|
|
|
... ) És akkor még nem is említettem azt a tényt, hogy rengeteg gyümölcslé van tele sérült gyümölcsről származó penésszel.
Még a friss, tiszta narancslének is nagyon magas a cukortartalma, amely elkülönül a jótékony rostoktól, és így káros az egészségre. Egy 3 dl-es pohár körülbelül 8 teáskanál cukrot tartalmaz. Egy doboz kólában 10 teáskanál cukor van.
A szervez... |
2015-01-25 21:12:56 |
|
|
|
|
|
|
... található.
Vadon élő bogyós gyümölcseink tápértéke sokkal magasabb, mint azoké, amelyeket termelnek. Mindkét áfonyában azonos hatóanyagok vannak, azonban lényegesen eltér a gyümölcs cukortartalma. Míg a vörös áfonya cukortartalma 12%, addig a tőzegáfonya mindössze 3% cukrot tartalmaz. A tőzegáfonya pektintartalma 0,7%, a vörös áfonyáé 0,3%.
Egészségvédő festé... |
|
2013-07-05 19:58:47 |
|
|
|
|
|
|
... világszerte.
Becslések szerint évente egymilliárd csigát szolgálnak fel a világ éttermeiben.
Ha valaki banándiétával próbálna meg lefogyni, nehéz dolga lesz: az érett banán cukortartalma 20% körül van.
Botanikailag a banán a fűfélékhez míg a paradicsom a gyümölcsfélékhez tartozik.
Egy kilogram méz előállításához a méhek 4 millió virágot látogatnak meg, miközben... |
2012-08-14 07:52:54 |
|
|
|
|
|
|
... világszerte.
Becslések szerint évente egymilliárd csigát szolgálnak fel a világ éttermeiben.
Ha valaki banándiétával próbálna meg lefogyni, nehéz dolga lesz: az érett banán cukortartalma 20% körül van.
Botanikailag a banán a fűfélékhez míg a paradicsom a gyümölcsfélékhez tartozik.
Egy kilogram méz előállításához a méhek 4 millió virágot látogatnak meg, miközben... |
|
2012-08-13 00:11:17 |
|
|
|
|
|
|
... lévő cukor karamellizálódik, káros - egyes irodalmak szerint rákkeltő- gyűrűs kémiai vegyületek képződnek, mint például a furfurol. Ez a folyamat annál intenzívebb, minél magasabb a cukortartalma és a sűrűsége a terméknek. Így a cukorbomlás káros folyamata a lekvárok, dzsemek, paradicsomsűrítmény készítésekor mindenképpen lejátszódik. A gyümölcslésűrítés ilyen értelemben tehát nem... |
|
2012-07-25 18:58:13 |
|
|
|
|
|
|
... található.
Vadon élő bogyós gyümölcseink tápértéke sokkal magasabb, mint azoké, amelyeket termelnek. Mindkét áfonyában azonos hatóanyagok vannak, azonban lényegesen eltér a gyümölcs cukortartalma. Míg a vörös áfonya cukortartalma 12%, addig a tőzegáfonya mindössze 3% cukrot tartalmaz. A tőzegáfonya pektintartalma 0,7%, a vörös áfonyáé 0,3%.
Egészségvédő fes... |
2012-04-18 11:05:31 |
|
|
|
|
|
|
... veszélyekre. Landsteiner kimutatta (1901), hogy az emberi vérnek legalább három alapvető típusa létezik attól függően, hogy a plazmamembránhoz (a vörös vértestek külső burkához) milyen cukortartalmú vegyületek, ún. antigének kapcsolódnak. Landsteiner a típusokat A-, B- és 0-val jelölte. Egy negyedik csoportot (AB típus), amely mind az A, mind a B antigént hordozza és nincsenek AB ... |
2010-06-14 07:05:27 |
|
|
|
|