|
|
|
Csicsóka krémleves csomboros nyúlkolbásszal
Hozzávalók:
Hozzávalók a nyúlkolbászhoz:
1 kg kicsontozott nyúlhús, darálva (én combfilét használtam)
25 dkg sertés szalonna, darálva
12 g só
20 g fokhagyma
3 evőkanál morzsolt,
szárított csombor (a friss még jobb lett volna)
3 g frissen őrölt fekete bors
Hozzáva... |
2011-07-30 12:33:09 |
|
|
|
|
|
|
A csodálatos padlizsán
A padlizsán július végétől késő őszig kapható, lila héjú, szivacsos állományú bogyóját fogyasztjuk: a növény vadon élő faját egyes leírások szerint Dél-Ázsiában kezdték el nemesíteni, más adatok szerint viszont India az őshazája, és innen került Dél-Ázsiába. Európában a XVI. században terjedt el, Magyarországra pedig a török hódoltság ideje... |
|
2011-05-03 06:33:42 |
|
|
|
|
|
|
Egy kedves Barátnőmtől kaptam ezt a receptet. Köszönöm szépen, és megosztom veletek.
Padlizsánból készíthető ételek és a padlizsán gyógyhatása
A padlizsán július végétől késő őszig kapható, lila héjú, szivacsos állományú bogyóját ... |
2010-11-29 10:53:14 |
|
|
|
|
|
|
Cuminum cyminum L. - APIACEAE
rómaikömény
Cumini (cymini) fructus
Cumini (cymini) aetheroleum
Honos valószínűleg közép-Ázsiában (Turkesztán) vagy Egyiptomban. A Mediterráneum országaiban,
Szíriában, Egyiptomban, Marokkóban, sőt É-Amerikában, Chilében és Indiában is termesztik. Egyéves lágyszárú.
Hatóanyag: 2-5% illóolaj (cuminin, p-cymol, pinenek... |
|
2010-02-20 21:34:05 |
|
|
|
|
|
|
...
DPG Recepttár 271.
Barangolás Nagy-Magyarországon
Tartalomjegyzék
DPG Recepttár 271. 1
B... |
|
2009-07-10 17:49:01 |
|
|
|
|
|
|
Weöres Sándor (Szombathely, 1913. június 22. - Budapest, 1989. január 22.)
költő, műfordító, író.
Weöres Sándor 1913. június 22-én született Szombathelyen. Édesapja id. Weöres Sándor huszártiszt, édesanyja Blaskovich Mária, nagyszebeni szerb családból származ... |
2007-06-22 15:22:23 |
|
|
|
|