Belépés
A hasmenés gyakori okai
... is.

További ételek, amelyek egyes esetekben hasmenést okozhatnak:
Mesterséges édesítőszerek, mit például:
Aszpartám
Szaharin
Szukralóz

Cukoralkoholok, mint például:
Xylitol
Szorbitol
Mannitol

Fruktóz, vagyis gyümölcscukor
Vöröshagyma
Fokhagyma
Kereszte...
2023-01-15 19:27:30
Fruktózintolerancia - okok, felismerés, kezelés
... gyümölcscukor
fruktóz 
kristályos fruktóz
szacharóz
diszacharid
glükóz
dextróz
szorbit
fruktooligoszacharidok
cukoralkoholok, mint például a xilit vagy az eritrit

Fontos megjegyezni, hogy egyes esetekben a fruktózfelszívódási zavarban szenvedők a búzában, az articsókában, a spárgában és a h...
2023-01-14 23:14:19
Az adalékanyagokról
... veszélytelenek.

Vannak azonban olyan fogyasztók, akiknél allergiás vagy allergiaszerű reakciókat okoz a fogyasztásuk, másoknál puffadást, szelesedést váltanak ki. Az élelmiszerek sűrítőanyagai cukoralkoholok, amelyek többeknél hasmenést okoznak, ilyenek például a szorbit, a mannit, az aga-agar, a maltit vagy a xilit.

Ellentmondó véleményeket lehet hallani arr...
2022-01-15 21:49:29
Szilva jótékony hatása
... enzimeket, így beindítva az bélrendszer megürülését, tisztulását.

4. A SZORBITOL ENYHÍTI A SZÉKREKEDÉSES PANASZOKAT

A szilvában megtalálható a szorbitol nevű cukoralkohol, amely beindítja a bélműködést, a jótékony baktériumok szaporodását. A szilvalé fogyasztása is jó hatással van, azt is érdemes kipróbálni, mert méregteleníti az egész szervezetet, és beindít...
2018-07-10 08:33:47
Melyiket válasszuk?
... stabil. Nagyobb koncentrációban mentolszerű utóíz. Édesítő ereje a koncentráció növekedésével csökken
*Nincs meghatározva


Miből, mennyit?
Bár a legtöbb cukoralkohol a cukorhoz hasonlóan használható sütésre-főzésre, érdemes szem előtt tartani, hogy:

szorbitból a kristálycukorhoz képest kétszer annyit kell adagolni az ételhez.
a xilit az é...
2018-04-29 13:10:20
Cukor helyett édesítőszert : Melyiket válaszuk?
... természetes eredetűek.
ADI-érték:(Acceptable Daily Intake) az egyes élelmiszeradalékra vonatkozó elfogadható napi beviteli mennyisége.

Miből, mennyit?
Bár a legtöbb cukoralkohol a cukorhoz hasonlóan használható sütésre-főzésre, érdemes szem előtt tartani, hogy:

szorbitból a kristálycukorhoz képest kétszer annyit kell adagolni az ételhez.
a xili...
2018-04-29 10:34:46
Az emésztés során
... aszparáguszban, más zöldségekben és teljes kiőrlésű gabonafélékben lehet vele találkozni - többek között a raffinóz az oka a babfogyasztás utáni puffadásnak és gyakori szellentésnek.

Cukoralkoholok

A szorbitol és a xylitol cukormentes üdítőkben, rágókban és édességekben is megtalálható. Nem szívódnak fel teljesen a szervezetben, és a vastagbélbe kerülve rend...
2017-11-16 20:17:19
Ha mindenki tudna a szilva jótékony hatásairól,....
... kálium és számos más ásványi anyag van, amelyek aktiválják az emésztő enzimeket, így beindítva az bélrendszer megürülését, tisztulását.
A szilvában megtalálható a szorbitol nevű cukoralkohol, amely beindítja a bélműködést, a jótékony baktériumok szaporodását. A szilvalé fogyasztása is jó hatással van, azt is érdemes kipróbálni, mert méregteleníti az egész szervezetet, és bein...
2017-08-29 10:35:03
5 dolog, amit nem árt tudni a szilvaszezon kezdetén
... vasban, figyelemre méltó a karotin- és flavonoidtartalma, továbbá provitaminjainak aránya is. Bőséges pektintartalma révén...
2016-09-07 19:20:49
A nyírfacukor
... szoknya. Szép, csak nem zöld és nem szoknya".

Így van ez a nyírfacukorral is. A vegyületet 120 éve Emil Fischer izolálta bükkfából. A nyírfacukor nem más, mint a xylit nevű cukoralkohol. Íze édes, valóban fehér és szobahőmérsékleten kikristályosodik. Kétségtelen, hogy a nyírfa rostjaiból is kivonható, de ha abból vonnák ki, akkor már nem lenne egyetlen élő nyírfa sem a ...
2015-08-28 17:02:29
1 2 3 4 
Címkék: SZORBITOL ENYHÍTI SZÉKREKEDÉSES PANASZOKAT, Acceptable Daily Intake, Emil Fischer, hasmenés gyakori, emésztés során, szilva jótékony, szilvaszezon kezdetén, xilit vagy, élelmiszerek sűrítőanyagai, maltit vagy, bélrendszer megürülését, szilvában megtalálható, szorbitol nevű, jótékony baktériumok, szilvalé fogyasztása, egész szervezetet, koncentráció növekedésével, legtöbb cukoralkohol, cukorhoz hasonlóan, kristálycukorhoz képest, babfogyasztás utáni, xylitol cukormentes, vastagbélbe kerülve, emésztő enzimeket, xylit nevű, nyírfa rostjaiból, provitaminjainak, kristálycukorhoz, kikristályosodik, adalékanyagokról, koncentrációban, cukoralkoholok, gabonafélékben, nyírfacukorral, veszélytelenek, aszparáguszban, pektintartalma, növekedésével, gyümölcscukor, allergiaszerű, méregteleníti, sűrítőanyagai, székrekedéses, édesítőszerek, babfogyasztás, szellentésnek, cukoralkohol, édesítőszert, meghatározva, megtalálható, élelmiszerek, véleményeket, fogyasztásuk, édességekben, articsókában, szervezetben, zöldségekben,
© 2013 TVN.HU Kft.