|
|
|
... g.
E1: 147,25 kcal = 618,45 Kj, F: 4 g, Zs: 0,99 g, CHO: 18,7 g.
DIETETIKUS MEGJEGYZÉSE:
Fogyókúrában: a pirított zsemlekockát cseréljük barna kenyérkockákra.
Cukorbetegség esetén: inzulinnal vagy antidiabetikum tablettával kezelt cukorbeteg (a napi és étkezésenként szénhidrát mennyiség figyelembevételével és számolásával) fogyaszthatja.
Zsíranyagcsere-z... |
2010-09-15 20:21:50 |
|
|
|
|
|
|
... g.
DIETETIKUS MEGJEGYZÉSE:
Fogyókúrában: kefirrel vagy zsírszegény 12 %-os tejföllel, 1,5 %-os zsírtartalmú tejjel és mesterséges, energiát nem adó édesítőszerrel készítsük.
Cukorbetegség esetén: szintén kefirrel vagy zsírszegény 12 %-os tejföllel, 1,5 %-os zsírtartalmú tejjel és mesterséges, energiát nem adó édesítőszerrel készítsük. Inzulinnal vagy antidiabetikum ... |
|
2010-09-15 20:20:18 |
|
|
|
|
|
|
... 109,82 g, CHO: 44,05 g.
E1: 384,3 kcal = 1614 kJ, F:20,4 g, Zs: 27,4 g, CHO: 11 g.
DIETETIKUS MEGJEGYZÉSE:
Fogyókúrában: alacsony energiatartalma miatt fogyasztható.
Cukorbetegség esetén: inzulinnal vagy antidiabetikum tablettával kezelt cukorbeteg (napi és étkezésenként megadott szénhidrátmennyiség figyelembevételével és számolásával) fogyaszthatja.
Zsíra... |
2010-09-15 20:19:48 |
|
|
|
|
|
|
... g.
E1: 93,1 kcal = 391 kJ, F: 2,5 g, Zs: 3,8 g, CHO: 10,4 g.
DIETETIKUS MEGJEGYZÉSE:
Fogyókúrában: magas rost- és alacsony energiatartalma miatt kifejezetten ajánlott.
Cukorbetegség esetén: magas rosttartalma miatt fogyasztása javasolt. Inzulinnal vagy antidiabetikum tablettával kezelt cukorbeteg (napi és étkezésenként megadott szénhidrátmennyiség figyelembevét... |
|
2010-09-15 20:19:16 |
|
|
|
|
|
|
... kJ, F: 23,57 g, Zs: 2,67 g, CHO: 20,4 g.
DIETETIKUS MEGJEGYZÉSE:
Fogyókúrában: a cukrot mesterséges, energiát nem adó édesítőszerrel (pl. Canderellel) helyettesítsük.
Cukorbetegség esetén: a cukrot mesterséges édesítőszerrel (pl. Canderellel) helyettesítsük. Inzulinnal vagy antidiabetikum tablettával kezelt cukorbeteg (napi és étkezésenként szénhidrát mennyiség figy... |
|
2010-09-15 20:18:46 |
|
|
|
|
|
|
... kJ, F: 16,2 g, Zs: 6,82 g, CHO: 9,3 g.
DIETETIKUS MEGJEGYZÉSE:
Fogyókúrában: alacsony energiatartalma miatt főételként salátával vagy párolt zöldséggel fogyasztható.
Cukorbetegség esetén: zsírszegény tejföllel vagy kefirrel készítsük. Inzulinnal vagy antidiabetikum tablettával kezelt cukorbeteg (napi és étkezésenként szénhidrátmennyiség figyelembevételével és számol... |
2010-09-15 20:18:13 |
|
|
|
|
|
|
... MEGJEGYZÉSE:
Fogyókúrában: magas az energiatartalma, ezért előételnek nem ajánlatos. A zsiradék mennyiségének csökkentésével, kenyér nélkül, főételként azonban fogyaszthatjuk.
Cukorbetegség esetén: az olaj mennyiségének csökkentésével fogyasztható. Inzulinnal vagy antidiabetikum tablettával kezelt cukorbeteg (a napi és étkezésenként megadott szénhidrátmennyiség figyelemb... |
2010-09-15 20:17:41 |
|
|
|
|
|
|
... 15,1 g, CHO: 7,8 g.
DIETETIKUS MEGJEGYZÉSEI:
Fogyókúrában: jól beilleszthető az étrendbe, ha az Ementáli sajtot zsírszegény sajttal (pl.: Tenkes, Óvári) helyettesítjük.
Cukorbetegség esetén: cseréljük az Ementáli sajtot zsírszegény (pl. Tenkes, Óvári) sajtra. Inzulinnal vagy antidiabetikum tablettával kezelt cukorbetegeknél (a napi és étkezésenként megadott szénhidr... |
2010-09-15 20:17:07 |
|
|
|
|
|
|
... 28,6 g, ZS: 36,5 g, CHO: 63,8 g.
Fogyókúrában: a bő zsiradékban sülteknek magas az energiatartalmuk, ezért a karlábét inkább más módon elkészítve (pl. párolva) fogyasszuk.
Cukorbetegség esetén: inzulinnal vagy antidiabetikum tablettával kezelt cukorbeteg (napi és étkezésenként megadott szénhidrátmennyiség figyelembevételével és számolásával) fogyaszthatja.
Zsíranyag... |
2010-09-15 20:16:16 |
|
|
|
|
|
|
... ZS: 19,1 g, CHO: 3,7 g.
DIETETIKUS MEGJEGYZÉSE:
Fogyókúrában: zsírszegény sajttal (pl. Tenkes), 12%-os zsírszegény tejföllel Delma light mar margarinnal készítsük el.
Cukorbetegség esetén: célszerűbb zsírszegény sajttal, 12%-os tejföllel elkészíteni. Inzulinnal vagy antidiabetikum tablettával kezelt cukorbeteg (a napi és étkezésenként megadott szénhidrátmennyiség fi... |
2010-09-15 20:14:52 |
|
|
|
|