Regisztráció  Belépés
Hogyan készítsünk gyümölcslevet egyszerűen házilag?
ROSTOS GYÜMÖLCSLÉ

Ha sok felesleges gyümölcsünk termet, akkor érdemes a következőt tenni: a befőzni való gyümölcsöt tisztítás, darabolás és kimagozás után turmixgépbe egész pépesre zúzzuk, mindenféle folyadék hozzáadása nélkül. A gyümölcspépet a megfelelő mennyiségű cukor és citromlé hozzáadásával nyersen addig keverjük, amíg a cukor teljesen fel nem olvad benne, majd a ...
2018-08-12 13:24:35
Sütőporos és kelt túrós pogácsa
... tehenturo, 1db tojas, keveske tej/kb 0,5dl/.

Elkeszites:
A lisztet a margarinnal, a soval es a turoval elmorzsoljuk. Az elesztöt az enyhen meglangyositott tejben a cukor hozzaadasa mellett felfuttatjuk. Ha az elesztö felfutott, hozzaadjuk a lisztes keverekhez, beleutjuk a tojast es kezdetnek hozzaadunk 2ek tejfölt. Alaposan összedolgozzuk es ha szukseg van ra, akko...
2018-06-11 13:02:28
Meggyzselés, tejszínes-túrókrémes kocka
Meggyzselés, tejszínes-túrókrémes kocka


A kakaós piskótához:

3 tojás
9 dkg cukor
7 dkg finomliszt
2 dkg cukrozatlan kakaópor
1 kiskanál sütőpor

A kakaós piskóta lekenéséhez:

1 púpozott evőkanál meggylekvár

A krémhez:

25 dkg tehéntúró
40 g vaníliás pudingp...
2018-05-30 12:32:09
Ha még nem hallottál róla
Az ünnepi asztal egyik legfinomabb eleme a sárga-túró, aminek a legnagyobb hagyománya a szabolcsi régióban és a hajdúságban van, de a megfelelő recepttel természetesen bárki elkészítheti otthon.

Ha még nem hallottál róla, esetleg még nem próbáltad, akkor idén mindenképpen készítsd el, mert kellemes ízével színfoltot hoz a húsvéti reggelikbe. Ezután pedig nem is tudod maj...
2018-02-26 09:38:24
Ananászos kókuszos kockák
Hozzávalók kb. 20 darabhoz: a tésztához: 30 dkg liszt 3 tojás, 22 dkg cukor, 1 zacskó vaníliás cukor 2,5 dl tejszín, 1/2 zacskó sütőpor, a tepsi kikenéséhez margarin, a tetejére: 1 kis doboz körszeletes ananászkonzerv 17 dkg kókuszreszelék, 22 dkg cukor, 2-3 evőkanál tej, 12 dkg vaj vagy margarin, a díszítéshez friss mentalevelek

Elkészítés: A tésztához a tejszínt robotg...
2018-02-15 13:55:36
Immunrendszer :erősítők és gyengítők


Immunerősítő és -gyengítő élelmiszerek a tradicionális kínai orvoslás szerint :

A tradicionális kínai orvoslás alapjául szolgáló taoista tan minden élőlényt öt elembe sorol be: fa, tűz, föld, fém és víz. Minden élet központjának a föld elem számít, ez...
2017-12-02 20:19:21
Gesztenye: nem csak sülve és püré formájában finom!
A gesztenyéről elsőként alighanem a gesztenyepüré jut eszünkbe, az egyik legsoványabb és egyben legfinomabb édesség, amit a magyarokon kívül nem sokan ismernek a világban.

Ismerjük meg a gesztenyét!
Az ehető gesztenye, vagy más néven maróni, nemes gesztenye, édes gesztenye, jóféle gesztenye (Castanea sativa Mill. vagy Castanea vesca, Castanea vulgaris, Fagus castane...
2017-10-07 11:51:10
Ital mesék - Badacsony büszkesége a szürkebarát
...
A szürkebarát fajta Franciaországból származik , ahol pinot griesként ismerik .
A pinot család tagja , közvetlen rokonai a pinot blanc és a pinot noir .
A három fajta közül Magyarországon leginkább a szürkebarát terjedt el .
Ez a szőlőfajta jelentős arányban van jelen a Balaton - felvidéken és a
badacsonyi borvidéken is - az olaszrizling és a kék...
2017-09-02 11:40:02
Sárgabarackos pohárdesszert
Sárgabarackos pohárdesszert

Hozzávalók

8 dkg dióbél
4 kis pohár görög joghurt
1 tk őrölt fahéj
1/2 tk őrölt csillagánizs
1 tasak vaníliás cukor
20 dkg sárgabarack
4 ek folyékony méz


Elkészítés

A felezett dióbelet tetszés szerint durvára aprítjuk, majd egy felhevíte...
2017-08-21 21:37:13
HOGYAN MARADNAK MEG A NYÁR ÍZEI TÉLIRE? - Befőzés
Nincs annál finomabb befőtt vagy savanyúság, amit a nagymama tesz el télire. De nekünk miért nem sikerül olyan ízűt kreálnunk? Ennek több oka is lehet.
Gyakran okoz íz változást a túlfőzés. Ettől karamell ízűvé válik a befőtt, a szörp. Sokan túlzott cukoradagolással vélik megoldottnak a konzerválást. A cukor valóban konzervál, de hátrányos, ha a sav-cukor harmonikus aránya fe...
2017-07-01 19:52:42
1 2 3 ...14 15 ..21 22 .27 28 29 
Címkék: HOGYAN MARADNAK MEG NYÁR ÍZEI TÉLIRE, ROSTOS GYÜMÖLCSLÉ, következőt tenni, befőzni való, megfelelő mennyiségű, cukor teljesen, turoval elmorzsoljuk, enyhen meglangyositott, cukor hozzaadasa, elesztö felfutott, lisztes keverekhez, kakaós piskótához, kakaós piskóta, ünnepi asztal, legnagyobb hagyománya, szabolcsi régióban, megfelelő recepttel, húsvéti reggelikbe, tepsi kikenéséhez, díszítéshez friss, tejszínt robotg, tradicionális kínai, föld elem, gesztenyéről elsőként, egyik legsoványabb, magyarokon kívül, ehető gesztenye, szürkebarát fajta, pinot család, pinot blanc, pinot noir, három fajta, szürkebarát terjedt, szőlőfajta jelentős, felezett dióbelet, nagymama tesz, cukor valóban, sav-cukor harmonikus, franciaországból, cukoradagolással, meglangyositott, magyarországon, kókuszreszelék, ananászkonzerv, összedolgozzuk, gyümölcspépet, gyümölcslevet, hozzáadásával, immunrendszer, sárgabarackos, gesztenyepüré, tradicionális, pohárdesszert, természetesen, immunerősítő, csillagánizs, olaszrizling, elkészítheti,
© 2013 TVN.HU Kft.