Belépés
Augusztus 20. - Megnyílt a Magyar ízek utcája
... kapunk kedvet ahhoz, hogy valamit megkóstoljunk, az illatokhoz pedig a fűszerek adják a legtöbbet. A magyar konyha különleges fűszerei közül találkozni lehet például a lestyánnal, a csomborral, a rozmaringgal, a tárkonnyal és természetesen a fűszerpaprika termelői közül is többet elhívtunk" - mondta a főszervező.
Novotny Antal hangsúlyozta, hogy az érdeklődők a rendezvényen k...
2018-08-18 12:03:23
Diétás töltött káposzta
... rátesszük a ledarált pritamin paprika (vagy paprikakrém) felét. Együtt pirítjuk, majd hozzáadjuk a felvágott savanyú káposztát. Felengedjük 3-4 dl vízzel, és fedő alatt főzzük, kaporral és csomborral ízesítjük.
Közben elkészítjük a gombócokat. A darált húst összekeverjük a maradék paprikával, hozzáadjuk a tojást, megsózzuk, megborsozzuk, és belerakjuk a zabpelyhet. Íz...
2018-05-29 23:15:23
Az év gyógynövénye: Levendula
... kis mennyiségben hús- és gombaételek elkészítésekor alkalmazzák a levendulában gazdag Provence konyhaművészetében. Íze remekül harmonizál az oregánóval, kaporral, bazsalikommal vagy a csomborral.
Forrás: levendulafarm.hu/



Néhány ötlet a levendula használatáról: ...
2018-01-30 09:18:48
A töltött káposzta legendája
... fel. Többnyire füstölt tarjával, vagy füstölt bordával, vagy lángolt kolbásszal, vagy füstölt szalonna tarajokkal. Ideális esetben mind a néggyel. Ez után bőkezűleg megszórjuk a tetejét csomborral és szárított kaporral. A rétegezés folyamatát addig folytatjuk, míg a töltelékek el nem fogynak, vagy míg a lábasunk kétharmadáig el nem érünk. Erősen javallott nem teljesen feltölteni a...
2017-12-22 15:23:58
Tejszínes karalábéleves húsgombóccal
... karalábékat megpucoljuk, majd kb. 1 cm-es kockákra vágjuk. Felaprítjuk a póréhagymát, majd egy nagyobb lábosban a hagymát és a karalábét kicsit megdinszteljük, sóval, borssal, 1 csipetnyi csomborral ízesítjük, közben kavargatjuk, majd felöntjük 1 liter vízzel, valamint beletesszük a paprikát és a paradicsomot.
Ameddig felforr a víz, elkészítjük a húsgombócokat. Egy ed...
2017-07-23 01:05:09
Tejszínes karalábéleves húsgombóccal
... karalábékat megpucoljuk, majd kb. 1 cm-es kockákra vágjuk. Felaprítjuk a póréhagymát, majd egy nagyobb lábosban a hagymát és a karalábét kicsit megdinszteljük, sóval, borssal, 1 csipetnyi csomborral ízesítjük, közben kavargatjuk, majd felöntjük 1 liter vízzel, valamint beletesszük a paprikát és a paradicsomot.
Ameddig felforr a víz, elkészítjük a húsgombócokat. Egy ed...
2017-04-27 23:32:12
Székelykáli töltött bárány
... beáztatott és kicsavart 2 zsemlét, az apróra vágott zöldpetrezselymet, hagymát és tojásokat, a lereszelt sajtot és a maradék 2 nyers tojást, ízesítjük sóval, borssal, bazsalikommal, csomborral.

Mindezeket jól összedolgozzuk, és megtöltjük vele a bordákon lévő üreget, megszurkáljuk egy tűvel, majd vastag cérnával bevarrjuk. Befedjük baconnel, és a vajat rávagdossuk....
2017-04-15 23:26:20
Lucskos káposzta másképpen
... együtt főzzük puhára kislángon
a lisztből és tejfölből habarás készítünk, hozzáadunk egy meregetőkanál leves és a kályháról levett leveshez adjuk
...
2016-10-20 11:14:25
Klasszikus paradicsomos káposzta
... kínáljuk.



Megjegyzés
...
2016-10-10 21:29:15
Brassói rakott káposzta
... kapor, 1 dl ketchup, só, bors, csombor, 3 dl tejföl, 1 fej vöröshagyma, kevés olaj.

Elkészítés: egy tűzálló tál aljába rétegezünk savanyú káposztát, melyet sóval, borssal, csomborral és a finomra vágott kaporral kevertünk össze. Erre teszünk egy pár szelet tenyérnyi nagyságú lapockát, amit előtte az olajban pirított hagymán elősütöttünk. Szintén sózzuk, borsozzuk ...
2016-08-29 10:17:46
1 2 3 .8 9 .12 13 16 17 18 
Címkék: Novotny Antal, töltött káposzta, illatokhoz pedig, fűszerek adják, magyar konyha, fűszerpaprika termelői, ledarált pritamin, felvágott savanyú, darált húst, maradék paprikával, levendulában gazdag, levendula használatáról, tetejét csomborral, rétegezés folyamatát, lábasunk kétharmadáig, nagyobb lábosban, karalábét kicsit, apróra vágott, lereszelt sajtot, bordákon lévő, vajat rávagdossuk, meregetőkanál leves, kályháról levett, finomra vágott, olajban pirított, összedolgozzuk, elkészítésekor, megdinszteljük, karalábéleves, természetesen, bazsalikommal, megkóstoljunk, használatáról, levendulafarm, húsgombócokat, összekeverjük, meregetőkanál, fűszerpaprika, megszurkáljuk, hangsúlyozta, paradicsomot, megborsozzuk, húsgombóccal, elősütöttünk, mennyiségben, paradicsomos, kétharmadáig, rozmaringgal, rendezvényen, gyógynövénye, levendulában, felaprítjuk, karalábékat, beletesszük, paprikakrém, elkészítjük, kavargatjuk, póréhagymát, megpucoljuk, felengedjük, rávagdossuk, székelykáli, alkalmazzák, gombaételek, vöröshagyma,
© 2013 TVN.HU Kft.