|
|
|
...
hőmérséklete.
10. Ha gyerekeket látunk vendégül, a palacsintatésztához
bátran használjunk fémből készült, különböző süti kiszúró
formákat. Tegy... |
2019-01-03 07:31:37 |
|
|
|
|
|
|
... A kiválogatott szemeket passzírozógépen nyomjuk át, és üvegedénybe téve langyos helyen tartsuk mindaddig, míg erjedni nem kezd. Kb. 5-6 nap múlva, öntsük bele egy vászonzacskóba, és csurgassuk ki a levét. Minden liter léhez 1 kg nádcukrot tegyünk, és lassú tűzön melegítsük, a forrás kezdetétől számítva 10 percig. Majd végül töltsük üvegekbe, és légmentesen lezárva gőzöljük ki.... |
|
2018-07-29 05:34:50 |
|
|
|
|
|
|
... A kiválogatott szemeket passzírozógépen nyomjuk át, és üvegedénybe téve langyos helyen tartsuk mindaddig, míg erjedni nem kezd. Kb. 5-6 nap múlva, öntsük bele egy vászonzacskóba, és csurgassuk ki a levét. Minden liter léhez 1 kg nádcukrot tegyünk, és lassú tűzön melegítsük, a forrás kezdetétől számítva 10 percig. Majd végül töltsük üvegekbe, és légmentesen lezárva gőzöljük ki.... |
2018-07-26 19:40:09 |
|
|
|
|
|
|
... kakaóporral helyettesítve keverjük be. A tojásos keveréket is felezzük és így keverjük össze. Így lesz egy fehér és egy barna tészta alapunk. A fehéret öntsük először a tepsibe, majd csurgassuk közé a kakaós masszát.)
Sütőpapírral bélelt tepsiben (20x30 cm-es), 25-30 perc alatt, 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a t... |
|
2017-08-30 22:51:50 |
|
|
|
|
|
|
... elemének, a menüsornak. Hogy minden vendégünk elégedett legyen, a következő ételeket inkább mellőzzük:
bonyolult előételek: A koccintás során épp elég figyelnünk arra, hogy ne csurgassuk le magunkat. Ez komplikált előételek mellett még nehezebb. Olyan előételt válasszunk, amit egy kézzel, akár állva is tudjanak fogyasztani a vendégek.
furcsa koktélok: A ̶... |
|
2017-06-12 13:08:05 |
|
|
|
|
|
|
... tejszínt melegítsük forráspontig a tejjel, majd tegyük félre. A cukrot egy magas oldalú lábasban karamellizáljuk. Ha karamellizálódott a cukor, vékony sugárban, folyamatos keverés mellett csurgassuk hozzá a forró tejszínt. Vigyázzat, ez egy balesetveszélyes munkafolyamat! Mikor a tejszín a cukorba ér, forró gőz csap fel! Ekkor lehetőleg gyermek, háziállat ne legyen a közelben, és ... |
2016-10-11 22:21:51 |
|
|
|
|
|
|
... habosra 10 dkg porcukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt narancshéjjal, majd tegyük félre.
A tojások sárgáját keverjük ki 5 dkg porcukorral, majd állandó keverés mellett, csurgassuk hozzá a narancslevet, majd adjuk hozzá a pudingport, és keverjük simára.
Ezután gőzfürdő fölött, állandó keverés mellett, főzzük sűrűre, majd vegyük le a gőzről, és keverget... |
2016-03-18 22:36:37 |
|
|
|
|
|
|
... tejszínt a vaníliával és a citrom lereszelt héjával. Amikor gyöngyözni kezd, húzzuk le a tűzről, és 5 percre fedjük le. Közben a tojásokat keverjük ki a likőrrel és a cukorral, majd csurgassuk hozzá a langyos tejszínhez.
Töltsük kivajazott formákba, és ültessünk bele 1-1 brióst. Hagyjuk állni 30 percig. A formákat helyezzük egy mélyebb tepsibe. Öntsünk köré forralt viz... |
2016-02-16 16:56:22 |
|
|
|
|
|
|
... tejszínt melegítsük forráspontig a tejjel, majd tegyük félre. A cukrot egy magas oldalú lábasban karamellizáljuk. Ha karamellizálódott a cukor, vékony sugárban, folyamatos keverés mellett csurgassuk hozzá a forró tejszínt. Vigyázzat, ez egy balesetveszélyes munkafolyamat! Mikor a tejszín a cukorba ér, forró gőz csap fel! Ekkor lehetőleg gyermek, háziállat ne legyen a közelben, és ... |
2016-02-10 17:40:33 |
|
|
|
|
|
|
... a tejes keveréket.
A tojássárgáját tegyük egy tálba, majd ha a karamell eléri a 102°C-ot, akkor kezdjük el verni habverővel a sárgáját, és amikor 105°C-os lesz, akkor lassan csurgassuk hozzá a karamellt.
Adjuk hozzá a felolvasztott zselatinmasszát, és verjük kihűlésig.
A habtejszínt (2) a habfixálóval verjük kemény habbá, majd óvatosan forgassuk hozzá.... |
2015-09-19 21:02:26 |
|
|
|
|