|
|
|
... piskótalap
20 dkg étcsokoládé
2 evőkanál olaj
1 kávéskanál kakaó
csokoládéreszelék (egyszínű, de lehet színes is)
Elkészítés:
Vastag falú lábasban, a cukorszirupban, a kettévágott vaníliarúddal együtt, 10 percig főzzük a körtéket. A levükben hagyjuk kihűlni, majd lecsöpögtetjük, és másnapig hűtőbe tesszük. A zselatinlapokat hideg vízbe ázt... |
2017-05-11 08:45:51 |
|
|
|
|
|
|
... olyan elterjedt volt Európában, hogy az 1881-ben Dobos C. József által írt Magyar-Franczia szakácskönyvben a ringló Reine Claude néven szerepel. A gyümölcs felhasználási javaslata a cukorszirupban történő eltevés, illetve a friss gyümölcsös tészták között is szerepel egy Reine Claude lepény. Feltételezhetően a Reine Claude-ból elnémetesedett Ringlotte félrehallásából született a r... |
|
2015-08-31 23:34:57 |
|
|
|
|
|
|
... változata ismert, talán az egyik legkedveltebb a sült variáció (recept lent). A török édességek között előkelő helyet foglal még el a lokma, azaz a török fánk, melyet mézben vagy cukorszirupban megfogatva kínálnak.
A halvát gyakran gazdagítják magokkal - mandulával, pisztáciával ... |
2015-04-26 23:00:59 |
|
|
|
|
|
|
... olyan elterjedt volt Európában, hogy az 1881-ben Dobos C. József által írt Magyar-Franczia szakácskönyvben a ringló Reine Claude néven szerepel. A gyümölcs felhasználási javaslata a cukorszirupban történő eltevés, illetve a friss gyümölcsös tészták között is szerepel egy Reine Claude lepény. Feltételezhetően a Reine Claude-ból elnémetesedett Ringlotte félrehallásából született a r... |
|
2014-08-20 22:47:43 |
|
|
|
|
|
|
... kultúrákban a héjának van nagy kultusza. A kínaiak a héját zöldségként wokban sütik meg fokhagymával, újhagymával, de ragut is készítenek belőle. Savanyítani is szokták a dinnyehéjat, vagy cukorszirupban tartósítják, hogy télen süteményekhez adják.
A dinnyemag zsírban és proteinekben gazdag. Rágcsálnivalót szárítás, sütés és fűszerezés után nyerhetünk belőle. A dinnyema... |
|
2014-08-14 11:55:22 |
|
|
|
|
|
|
... kultúrákban a héjának van nagy kultusza. A kínaiak a héját zöldségként wokban sütik meg fokhagymával, újhagymával, de ragut is készítenek belőle. Savanyítani is szokták a dinnyehéjat, vagy cukorszirupban tartósítják, hogy télen süteményekhez adják.
A dinnyemag zsírban és proteinekben gazdag. Rágcsálnivalót szárítás, sütés és fűszerezés után nyerhetünk belőle. A dinnyema... |
2014-07-15 22:57:27 |
|
|
|
|
|
|
... változata ismert, talán az egyik legkedveltebb a sült variáció (recept lent). A török édességek között előkelő helyet foglal még el a lokma, azaz a török fánk, melyet mézben vagy cukorszirupban megfogatva kínálnak.
A török édességek között megtalálni az Ázsia-szerte kedvelt halvát vagy helvát is, amely tipikusan beszélgetések mellé való, családi ünnepekkor megjelenő éde... |
2014-07-09 21:47:51 |
|
|
|
|
|
|
... láthatóan nem sajnálják az időt és a pénzt sem a helyiek, sem az odavetődők. A desszertekre láthatóan mindenütt nagy hangsúlyt fektetnek. Rengetegféle fánk, aprósütemények, piték, cukorszirupban ázó falatkák kínálják magukat, szinte nincs is olyan járókelő, aki ne majszolna, nassolna valamit nézelődés közben. A pékségekben is csak hajnaltájt csitul a nyüzsgés. Érdekesség, hogy a h... |
2014-07-04 10:12:19 |
|
|
|
|
|
|
...
A kompótba mindenféle gyümölcs jól jön
A compote különféle fűszerezéssel cukorszirupban főtt gyümölcsöt vagy gyümölcsöket jelentett, kezdetben nagy valószínűséggel igen sűrű finomság lehetett - valójában kevés szirup, sok puhára főtt gyümölcs. Franciaországban, an... |
2014-03-09 23:44:36 |
|
|
|
|
|
|
... gyümölcs vékony héja édes, míg húsa meglehetősen savanyú, épp ezért egyben szokás fogyasztani. A gyümölcshús savanyúságát ellensúlyozandó a kumquat gyümölcsöt általában aszalják vagy cukorszirupban eltéve kínálják, de salátákon, desszertekben is találkozhatunk vele.
Kumqu... |
2013-12-21 23:56:26 |
|
|
|
|