Regisztráció  Belépés
Csülökkel töltött karaj
... olaj



Elkészítés

Elkészítés: Először elkészítjük a tormakrémet: felforrósítjuk a margarint, a lisztet világosra pirítjuk benne, majd a tűzről levéve a tej jel felöntjük, simára keverjük, ízesítjük sóval, borssal, cukorral, és sűrűre főzzük. Végül hozzákeverjük a tojássárgáját és a fél
citrom levét. Ha kihűlt, beleöntjük az üveg ecetes ...
2018-09-17 11:17:07
Mákos szűzpecsenye vajban párolt édesköménnyel
... olívaolajat öntünk alá, f...
2018-09-09 16:22:18
Mákleves eperrel
... tejjel, hozzáadjuk a mákot, a vaníliás cukrot, egy csipet sót és a reszelt citromhéjat. Felforraljuk, és kb. 10 percig főzzük, közben többször megkeverjük, és ha szükséges, még cukorral ízesítjük.
A pudingport a tejszínnel simára keverjük, majd állandó keverés mellett a levesbe csorgatjuk. felforraljuk, és még 2-3 percig kevergetve főzzük, majd levesszük a tűzről, és ...
2018-08-27 23:15:01
AUGUSZTUS HAVI MENÜ AJÁNLAT 2.
... hagyjuk.
A mandulát vagy diót serpenyőben zsiradék ...
2018-08-27 18:43:39
Almás (meggyes) krémes
... összeállt a tészta, félretesszük pihenni, közben elkészítjük a krémeket.
A megtisztított, lereszelt almát vajon annyi cukorral megpároljuk, hogy a savanykás íze megmaradjon. Fahéjjal ízesítjük, majd hűlni hagyjuk.
A pudingport kevés tejjel és három evőkanál cukorral simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, és a pudinggal sűrűre főzzük. Hideg helyre tesszük.
A me...
2018-08-09 11:35:52
Tejbegriz kirántva
... dkg cukor, csipetnyi só, 1 vaníliás cukor, 3 tojás, 10 dkg liszt, 20 dkg zsemlemorzsa. A tálaláshoz fahéjas porcukor, lekvár.
Három dl tejben elkeverjük a cukrot és a búzadarát. Ízesítjük csipetnyi sóval és vaníliás cukorral.
A megmaradt tejet felforraljuk, és a búzadarás keveréket apránként hozzáadjuk. Folyamatos keverés mellett addig főzzük, amíg a tejbegríznél is sűrű...
2018-08-09 11:32:15
Meggyes-grizes habos
... szerint cukor
5 dl tejszín

Elkészítés
Ha a meggylét pótolni kell 1 literre akkor csak 10 kanál cukrot teszünk bele. 1 kg gyümölccsel feltesszük főni. Kevés fahéjjal ízesítjük.
5-10 perc főzés után beleöntünk 20 kanál búzadarát, és addig kevergetjük, amíg a dara megfő. (kb. 8-10 perc) Ha nem elég sűrű a masszánk, akkor még egy kis búzadarával lehet sűríten...
2018-08-08 13:12:40
Anyóstekercs
... lecsepegtetjük. A túrót és tojással villával áttörjük, a cukorral alaposan elkeverjük. A tekercseket két részre szétosztjuk, és kinyújtjuk. Az egyikre rászórjuk a meggyet, és az őrölt fahéjjal ízesítjük. A másikra rámorzsoljuk a túrót, majd mindkét tésztalapot feltekerjük. A tetejét megkenjük olajjal, és a tepsibe tesszük. A sütőben 35 -40 perc alatt készre sütjük. ( sütőtől függ ...
2018-08-08 12:06:29
Derecskei rakott kifli
... evőkanál porcukrot teszünk, és addig keverjük, míg kivilágosodik. A fehérjéket is kemény habbá verjük, majd ehhez is adunk 3 evőkanál porcukrot. A tojássárgás krémhez hozzákeverjük a túrót, ízesítjük citromlével, vaníliás cukorral, és további 3 evőkanál porcukorral. Beleszórjuk a mazsolát is.
Egy sütőedényt vajjal kikenünk, és megszórunk zsemlemorzsával.
A felszeletelt k...
2018-08-08 11:47:48
AUGUSZTUS HAVI MENÜ AJÁNLAT 1.
... meghámozzuk, durva reszelőn lereszeljük, sóval, fokhagymával összekeverjük, állni hagyjuk 20 percig.
Hozzáadjuk a joghurtot, felöntjük ásványvízzel, fehérborssal, citromlével, kaporral ízesítjük, és hűtőbe tesszük tálalásig.
Tálaláskor apróra vágott kaporral és kockákra vágott paradicsommal tálaljuk.

TEJSZÍNES ZÖLDSÉGES CSIRKE

Hozzávalók: 30 dkg c...
2018-08-05 12:56:04
1 2 3 .........................152 153 ............228 229 ............303 304 305 
Címkék: AUGUSZTUS HAVI MENÜ AJÁNLAT, TEJSZÍNES ZÖLDSÉGES CSIRKE, lisztet világosra, tűzről levéve, üveg ecetes, vaníliás cukrot, reszelt citromhéjat, tejszínnel simára, levesbe csorgatjuk, mandulát vagy, pudingport kevés, többi tejet, pudinggal sűrűre, tálaláshoz fahéjas, megmaradt tejet, búzadarás keveréket, meggylét pótolni, dara megfő, cukorral alaposan, egyikre rászórjuk, őrölt fahéjjal, másikra rámorzsoljuk, tetejét megkenjük, tepsibe tesszük, tojássárgás krémhez, sütőedényt vajjal, zsemlemorzsával, lecsepegtetjük, felforrósítjuk, paradicsommal, édesköménnyel, kivilágosodik, összekeverjük, hozzákeverjük, tojássárgáját, megtisztított, rámorzsoljuk, fokhagymával, félretesszük, ásványvízzel, felszeletelt, fehérborssal, anyóstekercs, felforraljuk, tejbegríznél, szűzpecsenye, zsemlemorzsa, búzadarával, szétosztjuk, megmaradjon, gyümölccsel, olívaolajat, citromhéjat, feltekerjük, meghámozzuk, megpároljuk, lereszeljük, citromlével, kevergetjük, serpenyőben, beleszórjuk, tojássárgás, tésztalapot, tekercseket, elkészítjük,
© 2013 TVN.HU Kft.