|
|
|
... Fehér Házba!)
A külföldi voksoktól is nagy valószínűséggel elbúcsúzhat a döbrögista horda! Az pedig a halál! NEKIK IS!
De mivelhogy a népnek teljesen mindegy, hogy melyik banda csontozza tovább, az eddig legprimitívebb és legelvetemültebb maffiát-a döbrögista hordát-HAGYJA MENNI A LECSÓBA!
http://www.balrad.com/2016/06/10/a-t akolmany-szerint-dobrogi-kozep-eur... |
2016-06-12 13:46:43 |
|
|
|
|
|
|
Egytál ételek, bográcsos finomságok
Inyesmester: (ős)-magyar ételek, receptek /
A magyar őstörténeti gyökerű gasztronómia pontosan az egytál-ételek terén nyeri el a csúcspontját. Hiszen a töltött káposztától a sűrű lebbencsig, a "fordított kásától" - mely attól fordított, hogy a jó... |
2014-09-23 21:16:01 |
|
|
|
|
|
|
... a torkát, mint amikor Nígyszem azt a zenét fölrakta a lemezjátszóra, úgy, mintha rínia kéne. Először a csicskák kocsiját kell kikutatnia. Ladakocsi, Gyúka legyint, semmiaz. Pikk-pakk, csontozza a kocsit, látta eleget az apjától. Innen-onnan valami százezret szed elő. Mókásan igyekszik mozogni, ahogy a felnőttek szeretik látni. Mókás képet vág, vigyázzban. Gyerünk a lyányok szobájá... |
2012-05-01 08:49:47 |
|
|
|
|
|
|
... (görög)
Hozzávalók: 3 csirkemell, 1,2 dl olívaolaj, 3 ek citromlé vagy vörösborecet, 3 ek vörösbor, 3 gerezd fokhagyma, 1 ek oregano, hagyma, gomba, friss paprika.
A melleket csontozza ki, vágja kb. 3x3x1 cm-es darabokra. Készítsen pácot az olajtól oreganoig felsoroltakat keverve, pácolja a csirkefalatokat legalább 3 órát. Utána tűzze fapálcikákra, hagyma-csirke-gomba-c... |
2012-02-25 14:44:07 |
|
|
|
|
|
|
...
4 póréhagyma,
4 zöldhagyma,
8 közepes gomba,
só, bors,
4 dl csirkeleveslé,
1,2 dl bor,
8 póréhagyma zöldje
.
A melleket bőrözze le, csontozza ki, egészben hagyva panírozza vékonyra, tegye sütőpapírra egyenként. A póré zöldjét szeletelje vékonyra, rakja a mellekre, mellenként ? hagymát osztva. A gyöngyhagymát, gombát és spenótot v... |
2012-02-25 14:42:49 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók (4 sz.):
4 csirkemell,
1 kk bors,
3 dl csirkeleveslé,
1,2 dl bor,
2 ek dijoni mustár,
olaj,
rizs.
A melleket bőrözze le, csontozza ki, szórja meg borssal. Mély serpenyőben vagy lábasban hevítsen olajat, süsse rajta a csirkét közepes hőn, egyszer megfordítva aranybarnára. Keverje simára a levest,bort és mus... |
2012-02-25 14:35:34 |
|
|
|
|
|
|
...
2 nagy uborka,
só, bors,
2 ek olívaolaj,
3 hagyma,
3 gerezd fokhagyma,
1,2 dl csirkeleveslé,
1 dl bor,
1 ek sáfrány.
A melleket csontozza ki, felezze el, a paradicsomot vágja 1 cm-es kockákra, az uborkát hámozza meg, végét vágja le, darabolja 4 cm-es hosszra, majd hosszában negyedekre, sózza-borsozza, a hagymát vágja finom... |
2012-02-25 14:34:26 |
|
|
|
|
|
|
...
1 csirke,
3-4 hagyma,
1-2 paprika,
3-4 paradicsom,
3 ek liszt,
1 ek paprikapor,
4 ek olaj,
só,
petrezselyemzöld.
A csirkét csontozza ki, vágja kockákra, a hagymát szeletelje, a paprikát és paradicsomot vágja nagy darabokra, a petrezselyemzöldet finomra. Serpenyőben az oljat kevés vízzel vegyítse, süsse rajta a csirké... |
2012-02-25 14:30:06 |
|
|
|
|
|
|
... 1 órát, míg puha lesz. Vegye ki a csirkét, hagyja hűlni. Levét szűrje át, zsírját szedje le. Töltse vissza a bográcsba, keverje bele a citromlevet. Tálalás előtt a csirkét bőrözze le, csontozza ki, vágja falatnyinál nagyobb darabokra, az aprólékot darálja vagy turmixolja. A szűrt levet forralja fel, tegye bele a csirkét az aprólékkal, fedve kis hőn melegítse át kb. 5 percig. Verje... |
2012-02-25 14:27:42 |
|
|
|
|
|
|
...
10 dkg gomba
2.5 dl tejföl
3 dl krémleves por (gombakrémleves)
6 db csirkemell
1 csipet só
1 csipet bors
Elkészítés:
A melleket csontozza ki, a gombát szeletelje. Sózza a melleket, fektesse tepsibe, bőrös oldalával felfelé. Keverje a bort a gombakrémlevessel, tegye bele a gombát, öntse a csirkére. Süsse közepes hőn (180 C... |
2011-08-07 16:49:43 |
|
|
|
|