Belépés
Pálinkával készült ételek, sütemények receptjei
... piskótalap
20 dkg étcsokoládé
2 evőkanál olaj
1 kávéskanál kakaó
csokoládéreszelék (egyszínű, de lehet színes is)


Elkészítés:
Vastag falú lábasban, a cukorszirupban, a kettévágott vaníliarúddal együtt, 10 percig főzzük a körtéket. A levükben hagyjuk kihűlni, majd lecsöpögtetjük, és másnapig hűtőbe tesszük. A zselatinlapokat hideg vízbe ázt...
2017-05-11 08:45:51
Ringló, a szegény rokon
... olyan elterjedt volt Európában, hogy az 1881-ben Dobos C. József által írt Magyar-Franczia szakácskönyvben a ringló Reine Claude néven szerepel. A gyümölcs felhasználási javaslata a cukorszirupban történő eltevés, illetve a friss gyümölcsös tészták között is szerepel egy Reine Claude lepény. Feltételezhetően a Reine Claude-ból elnémetesedett Ringlotte félrehallásából született a r...
2015-08-31 23:34:57
A színes-ízes török konyha
... változata ismert, talán az egyik legkedveltebb a sült variáció (recept lent). A török édességek között előkelő helyet foglal még el a lokma, azaz a török fánk, melyet mézben vagy cukorszirupban megfogatva kínálnak.


A halvát gyakran gazdagítják magokkal - mandulával, pisztáciával ...
2015-04-26 23:00:59
Ringló, a szegény rokon
... olyan elterjedt volt Európában, hogy az 1881-ben Dobos C. József által írt Magyar-Franczia szakácskönyvben a ringló Reine Claude néven szerepel. A gyümölcs felhasználási javaslata a cukorszirupban történő eltevés, illetve a friss gyümölcsös tészták között is szerepel egy Reine Claude lepény. Feltételezhetően a Reine Claude-ból elnémetesedett Ringlotte félrehallásából született a r...
2014-08-20 22:47:43
A görögdinnye
... kultúrákban a héjának van nagy kultusza. A kínaiak a héját zöldségként wokban sütik meg fokhagymával, újhagymával, de ragut is készítenek belőle. Savanyítani is szokták a dinnyehéjat, vagy cukorszirupban tartósítják, hogy télen süteményekhez adják.

A dinnyemag zsírban és proteinekben gazdag. Rágcsálnivalót szárítás, sütés és fűszerezés után nyerhetünk belőle. A dinnyema...
2014-08-14 11:55:22
A görögdinnye
... kultúrákban a héjának van nagy kultusza. A kínaiak a héját zöldségként wokban sütik meg fokhagymával, újhagymával, de ragut is készítenek belőle. Savanyítani is szokták a dinnyehéjat, vagy cukorszirupban tartósítják, hogy télen süteményekhez adják.

A dinnyemag zsírban és proteinekben gazdag. Rágcsálnivalót szárítás, sütés és fűszerezés után nyerhetünk belőle. A dinnyema...
2014-07-15 22:57:27
A színes-ízes török konyha
... változata ismert, talán az egyik legkedveltebb a sült variáció (recept lent). A török édességek között előkelő helyet foglal még el a lokma, azaz a török fánk, melyet mézben vagy cukorszirupban megfogatva kínálnak.

A török édességek között megtalálni az Ázsia-szerte kedvelt halvát vagy helvát is, amely tipikusan beszélgetések mellé való, családi ünnepekkor megjelenő éde...
2014-07-09 21:47:51
A tündérváros, ahol koponyákból építettek tornyot
... láthatóan nem sajnálják az időt és a pénzt sem a helyiek, sem az odavetődők. A desszertekre láthatóan mindenütt nagy hangsúlyt fektetnek. Rengetegféle fánk, aprósütemények, piték, cukorszirupban ázó falatkák kínálják magukat, szinte nincs is olyan járókelő, aki ne majszolna, nassolna valamit nézelődés közben. A pékségekben is csak hajnaltájt csitul a nyüzsgés. Érdekesség, hogy a h...
2014-07-04 10:12:19
Gyümölcsösen kompóttal, befőttel
...


A kompótba mindenféle gyümölcs jól jön

A compote különféle fűszerezéssel cukorszirupban főtt gyümölcsöt vagy gyümölcsöket jelentett, kezdetben nagy valószínűséggel igen sűrű finomság lehetett - valójában kevés szirup, sok puhára főtt gyümölcs. Franciaországban, an...
2014-03-09 23:44:36
Mandarin, a legédesebb citrus
... gyümölcs vékony héja édes, míg húsa meglehetősen savanyú, épp ezért egyben szokás fogyasztani. A gyümölcshús savanyúságát ellensúlyozandó a kumquat gyümölcsöt általában aszalják vagy cukorszirupban eltéve kínálják, de salátákon, desszertekben is találkozhatunk vele.


Kumqu...
2013-12-21 23:56:26
1 2 3 4 5 6 7 
Címkék: Dobos, Reine Claude, Reine Claude-ból, szegény rokon, színes-ízes török, legédesebb citrus, kettévágott vaníliarúddal, levükben hagyjuk, zselatinlapokat hideg, 1881-ben Dobos, ringló Reine, gyümölcs felhasználási, cukorszirupban történő, friss gyümölcsös, egyik legkedveltebb, sült variáció, török édességek, török fánk, halvát gyakran, héját zöldségként, dinnyemag zsírban, desszertekre láthatóan, kompótba mindenféle, compote különféle, gyümölcshús savanyúságát, kumquat gyümölcsöt, franciaországban, feltételezhetően, zselatinlapokat, szakácskönyvben, félrehallásából, ellensúlyozandó, valószínűséggel, cukorszirupban, elnémetesedett, lecsöpögtetjük, találkozhatunk, rágcsálnivalót, aprósütemények, felhasználási, fűszerezéssel, legkedveltebb, süteményekhez, beszélgetések, desszertekben, vaníliarúddal, meglehetősen, desszertekre, gyümölcsösen, fokhagymával, proteinekben, pisztáciával, savanyúságát, gyümölcsöket, rengetegféle, pékségekben, gyümölcshús, fogyasztani, kettévágott, mindmegette, gazdagítják, koponyákból,
© 2013 TVN.HU Kft.