|
|
|
... tálra terítem, és a forró sütőbe téve fedetlenül addig pirítom, amíg az egész ropogós, piros lesz. A kínai kelből készített salátával kínálom. Rendkívül finom étel! (A kacsából kiszedett csontokat és a vöröshagyma karikákat kevés vízben felteszem és másfél órán keresztül forralom. Leszűröm, majd kis üvegbe téve hűtőszekrényben tárolom. Sokáig eláll. Ez a lé kitűnő levesalap, amely... |
2010-10-22 05:16:54 |
|
|
|
|
|
|
... liszt, 1 kis fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só és törött fekete bors.
A tyúkhúsról levágom a zsíros részeket meg a bőrét, és a nagyobb csontokat is kiveszem. (Ezeket később, egy másik leveshez felhasználom.) A lenyúzott hájat apróra vágom és kuktafazékban kisütöm. Az így nyert zsíron üvegesre fonnyasztom a megtisztított és nagyon... |
|
2010-10-22 04:29:49 |
|
|
|
|
|
|
... érdekében.
Nők
20 év fölött
Heti háromszor 1/2 óra biciklizés egyharmadával csökkenti a csontritkulás rizikóját. Kalciumban bővelkedő tejtermékekkel kell erősíteni az izmokat és a csontokat, ez óv a hátfájástól (10-ből 8 magyar nő érintett). Kötelező é... |
2010-10-21 23:17:07 |
|
|
|
|
|
|
... nagy fej vöröshagyma, 2 dl tejszín, 1 evőkanál liszt, 5 dkg vaj, 2 tojássárga, 1 evőkanál curry, só és törött fekete bors ízlés szerint, kevés citromlé.
A megtisztított aprólékot, a csontokat feldarabolom és kuktafazékba teszem. Ráöntök másfél liter sós vizet és 20 percig főzöm. Ezután a levest átszűröm, a csontokról lefejtem a húst és nagyon apróra vágva visszateszem a lébe.... |
|
2010-10-21 04:51:50 |
|
|
|
|
|
|
... hozzáadjuk a fokhagymát és a fűszereket.
4. Beletesszük a körmöket és felöntjük vízzel, nem kell, hogy teljesen ellepje.
5. Megfőzzük annyira, hogy ki tudjuk szedni a csontokat belőle.
6. Kivesszük a fazékból, tálcára rakjuk és várunk kicsit, hogy meghűljön, de fontos, hogy melegen csontozzuk ki.
7. Lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk,olajb... |
|
2010-10-18 20:46:42 |
|
|
|
|
|
|
... vörösbort adva alá. Ha megpuhult, a húst levéből kiszedjük, kicsontozzuk és egyforma darabokra vágjuk. A visszamaradt zöldségeket felöntjük egy liter húslével (vagy vízzel), hozzátesszük a csontokat, és kb. fél óráig főzzük. Közben egy lábosban a vajat felmelegítjük, a finomra vágott vörös-hagymát megpirítjuk benne, meghintjük liszttel, ezzel is rövid ideig pirítjuk, majd rászűrjü... |
2010-10-17 23:14:07 |
|
|
|
|
|
|
... mindkettőnkben nagy-nagy nyugalom;
És még sokáig én voltam neki minden
Ő boldog volt, okos vidám, szabad
- gondolatom kutatta szemeimben;
s én hordtam neki a nagy csontokat.
De elparancsolt mellőle az élet,
hogy hová tűnt el, nem maradt tanú
és biztos tudom, hogy ő már azóta
csak kutyapor és csak kutyahamu.
Ó, láttál már szemeket ... |
2010-10-16 17:08:11 |
|
|
|
|
|
|
... letépjük a farhátról. A csirke mellet, úgy csontozhatjuk ki a legegyszerűbben, ha a deszkára tett mellnek a csontjára ököllel egy erőteljes ütést mérünk, és ezután megfordítjuk, majd... |
2010-10-14 04:58:54 |
|
|
|
|
|
|
... 10 dkg vaj, 1 közepes fej vöröshagyma, 15 dkg zsemlemorzsa, 10 dkg füstölt szalonna, 3 tojás, só, őrölt pirospaprika, 1 csokor friss kakukkfű
A szokott módón készült pörköltből a csontokat eltávolítjuk, a hűst a füstölt szalonnával és a hagymával együtt finomra daráljuk. Hozzáadjuk a vajat, a zsemlemorzsát, a tojások sárgáját és kevés pörköltszaftot. Sóval; őrölt pirospapriká... |
2010-10-10 16:40:06 |
|
|
|
|
|
|
... menstruáció és a tejelválasztás elősegítésére, valamint a női nemi vágy fokozására használják, mert az ösztrogénhez hasonló hatással rendelkezik.
A növény fluor tartalma erősíti a csontokat. Az élénkszínű petrezselyem alkalmas a kellemetlen szájszag megszüntetésére, mert a sok klorofill tartalom miatt hatékony szájfertőtlenítő.
Az apróra vágott petrezselyem... |
2010-10-09 21:18:40 |
|
|
|
|