|
|
|
... kellemesen besűrűsödik a káposztánk.
Ha szükséges, egy kevés sóval utánízesítjük.
A kolbászt karikákra vágjuk, ... |
2010-08-29 12:43:40 |
|
|
|
|
|
|
Csomboros káposztaleves
Hozzávalók 4 személyre:
60-70 dkg sovány füstölt hús (ebből a levesbe csak kb. 10 deka kerül), 50 dkg édes káposzta, 1 kis vöröshagyma, 1 ág friss (vagy 1 mokkáskanál szárított) csombor, 2 dl joghurt, fél citrom leve, 1 mokkáskanál ecet
A füstölt húst megfőzzük, lecsöpögtetve hűlni hagyjuk, a levét azonban megőrizzük.
A káposztát kito... |
|
2010-08-26 19:14:01 |
|
|
|
|
|
|
... cserép- és öntöttvas edények helyett most zománcozott vagy teflonedényekben történik a sütés-főzés, tehát ettől is változik az ízhatás.
- Borban pácolt sült galamb
- Csomboros káposztaleves
- Fácán tejfölös mártással
- Főtt sertéshús kerti zöldséggel (6 személyre)
- Gombás kacsa
- Malac nyárson sütve (10 személyre)
- Nyárson sült csi... |
2010-08-26 19:10:07 |
|
|
|
|
|
|
... Bohnenkraut-nak ("babfűszer") nevezik, ez egyik fő felhasználási területére utal. Bab, borsó, burgonya, káposzta és általában zöldségételek ízesítésére használhatjuk. Kedvelt nyári főzelékünk, a csomboros káposzta nélkülözhetetlen alkotóeleme. Külön értéke, hogy azok is fogyaszthatják, akik egészségi okokból erős fűszerektől tartózkodni kényszerülnek - borspótlásra is ajánlják.... |
|
2010-05-26 00:49:22 |
|
|
|
|
|
|
...
Csomboros káposztás kacsa
... |
|
2009-08-25 23:44:17 |
|
|
|
|
|
|
... készítéséhez.
Hüvelyesek főzésénél jó szolgálatot tesz,
mert csökkenti a puffadást. Az adagolásával
azonban vigyázni kell, mert nagyon intenzív az aromája.
CSOMBOROS MARHAFELSÁL
100 g vöröshagyma, 70 g zsír, 500 g szürkemarhafelsál,
1 kiskanál őrölt köménymag, 2 gerezd tört fokhagyma,
só, 1 evőkanál édes-nemes pirospaprika, 800 g sava... |
2009-02-07 19:41:04 |
|
|
|
|
|
|
... Bohnenkraut-nak ("babfűszer") nevezik, ez egyik fő felhasználási területére utal. Bab, borsó, burgonya, káposzta és általában zöldségételek ízesítésére használhatjuk. Kedvelt nyári főzelékünk, a csomboros káposzta nélkülözhetetlen alkotóeleme. Külön értéke, hogy azok is fogyaszthatják, akik egészségi okokból erős fűszerektől tartózkodni kényszerülnek - borspótlásra is ajánlják.... |
2007-09-23 16:12:27 |
|
|
|
|