|
|
|
... petrezselymet is. Főzd úgy három órán keresztül. Csinálj belőle pürét és tálkákba porciózva tálald.
Méhecske torta
Néhány órán át sertés... |
2015-10-31 08:17:15 |
|
|
|
|
|
|
... tűzre tedd fel főni. Amikor ez a húsleves már kész, azaz minden puha benne, tedd félre, szedd le a zsírját, szedd ki belőle a zöldséget, a húsféléket, s a levet szűrd át.
A húst csontozd ki, s a belsőségekkel együtt vágd kis kockákra a sárga- és a fehérrépát, a zellert (és a gombát) ugyancsak kockázd fel.
A rizst folyóvízben, szűrőben mosd meg, s jól csurgasd le. A lev... |
|
2011-12-29 18:42:53 |
|
|
|
|
|
|
... aztán kezdheted a főzést!
Hozzávalók: 1 csirke, 3-4 hagyma, 1-2 paprika, 3-4 paradicsom, 3 ek liszt, 1 ek paprikapor, 4 ek olaj, só, petrezselyemzöld.
A csirkét csontozd ki, vágd kockákra, a hagymát szeleteld, a paprikát és paradicsomot vágd nagy darabokra, a petrezselyemzöldet finomra. Serpenyőben az olajat kevés vízzel vegyítsd, süsd rajta a csirkét é... |
2011-08-20 21:51:17 |
|
|
|
|
|
|
... tejszín
5 dkg vaj
csipetnyi őrölt szegfűszeg
csipetnyi őrölt fahéj
csipetnyi őrölt gyömbér
őrölt fehérbors
kevés cukor
só
A lebőrözött csirkemelleket csontozd ki, lapjában vágd ketté (esetleg gyengén klopfolhatod is), s sózd meg. Hevítsd fel a vajat, s a hússzeleteket mindkét oldalukon pirítsd meg (addig hagyd, amíg kifehérednek, s kic... |
|
2011-02-27 11:13:15 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók: 2 csirkemell, 20 dkg gomba, 10 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 4 paradicsom, olaj, só, bors.
A csirkemellet bőrözd le, csontozd ki, és vágd fél gyufásdoboz nagyságúra. A megmosott gombákkal, karikára vágott hagymával, felszeletelt szalonnával és a félbevágott paradicsommal készítsd nyársat úgy, hogy a hozzávalók váltogassák egymást. Sózd, bo... |
|
2010-12-03 06:16:40 |
|
|
|
|
|
|
...
4 személyre
A húst csontozd ki, s vágd csíkokra. A paradicsomot és a marinált paprikát kockázd fel, a zöldhagymát (a szárával együtt) karikázd, a megtisztított kemény tojásokat pedig vágd nyolcadokra. A túrót keverd el a tejföllel, adj hozzá 1-2 kanálnyit a paprika olajából is, majd cukrozd, sózd és borsozd meg. Tedd salátástálba a húst, a paradicsomot, a hagymát, a p... |
2010-11-21 11:23:54 |
|
|
|
|
|
|
... juhtúró
25 dkg kemény paradicsom
2 dl tejföl
4 kemény tojás
1 csomó zöldhagyma
3 evőkanálnyi marinált paprika
cukor
őrölt fehérbors
só.
A húst csontozd ki, s vágd csíkokra. A paradicsomot és a marinált paprikát kockázd fel, a zöldhagymát (a szárával együtt) karikázd, a megtisztított kemény tojásokat pedig vágd nyolcadokra. A túrót... |
2010-11-15 20:41:35 |
|
|
|
|
|
|
... sertéssült
Hozzávalók:
* 1 kg sertéskaraj
* fél doboz ananászkonzerv
* gyömbérpor
* só
A római tálat áztasd be egy órára hideg vízbe. A karajt csontozd ki, majd dörzsöld be gyömbérporral és sóval. Fektesd a húsokat a tálba, és hideg sütőbe told be. Gyújtsd be a sütőt, és két órán keresztül süsd a húst. Ekkor a szaftjába, am... |
2010-10-10 15:07:27 |
|
|
|
|
|
|
... vöröshagyma
50 dkg húsos paradicsom
só, őrölt bors
2-3 ágacska rozmaring
bazsalikom
2 babérlevél
2 evőkanál olaj
5 dkg vaj
15 dkg reszelt sajt
Csontozd ki alaposan a csirkét, majd aprítsd falatnyi darabokra a húsát. Bő, sós vízben főzd ki a makarónit, csepegtesd le, majd keverd el egy csöppnyi olajjal.
Fonnyaszd meg kevés o... |
2010-03-03 19:13:12 |
|
|
|
|
|
|
... csirkemell
* 3 gerezd fokhagyma
* 1 ek olaj,öröltbors,só
* 1 csipet őrölt bors
* 1 csipet só
Elkészítés:
A csirkemelleket csontozd ki, a bőrüket húzd le, s a húst vágd ujjnyi csíkokra. Hevíts kevés olajat, dobd rá a húst, s addig keverd-forgasd, amíg egyenletesen ki nem fehéredik. Ekkor sózd meg, s add hozzá az ös... |
2010-01-15 15:08:52 |
|
|
|
|