Belépés
METÉLT kacsaSÜLT KÍNAI MÓDRA
... tálra terítem, és a forró sütőbe téve fedetlenül addig pirítom, amíg az egész ropogós, piros lesz. A kínai kelből készített salátával kínálom. Rendkívül finom étel! (A kacsából kiszedett csontokat és a vöröshagyma karikákat kevés vízben felteszem és másfél órán keresztül forralom. Leszűröm, majd kis üvegbe téve hűtőszekrényben tárolom. Sokáig eláll. Ez a lé kitűnő levesalap, amely...
2010-10-22 05:16:54
GOMBÁS tyúkLEVES
... liszt, 1 kis fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só és törött fekete bors.
A tyúkhúsról levágom a zsíros részeket meg a bőrét, és a nagyobb csontokat is kiveszem. (Ezeket később, egy másik leveshez felhasználom.) A lenyúzott hájat apróra vágom és kuktafazékban kisütöm. Az így nyert zsíron üvegesre fonnyasztom a megtisztított és nagyon...
2010-10-22 04:29:49
Mit tehetsz az egészségedért..
... érdekében.

Nők


20 év fölött
Heti háromszor 1/2 óra biciklizés egyharmadával csökkenti a csontritkulás rizikóját. Kalciumban bővelkedő tejtermékekkel kell erősíteni az izmokat és a csontokat, ez óv a hátfájástól (10-ből 8 magyar nő érintett). Kötelező é...
2010-10-21 23:17:07
CURRYLeves
... nagy fej vöröshagyma, 2 dl tejszín, 1 evőkanál liszt, 5 dkg vaj, 2 tojássárga, 1 evőkanál curry, só és törött fekete bors ízlés szerint, kevés citromlé.
A megtisztított aprólékot, a csontokat feldarabolom és kuktafazékba teszem. Ráöntök másfél liter sós vizet és 20 percig főzöm. Ezután a levest átszűröm, a csontokról lefejtem a húst és nagyon apróra vágva visszateszem a lébe....
2010-10-21 04:51:50
Sertésköröm rántva
... hozzáadjuk a fokhagymát és a fűszereket.
4. Beletesszük a körmöket és felöntjük vízzel, nem kell, hogy teljesen ellepje.
5. Megfőzzük annyira, hogy ki tudjuk szedni a csontokat belőle.
6. Kivesszük a fazékból, tálcára rakjuk és várunk kicsit, hogy meghűljön, de fontos, hogy melegen csontozzuk ki.
7. Lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk,olajb...
2010-10-18 20:46:42
Szarvashús barna mártalékban
... vörösbort adva alá. Ha megpuhult, a húst levéből kiszedjük, kicsontozzuk és egyforma darabokra vágjuk. A visszamaradt zöldségeket felöntjük egy liter húslével (vagy vízzel), hozzátesszük a csontokat, és kb. fél óráig főzzük. Közben egy lábosban a vajat felmelegítjük, a finomra vágott vörös-hagymát megpirítjuk benne, meghintjük liszttel, ezzel is rövid ideig pirítjuk, majd rászűrjü...
2010-10-17 23:14:07
Kibédi Ervin : Emlék
... mindkettőnkben nagy-nagy nyugalom;
És még sokáig én voltam neki minden
Ő boldog volt, okos vidám, szabad
- gondolatom kutatta szemeimben;
s én hordtam neki a nagy csontokat.
De elparancsolt mellőle az élet,
hogy hová tűnt el, nem maradt tanú
és biztos tudom, hogy ő már azóta
csak kutyapor és csak kutyahamu.

Ó, láttál már szemeket ...
2010-10-16 17:08:11
Kijevi csirkemell 3.
... letépjük a farhátról. A csirke mellet, úgy csontozhatjuk ki a legegyszerűbben, ha a deszkára tett mellnek a csontjára ököllel egy erőteljes ütést mérünk, és ezután megfordítjuk, majd...
2010-10-14 04:58:54
Vadnyúlpástétom
... 10 dkg vaj, 1 közepes fej vöröshagyma, 15 dkg zsemlemorzsa, 10 dkg füstölt szalonna, 3 tojás, só, őrölt pirospaprika, 1 csokor friss kakukkfű
A szokott módón készült pörköltből a csontokat eltávolítjuk, a hűst a füstölt szalonnával és a hagymával együtt finomra daráljuk. Hozzáadjuk a vajat, a zsemlemorzsát, a tojások sárgáját és kevés pörköltszaftot. Sóval; őrölt pirospapriká...
2010-10-10 16:40:06
Petrezselyem
... menstruáció és a tejelválasztás elősegítésére, valamint a női nemi vágy fokozására használják, mert az ösztrogénhez hasonló hatással rendelkezik.

A növény fluor tartalma erősíti a csontokat. Az élénkszínű petrezselyem alkalmas a kellemetlen szájszag megszüntetésére, mert a sok klorofill tartalom miatt hatékony szájfertőtlenítő.

Az apróra vágott petrezselyem...
2010-10-09 21:18:40
1 2 3 ..................120 121 ........172 173 174 .180 181 .........240 241 
Címkék: KÍNAI MÓDRA, Kibédi Ervin, forró sütőbe, egész ropogós, kínai kelből, kacsából kiszedett, vöröshagyma karikákat, tyúkhúsról levágom, zsíros részeket, nagyobb csontokat, másik leveshez, lenyúzott hájat, csontritkulás rizikóját, megtisztított aprólékot, csontokat feldarabolom, levest átszűröm, csontokról lefejtem, csontokat belőle, húst levéből, visszamaradt zöldségeket, liter húslével, vajat felmelegítjük, finomra vágott, nagy csontokat, csirke mellet, deszkára tett, csontjára ököllel, erőteljes ütést, szokott módón, csontokat eltávolítjuk, füstölt szalonnával, hagymával együtt, tojások sárgáját, tejelválasztás elősegítésére, ösztrogénhez hasonló, növény fluor, élénkszínű petrezselyem, kellemetlen szájszag, apróra vágott, szájfertőtlenítő, petrezselyemzöld, legegyszerűbben, vadnyúlpástétom, megszüntetésére, hűtőszekrényben, tejtermékekkel, tejelválasztás, zsemlemorzsába, pörköltszaftot, mindkettőnkben, megtisztított, kuktafazékban, elősegítésére, egyharmadával, zsemlemorzsát, csontozhatjuk, csontritkulás,
© 2013 TVN.HU Kft.