|
|
|
... is.
További ételek, amelyek egyes esetekben hasmenést okozhatnak:
Mesterséges édesítőszerek, mit például:
Aszpartám
Szaharin
Szukralóz
Cukoralkoholok, mint például:
Xylitol
Szorbitol
Mannitol
Fruktóz, vagyis gyümölcscukor
Vöröshagyma
Fokhagyma
Kereszte... |
2023-01-15 19:27:30 |
|
|
|
|
|
|
... gyümölcscukor
fruktóz
kristályos fruktóz
szacharóz
diszacharid
glükóz
dextróz
szorbit
fruktooligoszacharidok
cukoralkoholok, mint például a xilit vagy az eritrit
Fontos megjegyezni, hogy egyes esetekben a fruktózfelszívódási zavarban szenvedők a búzában, az articsókában, a spárgában és a h... |
2023-01-14 23:14:19 |
|
|
|
|
|
|
... veszélytelenek.
Vannak azonban olyan fogyasztók, akiknél allergiás vagy allergiaszerű reakciókat okoz a fogyasztásuk, másoknál puffadást, szelesedést váltanak ki. Az élelmiszerek sűrítőanyagai cukoralkoholok, amelyek többeknél hasmenést okoznak, ilyenek például a szorbit, a mannit, az aga-agar, a maltit vagy a xilit.
Ellentmondó véleményeket lehet hallani arr... |
2022-01-15 21:49:29 |
|
|
|
|
|
|
... enzimeket, így beindítva az bélrendszer megürülését, tisztulását.
4. A SZORBITOL ENYHÍTI A SZÉKREKEDÉSES PANASZOKAT
A szilvában megtalálható a szorbitol nevű cukoralkohol, amely beindítja a bélműködést, a jótékony baktériumok szaporodását. A szilvalé fogyasztása is jó hatással van, azt is érdemes kipróbálni, mert méregteleníti az egész szervezetet, és beindít... |
2018-07-10 08:33:47 |
|
|
|
|
|
|
... stabil. Nagyobb koncentrációban mentolszerű utóíz. Édesítő ereje a koncentráció növekedésével csökken
*Nincs meghatározva
Miből, mennyit?
Bár a legtöbb cukoralkohol a cukorhoz hasonlóan használható sütésre-főzésre, érdemes szem előtt tartani, hogy:
szorbitból a kristálycukorhoz képest kétszer annyit kell adagolni az ételhez.
a xilit az é... |
2018-04-29 13:10:20 |
|
|
|
|
|
|
... természetes eredetűek.
ADI-érték:(Acceptable Daily Intake) az egyes élelmiszeradalékra vonatkozó elfogadható napi beviteli mennyisége.
Miből, mennyit?
Bár a legtöbb cukoralkohol a cukorhoz hasonlóan használható sütésre-főzésre, érdemes szem előtt tartani, hogy:
szorbitból a kristálycukorhoz képest kétszer annyit kell adagolni az ételhez.
a xili... |
2018-04-29 10:34:46 |
|
|
|
|
|
|
... aszparáguszban, más zöldségekben és teljes kiőrlésű gabonafélékben lehet vele találkozni - többek között a raffinóz az oka a babfogyasztás utáni puffadásnak és gyakori szellentésnek.
Cukoralkoholok
A szorbitol és a xylitol cukormentes üdítőkben, rágókban és édességekben is megtalálható. Nem szívódnak fel teljesen a szervezetben, és a vastagbélbe kerülve rend... |
2017-11-16 20:17:19 |
|
|
|
|
|
|
... kálium és számos más ásványi anyag van, amelyek aktiválják az emésztő enzimeket, így beindítva az bélrendszer megürülését, tisztulását.
A szilvában megtalálható a szorbitol nevű cukoralkohol, amely beindítja a bélműködést, a jótékony baktériumok szaporodását. A szilvalé fogyasztása is jó hatással van, azt is érdemes kipróbálni, mert méregteleníti az egész szervezetet, és bein... |
2017-08-29 10:35:03 |
|
|
|
|
|
|
... vasban, figyelemre méltó a karotin- és flavonoidtartalma, továbbá provitaminjainak aránya is. Bőséges pektintartalma révén... |
2016-09-07 19:20:49 |
|
|
|
|
|
|
... szoknya. Szép, csak nem zöld és nem szoknya".
Így van ez a nyírfacukorral is. A vegyületet 120 éve Emil Fischer izolálta bükkfából. A nyírfacukor nem más, mint a xylit nevű cukoralkohol. Íze édes, valóban fehér és szobahőmérsékleten kikristályosodik. Kétségtelen, hogy a nyírfa rostjaiból is kivonható, de ha abból vonnák ki, akkor már nem lenne egyetlen élő nyírfa sem a ... |
2015-08-28 17:02:29 |
|
|
|
|