Belépés
Palacsinta sütés
...
hőmérséklete.

10. Ha gyerekeket látunk vendégül, a palacsintatésztához
bátran használjunk fémből készült, különböző süti kiszúró
formákat. Tegy...
2019-01-03 07:31:37
Tallóztam
... A kiválogatott szemeket passzírozógépen nyomjuk át, és üvegedénybe téve langyos helyen tartsuk mindaddig, míg erjedni nem kezd. Kb. 5-6 nap múlva, öntsük bele egy vászonzacskóba, és csurgassuk ki a levét. Minden liter léhez 1 kg nádcukrot tegyünk, és lassú tűzön melegítsük, a forrás kezdetétől számítva 10 percig. Majd végül töltsük üvegekbe, és légmentesen lezárva gőzöljük ki....
2018-07-29 05:34:50
A szeder a legrégebbi gyógynövény.
... A kiválogatott szemeket passzírozógépen nyomjuk át, és üvegedénybe téve langyos helyen tartsuk mindaddig, míg erjedni nem kezd. Kb. 5-6 nap múlva, öntsük bele egy vászonzacskóba, és csurgassuk ki a levét. Minden liter léhez 1 kg nádcukrot tegyünk, és lassú tűzön melegítsük, a forrás kezdetétől számítva 10 percig. Majd végül töltsük üvegekbe, és légmentesen lezárva gőzöljük ki....
2018-07-26 19:40:09
Piskóta csokiöntettel
... kakaóporral helyettesítve keverjük be. A tojásos keveréket is felezzük és így keverjük össze. Így lesz egy fehér és egy barna tészta alapunk. A fehéret öntsük először a tepsibe, majd csurgassuk közé a kakaós masszát.)
Sütőpapírral bélelt tepsiben (20x30 cm-es), 25-30 perc alatt, 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a t...
2017-08-30 22:51:50
Tallóztam
... elemének, a menüsornak. Hogy minden vendégünk elégedett legyen, a következő ételeket inkább mellőzzük:

bonyolult előételek: A koccintás során épp elég figyelnünk arra, hogy ne csurgassuk le magunkat. Ez komplikált előételek mellett még nehezebb. Olyan előételt válasszunk, amit egy kézzel, akár állva is tudjanak fogyasztani a vendégek.

furcsa koktélok: A ̶...
2017-06-12 13:08:05
Ír krémlikőr recept, Baileys házilag
... tejszínt melegítsük forráspontig a tejjel, majd tegyük félre. A cukrot egy magas oldalú lábasban karamellizáljuk. Ha karamellizálódott a cukor, vékony sugárban, folyamatos keverés mellett csurgassuk hozzá a forró tejszínt. Vigyázzat, ez egy balesetveszélyes munkafolyamat! Mikor a tejszín a cukorba ér, forró gőz csap fel! Ekkor lehetőleg gyermek, háziállat ne legyen a közelben, és ...
2016-10-11 22:21:51
Narancsos-gesztenyés torta
... habosra 10 dkg porcukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt narancshéjjal, majd tegyük félre.
A tojások sárgáját keverjük ki 5 dkg porcukorral, majd állandó keverés mellett, csurgassuk hozzá a narancslevet, majd adjuk hozzá a pudingport, és keverjük simára.
Ezután gőzfürdő fölött, állandó keverés mellett, főzzük sűrűre, majd vegyük le a gőzről, és keverget...
2016-03-18 22:36:37
Mákos briós vaníliapudinggal!
... tejszínt a vaníliával és a citrom lereszelt héjával. Amikor gyöngyözni kezd, húzzuk le a tűzről, és 5 percre fedjük le. Közben a tojásokat keverjük ki a likőrrel és a cukorral, majd csurgassuk hozzá a langyos tejszínhez.
Töltsük kivajazott formákba, és ültessünk bele 1-1 brióst. Hagyjuk állni 30 percig. A formákat helyezzük egy mélyebb tepsibe. Öntsünk köré forralt viz...
2016-02-16 16:56:22
Ír krémlikőr házilag
... tejszínt melegítsük forráspontig a tejjel, majd tegyük félre. A cukrot egy magas oldalú lábasban karamellizáljuk. Ha karamellizálódott a cukor, vékony sugárban, folyamatos keverés mellett csurgassuk hozzá a forró tejszínt. Vigyázzat, ez egy balesetveszélyes munkafolyamat! Mikor a tejszín a cukorba ér, forró gőz csap fel! Ekkor lehetőleg gyermek, háziállat ne legyen a közelben, és ...
2016-02-10 17:40:33
2015.évország tortája
... a tejes keveréket.
A tojássárgáját tegyük egy tálba, majd ha a karamell eléri a 102°C-ot, akkor kezdjük el verni habverővel a sárgáját, és amikor 105°C-os lesz, akkor lassan csurgassuk hozzá a karamellt.
Adjuk hozzá a felolvasztott zselatinmasszát, és verjük kihűlésig.
A habtejszínt (2) a habfixálóval verjük kemény habbá, majd óvatosan forgassuk hozzá....
2015-09-19 21:02:26
1 2 3 .8 9 .12 13 16 17 
Címkék: legrégebbi gyógynövény, kiválogatott szemeket, forrás kezdetétől, tojásos keveréket, barna tészta, fehéret öntsük, kakaós masszát, következő ételeket, koccintás során, magas oldalú, forró tejszínt, balesetveszélyes munkafolyamat, vaníliás cukorral, reszelt narancshéjjal, tojások sárgáját, citrom lereszelt, tojásokat keverjük, langyos tejszínhez, formákat helyezzük, mélyebb tepsibe, tejes keveréket, tojássárgáját tegyük, karamell eléri, felolvasztott zselatinmasszát, habfixálóval verjük, balesetveszélyes, vaníliapudinggal, passzírozógépen, karamellizáljuk, zselatinmasszát, vászonzacskóba, felolvasztott, narancshéjjal, helyettesítve, munkafolyamat, csokiöntettel, előmelegített, tojássárgáját, hőmérséklete, ellenőrizzük, sütőpapírral, forráspontig, kiválogatott, habfixálóval, narancslevet, légmentesen, üvegedénybe, fogyasztani, gyógynövény, porcukorral, habtejszínt, kakaóporral, használjunk, pudingport, melegítsük, kezdetétől, palacsinta, csurgassuk, vaníliával, gyöngyözni, gesztenyés, komplikált, habverővel,
© 2013 TVN.HU Kft.