|
|
|
hozzávalók 8 főre
A tésztához:
* 4 tojás
* 8 dkg cukor
* 7 dkg liszt
* 1 ek cukrozatlan kakaópor
* fél csomag sütőpor
A töltelékhez:
* 25 dkg gesztenyemassza
* 2 ek rum (vagy pár csepp rumaroma)... |
2009-11-20 19:32:49 |
|
|
|
|
|
|
... fokra.
Ezután lisztezett deszkán újabb gyúrás nélkül kinyújtjuk kb. ujjnyi vastag tégalappá.
Megkenjük a megolvasztott margarin felével és megszórjuk kakaóporral (ez lehet cukrozatlan), a töltelékhez írt cukor és vaníliás cukor is ide kell, de én kihagytam :)
Feltekerjük, majd kb. 2 cm vastag karikákat vágunk belőle. Megkenjük a maradék margarinnal, és sütőbe tesszü... |
|
2009-11-20 18:05:56 |
|
|
|
|
|
|
... felköszöntő puncs
1,2 liter almabor vagy almalé, 1 db fahéjrúd, 1/4 teáskanál őrölt szerecsendió, 0,5 dl méz, 3 evőkanál friss citromlé, 1 evőkanál reszelt citromhéj, 1 doboz (500 g) cukrozatlan ananászlé (4,5 dl), fahéjrudak.
Egy nagy fazékban forraljuk fel az almabort egy fahéjrúddal, majd állítsuk takarékra a lángot. Fedjük le, és lassú tűzön még öt percig főzzük. Veg... |
2009-11-17 10:18:47 |
|
|
|
|
|
|
... felköszöntő puncs
1,2 liter almabor vagy almalé, 1 db fahéjrúd, 1/4 teáskanál őrölt szerecsendió, 0,5 dl méz, 3 evőkanál friss citromlé, 1 evőkanál reszelt citromhéj, 1 doboz (500 g) cukrozatlan ananászlé (4,5 dl), fahéjrudak.
Egy nagy fazékban forraljuk fel az almabort egy fahéjrúddal, majd állítsuk takarékra a lángot. Fedjük le, és lassú tűzön még öt percig főzzük. Veg... |
|
2009-11-15 20:29:11 |
|
|
|
|
|
|
... felköszöntő puncs
1,2 liter almabor vagy almalé, 1 db fahéjrúd, 1/4 teáskanál őrölt szerecsendió, 0,5 dl méz, 3 evőkanál friss citromlé, 1 evőkanál reszelt citromhéj, 1 doboz (500 g) cukrozatlan ananászlé (4,5 dl), fahéjrudak.
Egy nagy fazékban forraljuk fel az almabort egy fahéjrúddal, majd állítsuk takarékra a lángot. Fedjük le, és lassú tűzön még öt percig főzzük. Veg... |
|
2009-11-15 20:06:20 |
|
|
|
|
|
|
MÁLNÁS-CSERESZNYÉS TORTA
(Kb. 12 szelet)
Hozzávalók:
Tésztához:
150 g búzaliszt
Fél csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
15 g kakaópor (cukrozatlan)
75 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 tojás (közepes méretű)
75 g lágy vaj vagy margarin
50 g mandulaforgács vagy darált mandula
Tö... |
2009-11-12 14:59:31 |
|
|
|
|
|
|
... tésztához:
250 ml víz
50 g lágy vaj vagy margarin
Csipet só
150 g búzaliszt
30 g Dr. Oetker Gustin Étkezési keményítő
1 csapott evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
1 csapott teáskanál őrölt fahéj
5-6 tojás (közepes méretű)
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
Krémhez:
400 g szilva (előkészítve mérjük le)
1... |
2009-11-12 14:58:28 |
|
|
|
|
|
|
A tésztához:
20 dkg Albert keksz
12 dkg puha vaj
3 ek cukrozatlan kakaópor
1 ek cukor
4 ek víz
A krémhez:
10 dkg cukor
1 dl forró víz
25 dkg mascarpone
25 dkg gesztenyemassza
A mázhoz:
3 dl Hulala (növényi tejszínpótló) ... |
2009-11-06 11:31:20 |
|
|
|
|
|
|
... dkg mascarpone, 1-2 evőkanál martini vagy konyak, kb.40 db babapiskóta, a piskóta áztatásához: 3 dl erős feketekávé, 7-8 evőkanál kristálycukor, egy kupica konyak. A tetejére: 2-3 ek. cukrozatlan kakaópor.
Elkészítés:
A tojások sárgáját a kétféle cukorral habosra kavarjuk. Akkor jó, ha a cukor elolvadt, a massza kifehéredik és tejföl sűrűségű. A jól lehűtött krémsa... |
2009-11-06 11:29:42 |
|
|
|
|
|
|
... porcukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
125 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
25 g Dr. Oetker Gustin Étkezési keményítő
15 g kakaópor (cukrozatlan)
Töltelékhez:
250 g Mars csoki
400 g tejszín
2 tasak Dr. Oetker Habfixáló
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
Ezenkívül:
6 db mini Mars sze... |
2009-11-05 17:16:18 |
|
|
|
|