Belépés
SONKÁS-SAJTOS GRILLEZETT csirk
... GRILLEZETT CSIRKECOMB
Hozzávalók: 4 szép csirkecomb, 10 dkg gépsonka, 10 dkg reszelt sajt, 2 teáskanál olaj, ízlés szerint só és törött fehér bors.
A csirkecombokat kicsontozom (a csontokat leveshez később felhasználom), ezután a bőrös felét sós olajjal bekenem. Előmelegített, forró grillsütő rácsára téve megsütöm, majd megfordítom. Másik oldalát is megsózom, olajjal me...
2010-10-28 04:42:04
FÜSTÖLT libaKOLBÁSZ
... evőkanál só, 1 csomag sertés vékonybél a töltéshez.
A libát gondosan megtisztítom a tokoktól, majd bőrével, hájával együtt feldarabolom és kicsontozom. (Az ily módon összegyűlt csontokat forrásban lévő vízbe dobva 5 percig főzöm, majd lecsöpögtetve a mélyhűtőbe teszem, mert leveshez használható.) Az összes húst, bőrt és zsírt kétszer átdarálom, majd a fűszerekkel alaposan ös...
2010-10-28 04:35:53
FOKHAGYMÁS liba VELESÜLT BURGO
... a két combon és a mellén hagyom meg, a többit lenyúzom és kockákra vágva kisütöm. (A tepertőt és a zsírt később, más ételhez használom fel.) Amennyire csak lehetséges, kicsontozom. (A csontokat sem dobom el, mert zöldséggel kitűnő levest lehet belőle főzni.) Magas tepsibe karikázom a meghámozott nyers burgonyát és egy fej tisztított vöröshagymát. Jól megsózom és összekeverem, majd...
2010-10-28 04:35:26
NYÚZOTT kacsaLEVES RÖMERTOPFBA
...
Tisztítás után a kacsa hátát felvágom, és a bőrét lenyúzom. (Kockákra vágva zsírját kisütöm, és más ételhez később felhasználom.)
A szárnyast kis darabokra vágom, illetve ahol lehet, a csontokat kiveszem. (A csontokból zöldséggel remek levest szoktam főzni.) Egy beáztatott, legalább 8 személyes Römertopfba teszem az összes megtisztított és hasábokra vagdalt zöldséget, ...
2010-10-27 06:01:04
METÉLT kacsaSÜLT KÍNAI MÓDRA
... tálra terítem, és a forró sütőbe téve fedetlenül addig pirítom, amíg az egész ropogós, piros lesz. A kínai kelből készített salátával kínálom. Rendkívül finom étel! (A kacsából kiszedett csontokat és a vöröshagyma karikákat kevés vízben felteszem és másfél órán keresztül forralom. Leszűröm, majd kis üvegbe téve hűtőszekrényben tárolom. Sokáig eláll. Ez a lé kitűnő levesalap, amely...
2010-10-27 06:00:08
GOMBÁS tyúkLEVES
... liszt, 1 kis fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só és törött fekete bors.
A tyúkhúsról levágom a zsíros részeket meg a bőrét, és a nagyobb csontokat is kiveszem. (Ezeket később, egy másik leveshez felhasználom.) A lenyúzott hájat apróra vágom, és kuktafazékban kisütöm. Az így nyert zsíron üvegesre fonnyasztom a megtisztított és nagyo...
2010-10-27 05:23:30
cUrRYLEVES
... fej vöröshagyma, 2 dl tejszín, 1 evőkanál liszt, 5 dkg vaj, 2 tojássárga, 1 evőkanál curry, só és törött fekete bors, ízlés szerint, kevés citromlé.
A megtisztított aprólékot, a csontokat feldarabolom, és kuktafazékba teszem. Ráöntök másfél liter sós vizet és 20 percig főzöm. Ezután a levest átszűröm, a csontokról lefejtem a húst és nagyon apróra vágva visszateszem a lébe. A ...
2010-10-27 05:03:50
Kibédi Ervin
... mindkettőnkben nagy-nagy nyugalom;
És még sokáig én voltam neki minden
Ő boldog volt, okos vidám, szabad
- gondolatom kutatta szemeimben;
s én hordtam neki a nagy csontokat.
De elparancsolt mellőle az élet,
hogy hová tűnt el, nem maradt tanú
és biztos tudom, hogy ő már azóta
csak kutyapor és csak kutyahamu.

Ó, láttál már szemeket ...
2010-10-27 04:30:01
Töltött pulyka
... tisztítsunk meg; bontsuk ki a melle alatt, máját, zúzáját tegyük sós vizbe főni. A pulykát hasítsuk föl hátánál, a melle csontját vegyük ki. A combcsontja maradjon benne. Miután a többi csontokat lehetőleg kiszedtük, sózzuk meg kívül-belül és készítsünk bele tölteléket a következő módon: A megfőtt máját és zúzáját deszkán vagdaljuk jól össze; 30 dkg borjúhúst és 30 dkg kövér diszn...
2010-10-26 05:58:02
Borkúra
... felismerték, amit a modern orvostudomány számos vizsgálat során igazolt. Többek között segít megelőzni a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását, könnyíti az emésztést, erősíti a csontokat, serkenti az agyműködést és még antidepresszánsként is hat.

- Szívbarát: Hazánkban a szív- és érrendszeri problémák népbetegségnek számítanak. Ugyanakkor kutatók megfigyelték, ho...
2010-10-25 08:34:00
1 2 3 ..................120 121 ........170 171 172 .180 181 .........240 241 
Címkék: SONKÁS-SAJTOS GRILLEZETT, VELESÜLT BURGO, KÍNAI MÓDRA, Kibédi Ervin, GRILLEZETT CSIRKECOMB, csirkecombokat kicsontozom, csontokat leveshez, bőrös felét, libát gondosan, mélyhűtőbe teszem, összes húst, fűszerekkel alaposan, mellén hagyom, többit lenyúzom, zsírt később, meghámozott nyers, kacsa hátát, bőrét lenyúzom, csontokat kiveszem, csontokból zöldséggel, összes megtisztított, forró sütőbe, egész ropogós, kínai kelből, kacsából kiszedett, vöröshagyma karikákat, tyúkhúsról levágom, zsíros részeket, nagyobb csontokat, másik leveshez, lenyúzott hájat, megtisztított aprólékot, csontokat feldarabolom, levest átszűröm, csontokról lefejtem, nagy csontokat, melle alatt, pulykát hasítsuk, melle csontját, combcsontja maradjon, többi csontokat, következő módon, megfőtt máját, modern orvostudomány, petrezselyemzöld, hűtőszekrényben, mindkettőnkben, népbetegségnek, csirkecombokat, megtisztított, lecsöpögtetve, kuktafazékban, előmelegített, orvostudomány, kialakulását, felhasználom, feldarabolom, elparancsolt,
© 2013 TVN.HU Kft.