéshús, 1 mokkáskanál őrölt bors, 1 késhegynyi fokhagymás só, 4 kicsi, kemény paradicsom, 2 evőkanál olaj, só.
Elkészítése: A marhahúst és a sertéshúst ledaráljuk, vagy nagyon finomra vágjuk. A kétféle húst borssal, fokhagymás sóval és sóval fűszerezzük, jól összegyúrjuk, majd hűtőszekré... |
|
2008-07-11 20:34:07 |
|
|
|
|
|
|
...
Rablóhús-variációk
Cukkini saláta
Hozzávalók
- 4 kis, vékony cukkini,
- 2 nagy fej hagyma,
- 1 gerezd fokhagyma,
- 2 dl joghurt,
- 2 evőkanál olaj,
- 2 evőkanál majonéz,
- fél citrom leve,
- 1 csokor metélőhagyma,
- só,
- bors,
- cukor,
- csípős pirospaprika
A megtisztíto... |
2008-03-29 20:20:24 |
|
|
|
|
|
|
Flekkenhez valók:
4 szelet sertéstarja
só,bors
majoranna,petrezselyem, csípős paprika
125 ml napraforgóolaj
1 zöld saláta
4 paradicsom
1 uborka
1 citrom
200 ml joghurt
nyársonsülthöz: (4 db)
pulykamell,vagy csirkemell kockák kb. 30-50 dkg
1 kisebb cukkini
pár szem kisebb paradicsom
apró lila hag... |
2007-08-01 06:47:37 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell, 2 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál méz, 2 evőkanál mustár, 1 dl tejszín, durvabors, só, 30 dkg rizs, 1 csomag petrezselyem, 2 dl víz.
1. A kifélézett csirkemelleket kb 1,5-2 cm széles csíkokra vágjuk, majd kockára. Nyársra húzzuk, sózzuk, megszórjuk durvára őrölt borssal.
2. Egy serpenyőben olajat hevítünk, belete... |
2007-04-22 00:33:06 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók (4 személyre): 8 felső csirkecomb, só, bors, 150 g lángolt kolbász, egy ágacska rozmaring, 2-3 szál kakukkfű, 8-10 zsályalevél, 15-20 citromfűlevél, 2 gerezd fokhagyma, 4 ek. olaj, 1,5 dl félszáraz fehérbor.
1. A felső combokat a bőr nélküli, belső oldalukon hosszában felvágjuk, kiemeljük belőlük a csontot, kissé kiverjük, besózzuk őket. A kolbászt héjának lehúzása ... |
2006-08-03 18:33:50 |
|
|
|
|