Belépés
Csomboros-lencsés káposzta
... kellemesen besűrűsödik a káposztánk.
Ha szükséges, egy kevés sóval utánízesítjük.
A kolbászt karikákra vágjuk, ...
2010-08-29 12:43:40
Csomboros káposztaleves
Csomboros káposztaleves
Hozzávalók 4 személyre:
60-70 dkg sovány füstölt hús (ebből a levesbe csak kb. 10 deka kerül), 50 dkg édes káposzta, 1 kis vöröshagyma, 1 ág friss (vagy 1 mokkáskanál szárított) csombor, 2 dl joghurt, fél citrom leve, 1 mokkáskanál ecet
A füstölt húst megfőzzük, lecsöpögtetve hűlni hagyjuk, a levét azonban megőrizzük.
A káposztát kito...
2010-08-26 19:14:01
Árpád-házi királyok asztalánál
... cserép- és öntöttvas edények helyett most zománcozott vagy teflonedényekben történik a sütés-főzés, tehát ettől is változik az ízhatás.

- Borban pácolt sült galamb
- Csomboros káposztaleves
- Fácán tejfölös mártással
- Főtt sertéshús kerti zöldséggel (6 személyre)
- Gombás kacsa
- Malac nyárson sütve (10 személyre)
- Nyárson sült csi...
2010-08-26 19:10:07
Borsikafű fűszernövény
... Bohnenkraut-nak ("babfűszer") nevezik, ez egyik fő felhasználási területére utal. Bab, borsó, burgonya, káposzta és általában zöldségételek ízesítésére használhatjuk. Kedvelt nyári főzelékünk, a csomboros káposzta nélkülözhetetlen alkotóeleme. Külön értéke, hogy azok is fogyaszthatják, akik egészségi okokból erős fűszerektől tartózkodni kényszerülnek - borspótlásra is ajánlják....
2010-05-26 00:49:22
Csomboros káposztás kacsa
...
Csomboros káposztás kacsa



...
2009-08-25 23:44:17
Csombor!
... készítéséhez.
Hüvelyesek főzésénél jó szolgálatot tesz,
mert csökkenti a puffadást. Az adagolásával
azonban vigyázni kell, mert nagyon intenzív az aromája.


CSOMBOROS MARHAFELSÁL
100 g vöröshagyma, 70 g zsír, 500 g szürkemarhafelsál,
1 kiskanál őrölt köménymag, 2 gerezd tört fokhagyma,
só, 1 evőkanál édes-nemes pirospaprika, 800 g sava...
2009-02-07 19:41:04
Borsikafű
... Bohnenkraut-nak ("babfűszer") nevezik, ez egyik fő felhasználási területére utal. Bab, borsó, burgonya, káposzta és általában zöldségételek ízesítésére használhatjuk. Kedvelt nyári főzelékünk, a csomboros káposzta nélkülözhetetlen alkotóeleme. Külön értéke, hogy azok is fogyaszthatják, akik egészségi okokból erős fűszerektől tartózkodni kényszerülnek - borspótlásra is ajánlják....
2007-09-23 16:12:27
1 2 3 
Címkék: CSOMBOROS MARHAFELSÁL, kevés sóval, kolbászt karikákra, levesbe csak, füstölt húst, levét azonban, káposztát kito, csomboros káposzta, teflonedényekben, nélkülözhetetlen, fogyaszthatják, káposztaleves, lecsöpögtetve, zöldségételek, kényszerülnek, használhatjuk, felhasználási, utánízesítjük, pirospaprika, készítéséhez, borspótlásra, fűszernövény, adagolásával, vöröshagyma, bohnenkraut, szolgálatot, mokkáskanál, alkotóeleme, ízesítésére, fűszerektől, tartózkodni, marhafelsál, zománcozott, besűrűsödik, hozzávalók, asztalánál, területére, kellemesen, főzelékünk, zöldséggel, káposztánk, megőrizzük, hüvelyesek, csomboros, borsikafű, személyre, sertéshús, mártással, általában, babfűszer, fokhagyma, köménymag, egészségi, puffadást, csökkenti, káposztás, öntöttvas, főzésénél, janoilona, megfőzzük, karikákra, szárított, káposztát, szükséges, kolbászt, káposzta, burgonya, evőkanál, kiskanál, userpics, vigyázni,
© 2013 TVN.HU Kft.